ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Αυτό ξέρει, αυτό κάνει

Ο Μάικ Τζέιμς είναι ο τύπος που πιστεύει στον εαυτό του και γι’ αυτό πολλές φορές υπερβάλλει, το παρακάνει. Για ένα πράγμα όμως δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις ποτέ: Ότι θα κρυφτεί στην τελευταία φάση. Αντίθετα, θέλει να παίρνει τη μπάλα, θέλει να παίρνει την προσπάθεια, θέλει να ρυθμίζει αυτός την τύχη του αγώνα. Αυτό...
Αυτό ξέρει, αυτό κάνει

Ο Μάικ Τζέιμς είναι ο τύπος που πιστεύει στον εαυτό του και γι’ αυτό πολλές φορές υπερβάλλει, το παρακάνει. Για ένα πράγμα όμως δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις ποτέ: Ότι θα κρυφτεί στην τελευταία φάση.

Αντίθετα, θέλει να παίρνει τη μπάλα, θέλει να παίρνει την προσπάθεια, θέλει να ρυθμίζει αυτός την τύχη του αγώνα. Αυτό είναι προσόν… Και πολλές φορές τον έχει δικαιώσει όπως έγινε και χθες στο Τελ Αβίβ. Όταν ο Τζέιμς πήρε την μπάλα για την τελευταία επίθεση και «άνοιξε» το γήπεδο, ήμουν βέβαιος ότι θα ευστοχήσει. Όταν ο συγκεκριμένος παίκτης έχει τόσο χώρο για να πάει στο «ένας εναντίον ενός» τότε η άμυνα απλώς κάνει τον σταυρό της μήπως αστοχήσει. Αλλιώς η τύχη της είναι προκαθορισμένη.

Αυτός είναι ο Μάικ Τζέιμς. Αυτό ξέρει να κάνει, να παίρνει προσωπικές φάσεις κι αυτό κάνει. Και χθες χάρισε στον Παναθηναϊκό ένα μεγάλο διπλό. Ο Τζέιμς έκανε ρεκόρ καριέρας, ο Παναθηναϊκός έστω κι αν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα παρουσιάστηκε…άμυαλος έφυγε με μια μεγάλη νίκη και καθώς η Ρεάλ δεν πατάει καθόλου καλά στις τελευταίες αγωνιστικές μπορεί ακόμα να ελπίζει στο πλεονέκτημα έδρας. Προς το παρόν πάει με τη φιλοσοφία «όλοι οι αγώνες είναι τελικοί που πρέπει να πάρουμε» και βλέπει μέχρι τα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός αν και άρχισε καλά, ακολούθως πέρασε στο…άμυαλο και «πάνω- κάτω» παιχνίδι της Μακάμπι. Η παρουσία του Βουγιούκα έκανε την κατάσταση πιο φυσιολογική καθώς οι «πράσινοι» πάγωναν το παιχνίδι και ο έμπειρος σέντερ πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση (16 πόντοι με 100% επιτυχία, 6/6 δίποντα και 4/4 βολές). Είχε καθοριστική παρουσία και φυσικά πιστοποίησε πόσο χρήσιμος είναι στον Παναθηναϊκό…Εστω κι αν δεν μπορούν να το καταλάβουν όλοι. Πλέον οι «πράσινοι» πάνε για 2/2 κόντρα σε Βαλένθια (ΟΑΚΑ) και Μιλάνο (εκτός) και…ό,τι βγει!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτό ξέρει, αυτό κάνει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College