ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Με τον δικό του τρόπο

Η άμυνα, το μυαλό και η σκληράδα, στοιχεία που έλειπαν στα προηγούμενα παιχνίδια, οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη σπουδαία νίκη στο Μόναχο, αλλά και στην απολαυστική τελευταία περίοδο. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Με τον δικό του τρόπο

Η άμυνα τον κράτησε ακόμα και στο διάστημα που η επίθεσή του αντιμετώπιζε προβλήματα και ήταν εκείνη που έδωσε δύναμη και αυτοπεποίθηση για την συνέχεια.

Ηταν εκείνος ο τομέας που επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πιστεύει ότι θα κυριαρχούσε ακόμα και όταν οι γηπεδούχοι θα έκαναν την αντεπίθεσή τους.

Και κάπως έτσι οι Πειραιώτες πήραν αυτοπεποίθηση και στην τελευταία περίοδο «λύθηκαν» τελειώνοντας τον αγώνα και μαζί ένα σερί τριών ηττών στην Ευρωλίγκα.

Είπαμε πολλές φορές ότι ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να παίξει άλλο στυλ μπάσκετ με τον Ντέιβιντ Μπλατ αλλά αυτό προφανώς δεν είχε γίνει κατανοητό ως τώρα και προφανώς είχε μπερδέψει και την ίδια την ομάδα.

Το ότι ανεβάζεις ρυθμό στο παιχνίδι σου και δεν πας αποκλειστικά σε σετ παιχνίδι, δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψεις βασικές αρχές.

Μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός ήταν ασύνδετος στην άμυνα, soft και αναπόφευκτα μπερδεμένος στην επίθεση. Αλλωστε η μία πλευρά του γηπέδου δεν είναι άσχετη με την άλλη.

Η άμυνα κράτησε τον Ολυμπιακό για περίπου 30 λεπτά, με χαμηλό σκορ (45-43 για τους «ερυθρόλευκους» στο τέλος της 3ης περιόδου) και με χαμηλά ποσοστά για τις δύο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι είχαν πέσει πολύ από τον μέσο όρο πόντων τους καθώς σκοράρουν κατά μέσο όρο 82 πόντους στην φετινή διοργάνωση.

Με τον Μιλουτίνοφ να κερδίζει τις περισσότερες μάχες και να κυριαρχεί στην ρακέτα, με τον πολύπειρο Πρίντεζη να μάχεται σαν λιοντάρι αλλά να παίρνει σημαντική βοήθεια και μαζί «ανάσες» από το «ανήμερο θηρίο» ΛεΝτέι, ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει αυτοπεποίθηση.

Αν προτιμάτε άρχισε να… νικάει στο «ξύλο» και όταν οι Βαυαροί κατάλαβαν ότι οι αντίπαλοι είναι ανθεκτικοί και ταυτόχρονα… επιτίθενται, τους πλάκωσε το βάρος της ήττας.

Η τελευταία περίοδος ήταν απολαυστική για τον Ολυμπιακό γιατί στους προαναφερόμενους προστέθηκε ο Γιάνις Στρέλνιεκς (πέτυχε και τους 10 πόντους του στο διάστημα αυτό) όπως επίσης συμπεριφέρθηκε ως ηγέτης ο Βασίλης Σπανούλης.

Το μυαλό του αρχηγού «καθάρισε» κι έκανε τα απολύτως απαραίτητα που τον καθιστούν όχι απλώς χρήσιμο (αυτό δεν το συζητάμε) αλλά ηγέτη της ομάδας του. Οι έξι σερί πόντοι του Σπανούλη που εκτόξευσαν τον Ολυμπιακό από το 59-53 στο +12 (65-53) ήταν το…τέλος των Γερμανών.

Εκαναν τη δουλειά οι άλλοι και ο πιο έμπειρος βρήκε το χώρο να «καθαρίσει» στο τέλος.
Στην παρούσα χρονική στιγμή ο Ολυμπιακός ήθελε απεγνωσμένα το αποτέλεσμα και το πήρε… Αυτό μετράει.

Όμως είναι γεγονός ότι το DNP του Βαγγέλη Μάντζαρη ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι ο έμπειρος γκαρντ δεν ταιριάζει στα πλάνα του Μπλατ και σίγουρα θα αποκτηθεί ξένος περιφερειακός.

Μήπως όμως ταυτόχρονα θα ήταν ακόμα καλύτερα να πάει ο ΛεΝτέι στο «4» μαζί με τον Πρίντεζη και να αποκτηθεί ένα πεντάρι «δεύτερο» πίσω από τον Μιλουτίνοφ. Καθαρό πεντάρι όμως… Απλές σκέψεις κάνουμε.

Μπάγερν – Ολυμπιακός 62-72: «Ερυθρόλευκο» step up, πολύτιμη νίκη (vids)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με τον δικό του τρόπο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College