ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ζήτω η τρέλα…

Ο…φούρνος γκρεμίστηκε, ο Πανιώνιος παρέμεινε στην Basket League χωρίς να το περιμένει κανείς και ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει για την απόλυτη παράνοια!
Ζήτω η τρέλα…

Προσέξτε τώρα τι έχει συμβεί: Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος ο Πανιώνιος ήθελε τουλάχιστον δύο νίκες ώστε να παραμείνει στην κατηγορία. «Θα τις κάνουμε» έλεγε ο αρχηγός, Βαγγέλης Σακελλαρίου. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Σταύρος Αλευρογιάννης, άλλωστε, δικαιολόγησε την απομάκρυνση του Βαγγέλη Ζιάγκου από τον πάγκο της ομάδας με το ότι χρειαζόταν έναν άνθρωπο ικανό στις επικίνδυνες αποστολές και όχι soft.

Ακολούθησε το… έλα να δεις. Οσα έγιναν με τον Γιατζόγλου ήταν γνωστά και πλέον δεν έχουν καμία σημασία. Υπήρχαν κι άλλοι προπονητές που μίλησε πάντως πριν καταλήξει στον Αλεξανδρή, που όντως είναι…καμικάζι για ειδικές αποστολές.

Με την αλλαγή προπονητή ο Πανιώνιος έγραψε 0/3! Δεν αποτελεί ευθύνη του Αλεξανδρή η εικόνα της ομάδας πάντως και είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό. Μια αγωνιστική πριν το τέλος ο Πανιώνιος έπρεπε να παίξει στο Ρέθυμνο ενώ ο Κόροιβος υποδεχόταν τα Τρίκαλα που παρατάσσονταν με επτά παίκτες εδώ και καιρό, πάλευαν όλους τους αγώνες βέβαια, αλλά είχαν…4 μήνες να νικήσουν. Για τελευταία φορά είχαν πανηγυρίσει στις 20 Ιανουαρίου, κόντρα (τι σύμπτωση) στον Κόροιβο! Κι όμως… Ο Πανιώνιος έγραψε 0/3, άρα δεν δικαιώθηκε η αλλαγή προπονητή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ευθύνεται ο Αλεξανδρής ούτε και ότι ο Ζιάγκος θα έκανε τουλάχιστον μια νίκη. Παρολ’ αυτά έμεινε στην κατηγορία γιατί τα Τρίκαλα πέτυχαν διπλό στον Κόροιβο. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου βρέθηκε στην ίδια θέση που είχε φέρει πέρυσι τον Απόλλωνα Πάτρας… Τότε που νίκησε τον Προμηθέα και έστειλε τον Απόλλωνα στην Α2! Κι όμως… Ο Πανιώνιος με 0/3 στο τέλος, με το χειρότερο αγωνιστικό του πρόσωπο από τη στιγμή που άρχισε να ανεβαίνει να το παρουσιάζει στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές (τις καθοριστικές για την σωτηρία) παρέμεινε στην κατηγορία.

Κι όμως… Ο Πανιώνιος που άρχισε το πρωτάθλημα με 0-8 και πέτυχε την πρώτη του νίκη στα μέσα Δεκεμβρίου κόντρα στα Τρίκαλα, παρέμεινε στην κατηγορία.

Κι όμως… Ο Πανιώνιος που έπαιξε επτά εντός έδρας αγώνες (από τους 13) κεκλεισμένων των θυρών αν και ήταν όλα εναντίον του στο τέλος παρέμεινε στην κατηγορία. Αυτή την λεπτομέρεια, των τόσων κεκλεισμένων, ελάχιστοι την θυμούνται.

Κι όμως… Ο Πανιώνιος του οποίου ο προπονητής πριν από μερικές μέρες δήλωνε «ας μην γελιόμαστε, έχουμε υποβιβαστεί» παρέμεινε στην κατηγορία. Και πιθανότατα να μην υπάρχουν πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι που διαψεύστηκαν.

