ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Το πιο σκληρό; Ότι η Φενέρ έπαιζε σαν Παναθηναϊκός!

Το «τριφύλλι» εκπέμπει SOS και είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν υπάρξουν άμεσες και δραστικές αποφάσεις δεν μπορεί να πάει μακριά. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Το πιο σκληρό; Ότι η Φενέρ έπαιζε σαν Παναθηναϊκός!

Αναλύσεις μπορούν να γίνουν, όπως πάντα. Εχουν αξία όμως αυτή την στιγμή; Πιστεύω πως όχι.

Διότι όσο κι αν φάνηκε ξεκάθαρα ότι η Φενέρμπαχτσε έπαιξε σαφώς καλύτερα από τον Παναθηναϊκό, ήταν πιο έτοιμη, πιο συγκεντρωμένη, πιο «ομάδα» και δίκαια έφτασε στην νίκη, το θέμα είναι ότι οι «πράσινοι» βρίσκονται σ’ ένα σταυροδρόμι κρίσιμων αποφάσεων που πρέπει να είναι άμεσες και δραστικές.

Ο Παναθηναϊκός έτσι, δεν πάει πουθενά. Προηγήθηκαν δηλώσεις, λόγια στήριξης, προσπάθεια συσπείρωσης (και πολύ καλά έκαναν) αλλά η ομάδα παραμένει σε… ευθεία γραμμή.

Ο Παναθηναϊκός δεν θυμίζει ομάδα. Μπορεί να ακούγεται πολύ «σκληρό» αλλά αυτή είναι η αλήθεια και μπορεί να πονάει ακόμα περισσότερο τους «πράσινους» φιλάθλους που θα παρακολουθούσαν έναν αγώνα όπου ο αντίπαλος (Φενέρμπαχτσε) θύμιζε την δική τους ομάδα στις εποχές του Ομπράντοβιτς.

Τότε που ακόμα κι αν δεν βρίσκονταν στην καλή βραδιά τους, το έψαχναν, το κούραζαν, το δούλευαν και στο τέλος κατάφερναν να επιβάλλουν τα δικά τους δεδομένα.

Δεν υπάρχουν λόγια αυτή τη στιγμή. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι ο Παναθηναϊκός έχει αρνητικό ρεκόρ (5-6), ότι βρίσκεται στα όρια της οχτάδας με… πτωτική τάση, ότι έκανε τρεις συνεχόμενες ήττες (και 4 στα τελευταία πέντε ματς).

Το βασικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ και ουσιαστικά καυχιούνται για τις δύο νίκες επί του Ολυμπιακού. Μόνο που η ζωή περιλαμβάνει και άλλα σενάρια και όχι μόνο τα ντέρμπι αιωνίων.

Ο Παναθηναϊκός δεν παίζει μπάσκετ λοιπόν. Κι αυτό είναι το δεδομένο καθώς ο τρόπος που «ξεκλειδώνουν» το παιχνίδι του οι αντίπαλοι, που επιβάλλουν πλήρως τον ρυθμό τους, που τον εμποδίζουν να κάνει κάτι παραπάνω από ατομικές εξάρσεις κι εμπνεύσεις και κυρίως ΧΑΛΑΝΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ των παικτών του, είναι παροιμιώδης.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς «μάγος» για να πει ότι έτσι δεν πάει ΠΟΥΘΕΝΑ ο Παναθηναϊκός. Ποιο φάιναλ φορ; Και η οχτάδα είναι σε κίνδυνο πλέον.

Η μπάλα δεν βρίσκεται στα χέρια του προπονητή πλέον, ούτε και της ομάδας, αλλά της διοίκησης. Ξεκάθαρα. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο σταυροδρόμι κρίσιμων αποφάσεων που όπως είπαμε και στην αρχή πρέπει να είναι ΑΜΕΣΕΣ και ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ.

Το τι θα κάνει (και αν θα κάνει) το γνωρίζει μόνο η διοίκηση. Το θέμα είναι ότι ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ… Εκτός αν το έχουν αποφασίσει ότι- ευρωπαϊκά τουλάχιστον- η σεζόν είναι χαμένη.

Παναθηναϊκός – Φενερμπαχτσέ 69-81: Ο πράσινος… στραβός γιαλός

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το πιο σκληρό; Ότι η Φενέρ έπαιζε σαν Παναθηναϊκός!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College