ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΙΤΣΗΣ

Ο Άγγελος μπορεί…

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής και δικαιούται την ευκαιρία να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας. Παρόλα αυτά στην Ελλάδα του δήθεν και της αρπαχτής είναι λογικό να έχει… εχθρούς. Όπως είχε στον ΠΑΟΚ. Όταν ανέλαβε ο Μίχαελ Σκίμπε, οι γνώστες του γερμανικού ποδοσφαίρου, γνώριζαν ότι δεν έχει καμία τύχη η Εθνική ομάδα άλλα...
Ο Άγγελος μπορεί…

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής και δικαιούται την ευκαιρία να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας. Παρόλα αυτά στην Ελλάδα του δήθεν και της αρπαχτής είναι λογικό να έχει… εχθρούς. Όπως είχε στον ΠΑΟΚ.

Όταν ανέλαβε ο Μίχαελ Σκίμπε, οι γνώστες του γερμανικού ποδοσφαίρου, γνώριζαν ότι δεν έχει καμία τύχη η Εθνική ομάδα άλλα οι… ειδικοί (πανάθεμα τους), έγραφαν ύμνους λες και πήραμε τον Ότο Ρεχάγκελ.

Ο Ρεχάγκελ ο οποίος είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης της Γερμανίας. Στην χώρα του ο Γερμανός, έκανε πράματα και θαύματα με τις ομάδες του αλλά ο χαρακτήρας του και όσα έλεγε δημόσια δεν… ταίριαζαν στον «πρεστίζ» κάποιων. Όταν ο Ότο ήρθε στην Εθνική Ελλάδας, ήταν για την Γερμανία ένας ηλικιωμένος προπονητής που τον είχε «ξεπεράσει το ποδόσφαιρο». Μετά από το Euro 2004 ο… εχθρός του, ο Φραντς Μπενεκενμπάουερ, του έκανε δημόσια πρόταση ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Γερμανιας.

Οι Έλληνες… ειδήμονες δε, μετά την πεντάρα με την Φινλανδία στο ντεμπούτο του, ζητούσαν το… κεφάλι του. Αυτό διότι «έκοψε» κάποιους αγαπημένους παίκτες των δημοσιογράφων αλλά και τις βόλτες των μανατζαραίων στο ξενοδοχείο της Εθνικής. Οι ίδιοι ήταν βέβαια μετά που έχτισαν ολόκληρες καριέρες με την επιτυχία του Ρεχάγκελ και τώρα το… παίζουν ειδικοί του ποδοσφαίρου και μιλούν για τον ξεπερασμένο Αναστασιάδη.

Ξεπερασμένο τον αποκαλούσαν και όσοι δεν τον ήθελαν στον ΠΑΟΚ. Όχι ότι γνωρίζουν από μπάλα, άπλα κάποιοι είχαν προσωπικά μαζί του γιατί ήξεραν οτι δεν θα τους κάνει χάρες και δεν θα κάνουν κουμάντο στην ομάδα όπως. Είχαν συνηθίσει να κάνουν. Τέτοιες…. χάρες που παρατηρήσαμε στην Εθνική των Σκίμπε-Κουτσολιακου. Και όταν ο ΠΑΟΚ με πολύ χειρότερο ρόστερ από το φετινό και πολύ ανώτερους αντιπάλους από τώρα, πήγαινε από νίκη σε νίκη και κέρδισε και μέσα στον Ολυμπιακό, τελικά διαβάσαμε για τον Άγγελο που εξελίχθηκε και τον ΠΑΟΚ που παίζει μπαλάρα. Δυστυχώς για τον Αναστασιάδη η διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν είχε τότε την δύναμη που έχει τώρα, ούτε την εμπειρία και η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή. Ωστόσο ο Αναστασιάδης απέδειξε ότι δεν είναι καθόλου ξεπερασμένος.

Ο Έλληνας τεχνικός που στην Εθνική Κύπρου με χαμηλού επιπέδου ομάδα έφερε κάποια αποτελέσματα από τα καλύτερα στην ιστορία της Εθνικής ομάδας (1-1 με την Γερμανία, 4-4 με την Πορτογαλία) καταφέρνει να κερδίζει του παίκτες κυρίως γιατί είναι δίκαιος ενώ την ώρα του αγώνα ίσως είναι ο καλύτερος κόουτς που έχει βγάλει η χώρα.

Άλλωστε γνωρίζει από έξω και ανακατωτά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές τα προτερήματα και ελαττώματα τους. Όλοι έχουν και τα κολλήματα τους και τα αρνητικά του άλλα αν υπάρχει στήριξη τότε αυτά δεν είναι ικανά να μειώσουν τα προτερήματα. Θα υπάρξει;

Δύσκολο το βλέπω διότι ένα περιβάλλον που δεχόταν αυτά τα «όργια» που έγιναν με τον προηγούμενο προπονητή μάλλον είναι προβληματικό.

Ελληνας διεθνής δεν θέλει Αναστασιάδη!

Στο κάδρο ο Αναστασίου, αλλά… Αγγελος!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Άγγελος μπορεί…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.