ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Αρχισε να θυμίζει… ομάδα!

Ο Παναθηναϊκός είχε εικόνα κανονικής ομάδας που παίζει ορθόδοξο μπάσκετ και κάνει τα αυτονόητα. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.
Αρχισε να θυμίζει… ομάδα!

Μπορεί να μην… θάμπωσε ο Παναθηναϊκός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η βραδιά με την Μπάγερν ήταν αδιάφορος. Το αντίθετο.

Στο παρκέ οι «πράσινοι» έδειξαν πράγματα, είχαν ιδέες και κυρίως έκαναν τα αυτονόητα χωρίς να μπλέκουν το κεφάλι τους με περίπλοκες σκέψεις. Το απλό είναι πάντα το καλύτερο αλλά και συνάμα το πιο δύσκολο να κάνουν οι παίκτες.

Ταυτόχρονα δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι «αδιάφορη» μια βραδιά όπου οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν θετικό αποτέλεσμα κι έφτασαν στις 8 νίκες.

Οσες ακριβώς είχε μέχρι πριν λίγες ώρες και η Μπάγερν (συν την διαφορά αφού οι Βαυαροί είχαν νικήσει τον Παναθηναϊκό με διαφορά ενός πόντου στο Μόναχο). Απλά είναι τα πράγματα όταν στο πίσω μέρος του μυαλού των παικτών μπαίνει η άμυνα.

Οι «πράσινοι» ανέβασαν ψηλά την πίεσή τους και χάλασαν την κυκλοφορία της μπάλας από πλευράς Γερμανών. Τα πήγαν πολύ καλά επάνω στον Ντέρικ Ουίλιαμς του οποίου οι πόντοι δεν «πόνεσαν» καθόλου.

Και πήραν άριστα επάνω στον Στέφαν Γιόβιτς. Ο Σέρβος, κορυφαίος δημιουργός της Μπάγερν (4,8 ασίστ πριν τον αγώνα) και με το ρεκόρ των 19 ασίστ στην Ευρωλίγκα έμεινε στις… μηδέν τελικές πάσες και μόλις στα 9 λεπτά συμμετοχής.

Απλώς να υπενθυμίσουμε ότι σε 82 αγώνες καριέρας στην Ευρωλίγκα μόλις για 3η φορά και για 1η μετά τον Νοέμβριο του 2014 (!!!) έμεινε ο Γιόβιτς χωρίς τελική πάσα.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που επιστρέφει στην κανονικότητα. Μια ομάδα που θα πρεσάρει, θα βγάλει ενέργεια στην άμυνα, θα έχει ηρεμία και που πιστεύει ότι με τις προσθήκες θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Ηδη ο Κιλπάτρικ βρίσκεται στον δρόμο για την Αθήνα καθώς τα 3/15 τρίποντα (2/8 στο πρώτο ημίχρονο και 1/7 στο δεύτερο) δεν είναι αριθμός που κολακεύει. Και φυσικά δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.

Ο Παναθηναϊκός πάντως είχε στόχευση (50 από τους 77 πόντους στο «ζωγραφιστό»), έπαιξε πολύ καλή άμυνα (67 πόντοι παθητικό), ο Καλάθης πλέον παίζει ήρεμα και σωστά χωρίς να κάνει πράγματα που δεν… είναι το φόρτε του, ο Παπαπέτρου ανέβηκε κι έκανε και ρεκόρ καριέρας, ο Γκιστ ήταν σοβαρός όπως και ο Τόμας με τον Λοτζέσκι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός είναι η… τέλεια ομάδα, ούτε ότι γιατρεύτηκαν τα προβλήματα. Όμως με βάση το διάγραμμα του Παναθηναϊκού από τον Οκτώβριο που άρχισαν οι επίσημες υποχρεώσεις ως τώρα, ίσως είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα up…

Το βασικό είναι ότι οι «πράσινοι» πρέπει να γίνουν ομάδα, να παίζουν σαν ομάδα, να νικούν ή να χάνουν σαν ομάδα.

Και έχουν αρχίσει πλέον, κάνοντας τα αυτονόητα κι εγκαταλείποντας «κολλήματα» (όπως π.χ. οι αλλαγές στην αμυνα) που δεν έπιαναν, να θυμίζουν ομάδα. Απ’ εδώ και πέρα όμως αρχίσουν τα πιο δύσκολα.

Τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια σε Βαρκελώνη, Κάουνας και Τελ Αβίβ από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό το που μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός.

Παναθηναϊκός – Μπάγερν 77-67: Νίκησε, δεν έπεισε

Παναθηναϊκός – Μπάγερν 77-67: Τα highlights της νίκης των «πράσινων» (video)

Euroleague: Η βαθμολογία και τα αποτελέσματα (17η αγων.)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αρχισε να θυμίζει… ομάδα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College