ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Νέα, όμορφη, ετών… 50!

Ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει για την αναγέννηση και την ολική επαναφορά της ΑΕΚ που όπως είπε ο Μάκης Αγγελόπουλος θα χτίσει επάνω σ’ αυτό το τρόπαιο
Νέα, όμορφη, ετών… 50!

Τα φώτα στους πρωταγωνιστές και τα χειροκροτήματα όλα ανήκουν σε όσους δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε η ΑΕΚ να φτάσει ξανά στην κατάκτηση τίτλων. Αν θέλετε να κάνουμε ένα σύντομο στόρι και να υπενθυμίσουμε ότι η Ένωση είχε να κατακτήσει τίτλο στο μπάσκετ από το 2002 και φέτος έχει ήδη τοποθετήσει στην βιτρίνα της δύο τρόπαια: Το Κύπελλο και το Basketball Champions League.

H «Βασίλισσα» ΑΕΚ, η τρίτη

Δεν έτυχε. Πέτυχε. Και μάλιστα (όπως πολλάκις έχω ξαναγράψει) πολύ πιο σύντομα απ’ όσο θα περίμεναν και οι πλέον αισιόδοξοι. Σ’ ένα περιβάλλον όπου δύο ομάδες (Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός) θεωρούνται TOP στην Ευρωλίγκα, η ΑΕΚ κατάφερε φέτος να τις ρίξει νοκ άουτ και να πάρει τίτλο.

Η στιγμή της απονομής 

Στην Ευρώπη προσπάθησε, πικράθηκε, χάρηκε, είχε τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων. Όμως έχτισε… Και πως έγινε αυτό; Όταν ο Μάκης Αγγελόπουλος έφερε παίκτες για να ενισχύσει το ρόστερ. Εβαλε δύναμη στη δύναμη και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σε δικαιώσει το αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ ξαναγεννήθηκε. Πενήντα χρόνια μετά το έπος του 1968 η Ενωση ξαναγράφει ιστορία και το κυριότερο είναι ότι το κατάλληλο σύνθημα δόθηκε από τον καθ’ ύλην αρμόδιο και υπεύθυνο, τον Μάκη Αγγελόπουλο: «Θα χτίσουμε επάνω στο τρόπαιο».

Δέσμευση ότι θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες; Προφανώς… Η ΑΕΚ πλέον είναι μια νέα, όμορφη δύναμη του μπάσκετ και αυτό συνέβη στα 50 χρόνια της επετείου από τον θρίαμβο στο Καλλιμάρμαρο. Είναι μια φρέσκια δύναμη, αποφασισμένη να πετύχει πολλά, με διοικητική σταθερότητα και υγεία, με μέλλον και παρόν κι έχει αφήσει ολοκληρωτικά πίσω της εκείνες τις πικρές μέρες του 2011, τότε που υποβιβάστηκε.

Πλέον όλα φαίνονται καλύτερα και η ΑΕΚ καλείται να κεφαλαιοποιήσει ένα ακόμα «τρόπαιο» που κατέκτησε χθες: Τους 20 χιλιάδες (περίπου) θεατές που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και έδωσαν δύναμη στην ομάδα να φτάσει στον τίτλο.
Είναι όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα μηνύματα που πιστοποιούν ότι η μπασκετική ΑΕΚ ΞΑΝΑΖΕΙ… Κι ετοιμάζεται να ξαναβασιλεύσει σε μια διαδικασία υπέροχη όχι μόνο ιστορικά (λόγω της βαθιάς μπασκετικής παράδοσης της ομάδας) αλλά και για την αύξηση του ανταγωνισμού στις εγχώριες διοργανώσεις.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέα, όμορφη, ετών… 50!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College