ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Και Plan A και Plan B και Plan C ο Καλάθης

Ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει για τον μονόδρομο που είχε ο Παναθηναϊκός στην παραμονή του ηγέτη του αλλά και για το ότι η γλώσσα ποτέ δεν πρέπει να προηγείται του μυαλού
Και Plan A και Plan B και Plan C ο Καλάθης

Στο Sportime δεν ανακαλύψαμε την Αμερική όταν επιμέναμε ότι δεν υπήρχε plan B Ιούνιο μήνα αλλά ούτε και χρονική προθεσμία από πλευράς Παναθηναϊκού προς τον Νικ Καλάθη για απάντηση. Ήταν η απλή λογική, χωρίς σύνθετες σκέψεις και με βάση μια κάποια σχετική εμπειρία.

Οποιος διάβασε την τελευταία μας τοποθέτηση μπορεί ακριβώς να καταλάβει τι εννοούμε. Ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν άφησε τον Καλάθη πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία ο παίκτης ήθελε να μείνει στην ομάδα κι εκείνο που χώριζε τις δύο πλευρές ήταν απλώς θέμα… μιας απόφασης για να ξεπεραστεί.

Δεν ήταν εύκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο. Το ήξεραν και οι δύο. Ούτε οι χρονικές προθεσμίες, ούτε οι διαρροές για plan A-B-C-D κτλ μπορούσαν να τις φέρουν πιο κοντά αν δεν συμπληρωνόταν το τελευταίο κομμάτι που έλειπε στο παζλ της συμφωνίας. Συμπληρώθηκε και τέλος… Για τα επόμενα τρία χρόνια ο Καλάθης θα βρίσκεται στον Παναθηναϊκό και οι «πράσινοι» θα έχουν ένα σταθερότατο σημείο αναφοράς.

Τα περί «δραχμοφονιά, ασεβή που δεν απάντησε μέσα στην προθεσμία, Διαμαντίδης και Αλβέρτης δεν θα ξαναβγούν» που ειπώθηκαν, ακούστηκαν αλλά και γράφτηκαν αποτελούν ένα μεγάλο παράδειγμα για το ότι η γλώσσα δεν θα πρέπει ποτέ να προηγείται του μυαλού και της λογικής. Και γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε.

Όλα τα πλάνα του Παναθηναϊκού είχαν μέσα τον Καλάθη γιατί αυτός είναι η αρχή και το τέλος της ομάδας κι εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον. Είναι εκείνος που θα χτιστεί η ομάδα γύρω του και θα λαμβάνει τις αποφάσεις. Είναι εκείνος που θα έρθουν για πάρτη του παίκτες γιατί ξέρουν ότι θα τους αξιοποιήσει και θα τους κάνει καλύτερους. Σε τελική ανάλυση είναι μέσα στο TOP-3 των γκαρντ της Ευρωλίγκας όπου φυσικά θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός (και δεν θα πάει σε κανένα BCL) κι αυτό δεν αποτελεί είδηση.

Πάμε παρακάτω: Η συμφωνία με τον Λάσμε που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει διπλή ανάγνωση ανάλογα με το αν θέλεις να γκρινιάξεις ή να είσαι ρεαλιστής. Ο Γκαμπονέζος επιστρέφει στον Παναθηναϊκό μετά από 4 χρόνια όχι για να παίξει τον πρώτο ρόλο που είχε το 2013 και το 2014 αλλά για να προσφέρει 12-15 (κατά μέσο όρο) ποιοτικά λεπτά. Με την παρουσία του Τζέιμς Γκιστ και του Ιαν Βουγιούκα ο Παναθηναϊκός έχει «κλείσει» την θέση «5» και ουσιαστικά ο Λάσμε παίρνει την θέση που είχε ο Ογκαστ ή ο Πέιν! Κι αντιλαμβάνεστε πόσο πιο ποιοτικός γίνεται ο Παναθηναϊκός έτσι, σ’ αυτή τη θέση.

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον αλλά σε πρώτη φάση ο Παναθηναϊκός μετράει ένα πολύ μεγάλο «ΣΥΝ» με την εξασφάλιση του Καλάθη καθώς τουλάχιστον μέχρι το 2022, όταν ο Νικ θα είναι 33 ετών έχει «κλειδώσει» την ηγετική παρουσία της ομάδας.

Λάσμε reloaded

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Και Plan A και Plan B και Plan C ο Καλάθης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College