ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Αν τα κάνει… μπάχαλο η Ζαλγκίρις!

Ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει για τις ελληνοϊσπανικές μονομαχίες στα πλέι οφ που φαίνονται στο βάθος και τους Λιθουανούς που μπορούν να τις χαλάσουν
Αν τα κάνει… μπάχαλο η Ζαλγκίρις!

Η Ζαλγκίρις έκανε το πρώτο της θαύμα με την (απρόσμενα άνετη) νίκη της επί της ΤΣΣΚΑ στο Κάουνας. Μετά την επιτυχία της αυτή η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε το πρώτο βήμα προκειμένου να αποφύγει να ξανασυναντήσει την ΤΣΣΚΑ στα πλέι οφ (ως 1η εναντίον 8ης) και θα το ολοκληρώσει αν πετύχει και δεύτερο θαύμα: Να νικήσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ!

Δεν ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν οι Λιθουανοί αλλά αυτό είναι και ο μοναδικός τρόπος, συνδυαστικά με ήττα του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο, που μπορεί να προκύψει εμφύλιος στα πλέι οφ, με τον Ολυμπιακό να είναι τρίτος (σε ισοβαθμία με την Ρεάλ που θα έχει νικήσει στην Μαδρίτη την Μπάμπεργκ αλλά υπερέχει στα μεταξύ τους ματς) και τον Παναθηναϊκό έκτο (σε ισοβαθμία με την Ζαλγκίρις που θα είναι 5η αλλά υπερέχει στα ματς με τους «πράσινους»)!

Όπως είχαμε πει και μετά τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής, στο βάθος των πλέι οφ φαίνεται ελληνοϊσπανική μονομαχία. Τα πιθανότερα ζευγάρια είναι Ολυμπιακός- Μπασκόνια και Ρεάλ- Παναθηναϊκός. Ποια είναι η ιδιαιτερότητα; Ότι αν τελικά όλα κυλήσουν έτσι, ο Ολυμπιακός θα πάρει μια ομάδα πολύ «παράξενη» με την οποία κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος ακόμα κι αν έχει πλεονέκτημα έδρας. Επίσης η Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα τα…πουν σε αγώνες πρόκρισης στην Ευρωλίγκα! Εχουν συναντηθεί σε φάσεις κανονικής περιόδου και Top16 αλλά ποτέ σε πλέι οφ ή φάιναλ φορ!

Όπως αναφέραμε όλα αυτά θα προκύψουν με βάση την λογική και θα βγούμε εντελώς εκτός πλάνου αν η Ζαλγκίρις τα κάνει…μπάχαλο όπως (είναι αλήθεια) τα έκανε μετά τη νίκη της επί της ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα. Επί της ουσίας όμως ο Ολυμπιακός αποφασίζει για την θέση του καθώς παίζει εντός έδρας με τους Λιθουανούς ενώ ο Παναθηναϊκός ελπίζει μετά από δική του νίκη στο Μιλάνο, μόνο σε στραβοπάτημα της Ρεάλ για την 3η θέση.

Υπάρχει κι ένα…όμορφο σενάριο που φέρνει τον Παναθηναϊκό 3ο και τον Ολυμπιακό 4ο αλλά αυτό θα προκύψει με νίκη των «πράσινων» στο Μιλάνο, ήττα των Πειραιωτών από την Ζαλγκίρις αλλά και της Ρεάλ στην Μαδρίτη από την Μπάμπεργκ! Τότε ο Παναθηναϊκός θα παίξει με την Ζαλγκίρις και ο Ολυμπιακός με την Ρεάλ αλλά στο σενάριο αυτό παρέα με τους Λιθουανούς θα πρέπει να τα κάνουν μπάχαλο και οι Γερμανοί!

Γενικά είναι πολλά αυτά που μπορούμε να αναφέρουμε, δεν θα το κάνουμε για να μην σας ζαλίσουμε αλλά δεν μπορείτε να…πείτε! Για την ελληνοϊσπανική μονομαχία που διαφαίνεται σας ενημερώσαμε μια εβδομάδα νωρίτερα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αν τα κάνει… μπάχαλο η Ζαλγκίρις!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College