ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΙΤΣΗΣ

Ποινή χάδι για την Αθήνα – Βαριά και αυστηρή για την Ευρώπη!

Ναι, οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι που σοκαρίστηκαν με το όπλο του Ιβάν Σαββίδη
Ποινή χάδι για την Αθήνα – Βαριά και αυστηρή για την Ευρώπη!

Το θέατρο του παραλόγου καλά κρατεί στην Ελλάδα και όλους αυτούς που προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς. Η επιλεκτική μνήμη, η επιλεκτική κριτική και η επιλεκτική τιμωρία είναι αυτή που θυμώνει τους ΠΑΟΚτσήδες και γενικότερα όλους τους φιλάθλους, εκτός των τριών ομάδων της Αθήνας, που η ιστορία έχει γράψει ότι είναι οι πιο ευνοημένες απ΄ όλες.

Κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε και δεν πίεσε ώστε να υποβιβαστούν οι ομάδες που ήταν εμπλεκόμενες στα στημένα ματς και παλιότερα με την παράγκα και πιο μετά με το koriopolis. Κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε, που μεγαλομέτοχοι ομάδων είναι άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί, π.χ για λαθρεμπορία ή που είναι κατηγορούμενοι για εμπόριο ναρκωτικών.

Δεν είπε κανείς ότι ήταν αποδεκτή η εικόνα του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο στην θήκη. Να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ. Αλλά γιατί πάντα και μόνο ο ΠΑΟΚ; Και τι κάνανε όλοι μετά τις εκρήξεις, τους ξυλοδαρμούς, τις απειλές, τα στημένα; Γιατί τίποτα; Και δεν φτάνουν όλα αυτά “βάζουμε και λάδι στη φωτιά”, τονίζοντας σύσσωμοι όλοι στην Αθήνα, πως η ποινή είναι “χάδι”. Αν βέβαια μένατε κύριοι στη Θεσσαλονίκη δεν θα το γράφατε ή για να το πω καλύτερα αν στη θέση του ΠΑΟΚ ήταν ο Ολυμπιακός ή μια απο τις άλλες δύο, δεν θα τολμούσατε να γράψετε κάτι τέτοιο. Όχι μόνο από φόβο, όχι μόνο επειδή θα σας γυρνούσαν την πλάτη μεγάλη μερίδα  του κόσμου του Ολυμπιακού σε Αθήνα και Πειραιά αλλά κυρίως επειδή, δεν θα γράφατε ποτέ ανακρίβειες για μία ομάδα, που οι φίλαθλοι ζουν ανάμεσα σας, είναι φίλοι σας, συγγενείς σας.

Μόνο εσείς εκεί στην Αθήνα είδατε χάδι την ποινή. Στη Γερμανία, στην Αγγλία, στην Ιταλία και σε όλη την Ευρώπη που είναι πολιτισμένοι και μία εικόνα ενός μεγαλομετόχου με όπλο στο γήπεδο σοκάρει, μίλησαν για “αυστηρή και σκληρή ποινή”. Το διαβάσαμε σε κανένα ελληνικό ΜΜΕ αυτό; Όχι φυσικά. Διαβάσαμε ότι η εικόνα του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο στον αγωνιστικό χώρο έκανε το γύρο τη Ευρώπης και πως σοκαρίστηκε όλο ο πλανήτης. Ότι όλοι μίλησαν για βαριά τιμωρία κανείς δεν ανέφερε τίποτα, τσιμουδιά. Δεν συμφέρει βέβαια, διότι καταρρίπτεται η ποινή… χάδι.

«Σκληρή τιμωρία για ΠΑΟΚ και Σαββίδη» γράφουν όλα τα γερμανικά ΜΜΕ, όπως για παράδειγμα η εφημερίδα sueddeutsche, το περιοδικό kicker (που αναφέρει μάλιστα, ότι η ποινή ήταν τόσο αυστηρή, λόγω μάλλον των πιέσεων της FIFA για παραδειγματισμό) ή η Frankfurter Allgemeine. Το ίδιο και τα ΜΜΕ στην Αγγλία (π.χ το kickoff), την Πορτογαλία, την Ισπανία την Ιταλία και φυσικά το eurosport σε όλες τις εκδόσεις του.

Κι όμως στην πρωτεύουσα της χώρας, που το ποδόσφαιρο της έχει καταντήσει εδώ και χρόνια για λύπηση, η ποινή ήταν χάδι. Γιατί; Για να μειώσετε και άλλο, όλους αυτούς που φωνάζουν, ότι δεν τους αφήνετε ποτέ να κερδίσουν κάτι;  Όπως δεν τους αφήνατε να χαρούν, όταν ήταν η ομάδα πρώτη (“η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί τον τίτλο στον ΠΑΟΚ”, “στημένο το πρωτάθλημα” και άλλες αρλούμπες, που το αποτέλεσμα ξεμπρόστιασε όσους τα λέγανε). Ετσι όμως μόνο το μίσος φέρνετε και τη διχόνοια. Αυτό θέλετε για την χώρα σας, για τα παιδιά αυτής της χώρας;

Και μετά την άλλη μέρα τους κουνάτε και το δάχτυλο όταν μιλάνε για διαφορετική αντιμετώπιση Αθήνας-Θεσσαλονίκης. «Καλά πάτε καλά, θέλετε να χωρίσετε την Ελλάδα στα δύο»; Όχι, φυσικά κανείς δεν το θέλει αυτό. Αυτό που θέλουν όλοι, είναι μία χώρα, που επιτέλους θα επικρατεί η αλήθεια και η δικαιοσύνη για όλους. Όμως αυτό δεν συμβαίνει και για αυτό μπαίνουμε όλο και σε πιο επικίνδυνα μονοπάτια. Κρίμα που δεν πάμε ποτέ μπροστά, αλλά κάθε φορά όλο και πιο πίσω.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ποινή χάδι για την Αθήνα – Βαριά και αυστηρή για την Ευρώπη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.