ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Αν άρχιζε το PLAN B, θα είχε φύγει ο Καλάθης

Ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει για την υπόθεση του Καλάθη που φυσικά δεν έχει τελειώσει και θυμίζει πόσο άστοχη είναι η deadline σε παίκτες αυτού του επιπέδου με αφορμή το καλοκαίρι του 2007 και τον Γιασικεβίτσιους
Αν άρχιζε το PLAN B, θα είχε φύγει ο Καλάθης

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η υπόθεση- Καλάθης τελείωσε από… Ιούνιο μήνα για τον Παναθηναϊκό.

Πολύ δε περισσότερο να εκτιμήσει ότι ήδη άρχισε η υλοποίηση του λεγόμενου PLAN B το οποίο δεν περιλαμβάνει μέσα τον Καλάθη.

Θα μου επιτρέψετε αρχικά να σας ενημερώσω ότι δεν θεωρώ εαυτόν μοναδικό εκπρόσωπο της… αλήθειας για τον Καλάθη και μακριά από εμένα αυτή η υπερφίαλη λογική. Εκπροσωπώ ό,τι γράφω.

Σέβομαι απεριόριστα όσα έχουν γραφεί ή εκτιμηθεί. Αλλά είμαι υπεύθυνος μόνο για την δική μου άποψη και για τις εκτιμήσεις μου, είτε συμφωνείτε με αυτές είτε όχι.

Εκτιμώ λοιπόν ότι η περιβόητη “deadline” στον Καλάθη ώστε να απαντήσει, δεν μπορεί να τέθηκε από τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ πολύ έμπειρους και ικανούς τους διοικούντες των «πρασίνων» ώστε να θέσουν χρονική προθεσμία, από τον Ιούνιο σε έναν παίκτη όπως ο Καλάθης. Είναι ο ηγέτης της ομάδας. Είναι εκείνος γύρω από τον οποίο έχτισαν αλλά και θέλουν να χτίσουν την ομάδα. Είναι ο παίκτης που ενσαρκώνει την μετά Διαμαντίδη εποχή.

Σε παίκτες επιπέδου Καλάθη (ή Σπανούλη ή Γιούλ ας πούμε) χρονικές προθεσμίες, ειδικά από Ιούνιο μήνα δεν μπαίνουν. Θεωρώ λοιπόν ότι είτε πρόκειται για επικοινωνιακό κόλπο είτε δεν έγινε κατανοητό και βγήκε λανθασμένα προς τα έξω.

Θα αναφέρω κάτι που ελάχιστοι το γνωρίζουν: Ο βασικός λόγος που ο Παναθηναϊκός είχε «νικήσει» τον Ολυμπιακό εκείνο το «καυτό» καλοκαίρι του 2007 στην υπόθεση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν ότι δεν είχε θέσει κάποιο χρονικό όριο απάντησης του Λιθουανού. Όταν ο Ολυμπιακός έθεσε, τον έχασε…

Βεβαίως η υπόθεση διαφέρει αρκετά καθώς ο «Σάρας» ήταν τότε το… κερασάκι στην τούρτα του ήδη «χτισμένου» Παναθηναϊκού όμως και οι εποχές διαφέρουν. Ο Παναθηναϊκός τότε είχε την δυνατότητα να πάρει όποιον θέλει. Για παράδειγμα είχε φύγει ο Σισκάουσκας, είχε αποκτήσει τον Σάρας, συν την επιστροφή Σπανούλη από το ΝΒΑ. Πλέον ο Παναθηναϊκός δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.

Αν φύγει ο Καλάθης (για παράδειγμα) δεν υπάρχει παίκτης αντίστοιχου επιπέδου που να μπορεί να πάρει ο Παναθηναϊκός (παρά την θέληση και την «τρέλα» της διοίκησης) καθώς αντικειμενικά τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι «κόκκινοι» είναι πιο πισω στις επιλογές των top παικτών συγκριτικά με Τουρκία, Ρωσία ή Ισπανία.

Όπως επίσης, αν μέσα στην λεγόμενη προθεσμία ο Καλάθης απαντούσε «θα σας πω τελικά την άλλη εβδομάδα», τι θα έκανε ο Παναθηναϊκός; Θα του έλεγε «όχι, επειδή δεν απαντάς μέσα στην προθεσμία, θα φύγεις»; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Και γι’ αυτό θεωρώ αδιανόητο να είναι σοβαρά τα περί προθεσμίας.

Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός στην περίπτωση αυτή είναι να ζητήσει από τον Καλάθη «μια απάντηση άμεσα» προκειμένου να προχωρήσει τον σχεδιασμό του πιο άνετα. Αυτό ναι… Αλλά σίγουρα διαφέρει από την προθεσμία, τόσο σε νόημα, όσο και σε ουσία. Αν θέλετε και σε τρόπο προσέγγισης.

Εκείνο το οποίο γνωρίζω είναι ότι ο Νικ Καλάθης ΔΕΝ αρνήθηκε ποτέ την πρόταση που του έκανε ο Παναθηναϊκός για επέκταση της μεταξύ τους συνεργασίας. Δεν την βρίσκει καθόλου κακή στο οικονομικό της κομμάτι άρα είναι μάλλον άδικο να… κατηγορείται για δραχμοφονιάς από τους φιλόσοφους των social media.

Ξέρω επίσης ότι δεν υπάρχει στο μυαλό του καμία Χίμκι γιατί αν υπήρχε, με τα 9 εκατομμύρια που λένε ότι του προσφέρει, θα είχε πάει ήδη στην Μόσχα. Αν λοιπόν είχε οικονομικό ζήτημα θα είχε ήδη αρπάξει τα 9 εκατομμύρια και θα είχε πει κι ευχαριστώ. Και βέβαια τι πρόβλημα να είχε ο Παναθηναϊκός (ακόμα και επικοινωνιακά) όταν θα είχε απέναντί του μια εξωπραγματική πρόταση;

Οι δύο πλευρές γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας τις λεπτομέρειες εκείνες που δημιουργούν απόσταση, οπότε το καλύτερο είναι να ακολουθούμε και να καταγράφουμε τα γεγονότα χωρίς να κάνουμε- προς το παρόν- την παραμικρή εκτίμηση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αν άρχιζε το PLAN B, θα είχε φύγει ο Καλάθης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College