Ο Πανιώνιος παρέμεινε επειδή τα Τρίκαλα των επτά παικτών νίκησαν μετά από 4 μήνες στην έδρα μιας ομάδας που καιγόταν για την νίκη. Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι δικαιώθηκε κάποιο συγκεκριμένο…πλάνο δράσης αλλά σίγουρα μπορούν να φωνάξουν…ζήτω η τρέλα!

Η αλήθεια είναι αυτή… Ο Πανιώνιος άρχισε με ΛΑΘΟΣ πλάνο που καταργούσε την λογική του μπάσκετ (το έγραψα πρόσφατα). Στην πορεία διόρθωσε αρκετά πράγματα και σ’ αυτό έχει μεγάλο μερίδιο ο πρόεδρος, Σταύρος Αλευρογιάννης, που πίστευε για την παραμονή περισσότερο από τον προπονητή που πέτυχε επτά νίκες (κι αυτό το υπογράφω). Στο τέλος όμως πήγε να ρίξει μια κλωτσιά με νέα λάθη που τελικά, λόγω απίστευτων συγκυριών, δεν αποδείχθηκαν μοιραία! Το ξέσπασμα του γιατρού (γιατί όντως με αυτή την ιδιότητα κάνει καριέρα και όχι μ’ εκείνη του παράγοντα) ήταν περισσότερο ξέσπασμα «πατέρα» που ένιωσε ότι του χτυπούν το παιδί του… Δεν είναι άγνωστη η σχέση του Σταύρου Αλευρογιάννη με τον Βαγγέλη Σακελλαρίου και ο γιατρός φέρθηκε περισσότερο σαν πατέρας μπροστά στις κάμερες. Γι’ αυτό ξέσπασε, γι’ αυτό φώναξε, γι’ αυτό τα έβαλε με κόσμο ακόμα κι εντός της ομάδας.

Ο Σταύρος Αλευρογιάννης όμως για να διοικήσει τον Πανιώνιο με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη (άλλωστε λάθη κάνουν όλοι) οφείλει να λειτουργήσει περισσότερο ως παράγοντας και όχι ως πατέρας. Είναι σεβαστά τα αισθήματά του όμως παρά τις αγνές προθέσεις του (επιμένω ότι ο ίδιος πίστευε στην παραμονή μέχρι τέλους) επηρέασαν τόσο τον ίδιο όσο και τον παίκτη. Κάποια στιγμή που του έγραψα για «παραγοντική απειρία» μου εξέφρασε παράπονα αλλά δεν πιστεύω ότι έκανα λάθος. Είναι πολύ σημαντικό να δέχεσαι αλήθειες και όχι πράγματα που σου…χαϊδεύουν τ’ αυτιά. Και είναι γεγονός ότι φέτος στάθηκε πολύ στο χάιδεμα αυτιών… Δικαιολογείται όμως.

Ο γιατρός πρέπει να γίνει παράγοντας πρωτίστως αν θέλει να διοικήσει ένα τόσο μεγάλο καράβι. Φέτος παρά τα λάθη του, έμεινε στην κατηγορία. Του χρόνου, αν συνεχίσει, θα είναι πιο έμπειρος, με περισσότερη γνώση του αντικειμένου και σαφώς λιγότερο φορτισμένος συναισθηματικά. Ηταν η πρώτη του χρονιά στο μπάσκετ και φυσικά δεν γίνεται να τα μάθει όλα αμέσως. Το ότι πίστεψε στην παραμονή και έριξε λεφτά για να την πετύχει, παρά τις αντιξοότητες, δείχνει μια καλώς εννοούμενη τρέλα! Αν καταφέρει να την ισορροπήσει με παραγοντική λογική, επειδή είναι έξυπνος άνθρωπος, τότε ο Πανιώνιος θα έχει ένα πολύ καλό και όχι αυτοκαταστροφικό πρόεδρο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ζήτω η τρέλα…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College