ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Κερδισμένοι και οι δύο!

Κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο… Παρά τις σημαντικές απουσίες (ο Ολυμπιακός του Πρίντεζη και του Παπανικολάου, η ΑΕΚ του Χάρις) και οι δύο ομάδες που αναμετρήθηκαν χθες στο ΣΕΦ κέρδισαν αρκετά πράγματα καθώς έχουν μπροστά τους σημαντικότατες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ο Ολυμπιακός παίζει τον τελευταίο αγώνα της Κανονικής Περιόδου της Ευρωλίγκας την Μεγάλη Παρασκευή...
Κερδισμένοι και οι δύο!

Κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο… Παρά τις σημαντικές απουσίες (ο Ολυμπιακός του Πρίντεζη και του Παπανικολάου, η ΑΕΚ του Χάρις) και οι δύο ομάδες που αναμετρήθηκαν χθες στο ΣΕΦ κέρδισαν αρκετά πράγματα καθώς έχουν μπροστά τους σημαντικότατες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Ο Ολυμπιακός παίζει τον τελευταίο αγώνα της Κανονικής Περιόδου της Ευρωλίγκας την Μεγάλη Παρασκευή κόντρα στην Ζαλγκίρις όπου θα επιδιώξει όχι απλώς να νικήσει αλλά να παρουσιάσει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο απ’ αυτό που έχουμε δει στους τελευταίους αγώνες. Άλλωστε ακολουθούν τα πλέι οφ που δίνουν εισιτήριο για φάιναλ φορ.

Η ΑΕΚ έχει do or die αγώνα μπροστά της την Μεγάλη Τετάρτη. Ανήμερα της επετείου, λένε, του ’68! Ωραία πράγματα είναι αυτά, σημαδιακά και πηγή έμπνευσης αλλά μόνο για δημοσιογραφικούς τίτλους. Το χρυσό παρελθόν εμπνέει, καθοδηγεί αλλά δεν παίζει μπάσκετ.

Επί της ουσίας όμως και οι δύο κέρδισαν. Ο Ολυμπιακός κάτι παραπάνω λόγω…αποτελέσματος αλλά ούτως ή άλλως γνωρίζει εδώ και καιρό την βαθμολογική του θέση στην Κανονική Περίοδο της Basket League. O Γιάννης Σφαιρόπουλος, όμως, είδε τους παίκτες του ορεξάτους, να φτάνουν τους 100 πόντους, τον Βασίλη Σπανούλη να παραμένει «ζεστός» κι ενεργός (μοναδική ανορθογραφία τα 9 λάθη), τον Μπόμπι Μπράουν να…ζεσταίνεται, τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να προσθέτει ένα ακόμα double- double, τον Γιάνις Στρέλνιεκς να παίρνει φωτιά και να βοηθά την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε σωστά στην απειλητική ΑΕΚ που έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να κάνει τη ζωή δύσκολη στους Πειραιώτες. Και τα κατάφερε για 35 λεπτά όταν και ήταν κοντά στο σκορ (84-77). Μετά…πέταξε ο Ολυμπιακός. Και ηταν καλό που είχε «κόντρα» για μεγάλο διάστημα ενόψει Ζαλγκίρις ώστε να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η ετοιμότητα και η συγκέντρωση. Δεν θα ήταν καλό αν είχε τώρα για παράδειγμα την…περαντζάδα με τον Κόροιβο.

Τα καλά ποσοστά, οι εξαιρετικές συνεργασίες, η πολύ καλή επιθετική παραγωγή και τα λίγα λάθη (13 είναι νορμάλ προς το…καλό σε αγώνα με τόσες κατοχές κι επιθέσεις) μπαίνουν στα «συν» του Γιάννη Σφαιρόπουλου μαζί με την συγκέντρωση των παικτών του.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της επίσης έκανε ιδανική προετοιμασία πριν από τον αγώνα ρεβάνς στην Γαλλία με την Στρασμπούρ. Παρά την απουσία του Μάνι Χάρις, ο Ντούσαν Σάκοτα αρχικά και ο Κέβιν Πάντερ στην συνέχεια πρωτοστάτησαν ώστε η ΑΕΚ να παρουσιαστεί όχι απλώς αξιοπρεπέστατη αλλά ανταγωνιστική για πολύ μεγάλο διάστημα. Με τέτοιο αγώνα υψηλού επιπέδου, όμως, έκανε ό,τι καλύτερο ενόψει του μεγάλου αγώνα που δίνει εισιτήριο για φάιναλ φορ.

Αλλωστε, όπως προαναφέραμε, η ΑΕΚ έχει do or die αγώνα μπροστά της ενώ ο Ολυμπιακός ουσιαστικά προετοιμάζεται για τα πλέι οφ. Η Ενωση έπρεπε να δείξει υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, ετοιμότητας κι ανταγωνιστικότητας και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τα είχε στην έδρα μιας από τις ισχυρότερες ομάδες της Ευρωλίγκας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κερδισμένοι και οι δύο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College