ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Στο βάθος δύο ελληνο-ισπανικές μάχες

Στις τελευταίες δύο αγωνιστικές της Ευρωλίγκας περιμένουμε συγκεκριμένα πράγματα καθώς ορισμένα είναι ξεκάθαρα. Ξέρουμε μέχρι τώρα ότι η ΤΣΣΚΑ είναι σίγουρα πρώτη και μαζί με την Φενέρμπαχτσε και τον Ολυμπιακό θα έχουν πλεονέκτημα έδρας. Η Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα παλέψουν για τις θέσεις 4-5 κι αν στους δύο τελευταίους...
Στο βάθος δύο ελληνο-ισπανικές μάχες

Στις τελευταίες δύο αγωνιστικές της Ευρωλίγκας περιμένουμε συγκεκριμένα πράγματα καθώς ορισμένα είναι ξεκάθαρα. Ξέρουμε μέχρι τώρα ότι η ΤΣΣΚΑ είναι σίγουρα πρώτη και μαζί με την Φενέρμπαχτσε και τον Ολυμπιακό θα έχουν πλεονέκτημα έδρας.

Η Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα παλέψουν για τις θέσεις 4-5 κι αν στους δύο τελευταίους αγώνες έχουν ίδιο ρεκόρ τότε οι Μαδριλένοι θα πάρουν το τελευταίο εισιτήριο για το πλεονέκτημα έδρας (έχουν αβαντάζ σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό). Για να είναι οι «πράσινοι» τέταρτοι θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον μία παραπάνω νίκη από την Ρεάλ. Πάμε παρακάτω όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον…

Η Μπασκόνια φαίνεται ότι τελειώνει με το τελευταίο εισιτήριο αλλά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποφύγει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας καθώς το πρόγραμμα της επιτρέπει να διευρύνει το σερί της από 5/5 σε 7/7… Και υπό αυτές τις συνθήκες το πιθανότερο είναι προσπεράσει μία εκ των Ζαλγκίρις- Χίμκι ή και τις δύο μαζί.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτή την στιγμή η Μπασκόνια φαίνεται ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να διασταυρωθεί με τον Ολυμπιακό και να τον…απειλήσει στο ΣΕΦ. Οι Βάσκοι βρίσκονται σε απίστευτη κατάσταση, έχουν 5 σερί νίκες και 7 στους τελευταίους 9 αγώνες (οι δύο ήττες ήταν στο ΟΑΚΑ και στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ) και προσέξτε σ’ αυτό το σερί τι έχουν… +10 εντός με την Χίμκι αλλά κι εκτός με την Βαλένθια, +20 εντός με την Ζαλγκίρις, +24 εντός με την Μπάμπεργκ και +13 εκτός με την Μπαρτσελόνα. Μέσος όρος διαφοράς 13,4 πόντοι ανά αγώνα!!! Εντυπωσιακό Το πρόγραμμα έχει μέχρι το τέλος δύο εντός έδρας αναμετρήσεις με την Μακάμπι και την Εφές!

Η Ζαλγκίρις έχει εντός την ΤΣΣΚΑ και στο Φάληρο τον Ολυμπιακό. Η Χίμκι έχει εντός την Φενέρμπαχτσε και εκτός την Μπαρτσελόνα. Η Μπασκόνια υπερτερεί σε ισοβαθμία με την Ζαλγκίρις ή με την Χίμκι αλλά στην τριπλή! Εδώ η υπόθεση σηκώνει κουβέντα! Η Φενέρμπαχτσε έχει να παίξει στην Μόσχα με την Χίμκι και στην Πόλη με την Μάλαγα.

Ο Ολυμπιακός θα πάει πρώτα στην Μάλαγα και μετά θα φέρει στο Φάληρο την Ζαλγκίρις. Αν οι Τούρκοι χάσουν στην Μόσχα τότε ο Ολυμπιακός με 2/2 θα είναι δεύτερος, άρα θα πάει με τον έβδομο. Αν βρεθεί τρίτος θα συναντήσει τον έκτο… Και στις δύο περιπτώσεις η Μπασκόνια φαίνεται να είναι πιθανός αντίπαλος… Για να δούμε. Ο Παναθηναϊκός ξέρει ότι θα παίξει (κατά 90%) με την Ρεάλ Μαδρίτης κι απομένει να δούμε που θα έχει…περισσότερους αγώνες: Στο ΟΑΚΑ ή στην Ισπανία; Αυτά ισχύουν περίπου 2 αγωνιστικές πριν το τέλος. Να επιχειρήσουμε μια πρόβλεψη; Ρεάλ- Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός- Μπασκόνια. Αν πέσουμε έξω…καλά να πάθουμε!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο βάθος δύο ελληνο-ισπανικές μάχες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College