ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΙΤΣΗΣ

Ήττα με πολλά μηνύματα

Μπορει να κάνει καλό τον ΠΑΟΚ που έχασε αρκεί να... αλλάξει!
Ήττα με πολλά μηνύματα

Η ήττα αυτή από την Βίντι μπορεί και να κάνει καλό στον ΠΑΟΚ, αρκεί οι πρωταγωνιστές του, να πάρουν σοβαρά τα μηνύματα της. Και πρωταγωνιστές είναι ο κόσμος, η διοίκηση, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του. 

Τις προηγούμενες ημέρες έκανα αναφορά για την καλή νοοτροπία με την οποία ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε το ματς με τον Αρη σε αντίθεση με τους “κιτρινόμαυρους”. Ανάλογη άσχημη αντιμετώπιση του αγώνα είχε ο Δικέφαλος αλλά με αντίθετη οπτική γωνία. Οι Αρειανοί “έπινιξαν” την ομάδα με άγχος απο την πίεση που άσκησαν. Αντίθετα οι του ΠΑΟΚ, όλοι ανεξαιρέτως έδειξαν αδιαφορία σε έναν αγώνα ιδιαίτερα σημαντικό.

Ο κόσμος δεν γέμισε το γήπεδο η κερκίδα (εκτός απο τα παιδιά της 4 που μάταια προσπαθούσαν να “ξυπνήσουν” τους υπόλοιπους) ήταν “μουγκή” κάτι που δεν έχω συνηθίσει στην Τούμπα και η έδρα μόνο Τούμπα δεν ήταν με αποτέλεσμα η Βίντι να μην νιώθει την πίεση της κερκίδας.

Ο προπονητής απέδειξε πως έχει πρόβλημα στο ροτέισον. Το είχε δείξει και πέρσι όλες τις ημέρες πριν τον αγώνα με την Εστερσουντ. Το δείχνει και φέτος σε όλες τις αναμετρήσεις. Στο ματς με τη Βίντι δικαιώνεται για πολλούς παίκτες, που τους έχει αναπληρωματικούς. Ωστόσο απο την άλλη, τους έβαλε σε ένα ματς που δείχνει πως υποτίμησε τον αντίπαλο.

Και όταν οι ποδοσφαιριστές βλέπουν τις επιλογές του προπονητή ταυτόχρονα υποτιμούν και αυτοί τους αντιπάλους. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε χωρίς έναν εκ των Ουάρντα-Μπίσεσβαρ στην ενδεκάδα, που είναι οι πιο δημιουργικοί του ποδοσφαιριστές αλλά και χωρίς τον Πρίγιοβιτς, έναν παίκτη που είναι ο μοναδικός που μπορεί να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή. Το ροτέισον μάλιστα πραγματοποιήθηκε ενώ το επόμενο ματς με τον Παναθηναϊκό είναι τη Δευτέρα και όχι την Κυριακή.

Αποδείχθηκε για άλλη μία φορά πως το ρόστερ που εντός συνόρων κάνει πλάκα,  θέλει ενίσχυση για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ και εκτός συνόρων να πρωταγωνιστήσει. Οι “ασπρόμαυροι” αφού ο Βιεϊρίνια δεν επιλέγεται ως εξτρέμ, χρειάζονται οπωσδήποτε έναν εξτρέμ μεγαλύτερης κλάσης απο αυτούς που διαθέτει. Οι νεαροί  Ζαμπά, Λημνιός και Ουάρντα δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Ο Ελ Καντουρί δεν είναι καθαρό εξτρέμ και αυτός που θα κάνει τη διαφορά στα άκρα..Έτσι εκεί υπάρχει μόνο ο Μπίσεσβαρ που είναι απο τους παίκτες που πραγματικά ξεχωρίζουν. Επίσης ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν καλό δεξιό οπισθοφύλακα να ξεκουράζει τον Λέο Μάτος αλλά και έναν κεντρικό αμυντικό που να μπορεί να ανεβάσει τον συναγωνισμό των Κρέσπο-Βαρέλα που δεν πρέπει να νιώθουν ότι έχουν πάντα σίγουρη τη θέση τους.

Από εκεί και πέρα το ματς με τη Βίντι απέδειξε πόσο πολύτιμος είναι ο Αντελίο Βιεϊρίνια. Μπορεί πολλοί να “μουρμουράνε” για τις εμφανίσεις του φέτος αλλά μετά απο τα στατιστικά που τον αναδεικνύουν ως τον πολυτιμότερο παίκτη του ΠΑΟΚ, φέτος έρχεται και η εικόνα της ομάδας απέναντι στη Βίντι, να αποδείξει ότι όταν ο Πορτογάλος δεν παίζει τότε η ομάδα χάνει πολύ απο τη δύναμη της. Η επιστροφή Μαουρίσιο αλλά και η τοποθέτηση του Βέρνμπλουμ στην ενδεκάδα είναι επιβεβλημένο να πραγματοποιηθούν.

Οποιος θεωρεί ότι δεν έγινε και τίποτα αν ο ΠΑΟΚ χάνει στην Ευρώπη κάνει μεγάλο λάθος και του χρόνου το καλοκαίρι αν πάρει ο Δικέφαλος το πρωτάθλημα, ελπίζω να μην “καταριόμαστε” αυτήν την ήττα, γιατί οι κληρώσεις που έρχονται θα είναι δύσκολες αν αναλογιστούμε πως θα “κουβαλάμε” και την κακή συγκομιδή βαθμών απο την περσινή ευρωπαϊκή  αποτυχία.

Προσγείωση με ήττα σοκ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ήττα με πολλά μηνύματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.