ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Νίκησαν γιατί δεν μπορούσαν να χάσουν

Τι έχει πετύχει η ΑΕΚ επτά χρόνια μετά τον υποβιβασμό της; Τόσα πολλά ήδη ώστε συνδυαστικά και με τα υπόλοιπα αθλήματα να μιλάμε για «χρονιά ΑΕΚ». Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Νίκησαν γιατί δεν μπορούσαν να χάσουν

Είναι μια πολύ όμορφη ιστορία αυτή η φετινή της ΑΕΚ, πολύ δε περισσότερο από την στιγμή κατά την οποία οι Ενωσίτες δείχνουν ικανοί να προσθέσουν πολλά κεφάλαια ακόμα. Επτά χρόνια μετά τον υποβιβασμό της η ΑΕΚ έχει επιστρέψει για τα καλά, έχει ήδη κατακτήσει το Κύπελλο, ετοιμάζεται να διεκδικήσει το τρίτο ευρωπαϊκό της ιστορίας της και ο Γιώργος Αμερικάνος χαίρεται, από ψηλά, για όσα γίνονται.

Μόνο που αν ο «Παγκόσμιος» κατέβαινε ξανά στα εγκόσμια, θα είχε ακουστεί η βροντερή φωνή του μέχρι τα πέρατα του κόσμου με τα όσα αδικαιολόγητα λάθη έγιναν στο τέλος. Παρόλ’ αυτά η ΑΕΚ πέρασε στον τελικό απέναντι σε μια μαχητική ομάδα που πάλεψε μέχρι το τέλος και απείλησε να «ξεράνει» 18 χιλιάδες φίλους της Ένωσης.
Πιθανότατα όμως αυτά που ακούστηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης δεν ήταν βροντές από την καταιγίδα που ξέσπασε στην περιοχή. Το βροντερό γέλιο του Αμερικάνου ήταν που θα χαίρεται, εκεί ψηλά, για την αγαπημένη του ΑΕΚ.

Πενήντα χρόνια μετά το έπος του ’68 κι επίσης 18 χρόνια μετά την Λοζάνη και 16 μετά το τελευταίο πρωτάθλημα της ιστορίας της η ΑΕΚ ξαναγράφει ιστορία. Κυρίως όμως επτά χρόνια μετά τον υποβιβασμό της και τέσσερα χρόνια μετά την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Είναι μοναδική η ταχύτητα με την οποία η ΑΕΚ αναπτύχθηκε, προόδευσε και άφησε πίσω της εκείνες τις μαύρες μέρες που άρχισαν το 2011 και συνεχίστηκαν όταν εθελουσίως υποβιβάστηκε στην Β’ Εθνική. Μια δύσκολη περίοδος όπου δεν υπήρχαν λόγοι κι αιτίες για αισιοδοξία. Δεν μπορούσε κανείς να βρει κάτι θετικό.

Κι όμως… Μόλις τέσσερα χρόνια μετά την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια η ΑΕΚ δείχνει αχόρταγη. Είναι ήδη Κυπελλούχος Ελλάδας νικώντας μάλιστα Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό… Ετοιμάζεται να διεκδικήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο. Είναι εδώ, ανανεωμένη, δυνατή σε όλα τα επίπεδα.
Η συνάντηση με τον Μάκη Αγγελόπουλο έφερε την άνοιξη. Πλέον στον ουρανό έχει…ήλιο τις περισσότερες ημέρες για την Ενωση καθώς ο δυναμικός και φιλόδοξος επιχειρηματίας, απογείωσε την ομάδα πολύ πιο σύντομα απ’ όσο θα περίμενε κανείς τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά ισχυροποιώντας το brand με εξαιρετικές κινήσεις, όπως πχ η ταινία «1968» που έχει ως σλόγκαν: «Νίκησαν γιατί δεν μπορούσαν να χάσουν».

Θέλει προσωπικές θυσίες σε χρόνο και χρήμα. Όμως θέλει και μεράκι. Και πλάνο. Και φιλοδοξία. Τα έχει όλα αυτά ο Μάκης Αγγελόπουλος και τα έχει και η ΑΕΚ.
Βάλτε τι έχει πετύχει αυτή η ομάδα και τοποθετείστε τις υπόλοιπες επιτυχίες της ΑΕΚ στα άλλα αθλήματα. Πως να μην μιλάμε για χρονιά ΑΕΚ το 2018;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νίκησαν γιατί δεν μπορούσαν να χάσουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College