ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΙΤΣΗΣ

Να βάλει η ΠΑΕ τα γκολ του Πρίγιοβιτς!

Δεν θα λείψουν τα τέρματα του Σέρβου αν ο ΠΑΟΚ αντιδράσει άμεσα. Αν όχι θα έχει πρόβλημα...
Να βάλει η ΠΑΕ τα γκολ του Πρίγιοβιτς!

Παλαιότερα στο sportime, κάναμε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα και αναφέραμε πως ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αργά ή γρήγορα θα φύγει με το ποσό της ρήτρας και η αλήθεια είναι πως δύο φορές βρέθηκε κοντά σε μεταγραφή. Τελικά αυτό συνέβη τώρα, ίσως στην χειρότερη περίοδο.

Οχι γιατί είναι αναντικατάστατος, όχι γιατί δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει εξίσου καλά αποτελέσματα και χωρίς αυτόν, αλλά επειδή ο Δικέφαλος για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ήταν ήρεμος σε όλα τα επίπεδα, σίγουρος για την ομάδα που έχει και έτοιμος για να ολοκληρώσει στον δεύτερο γύρο αυτό που έχτισε στον πρώτο, κυρίως διότι γνώριζε την δυναμική του.

Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει αυτοπεποίθηση μέχρι χθες που έκανε την πρώτη της ήττα εντός συνόρων έδειξε πως έχει πίστη στον εαυτό της για αυτό και κερδίζει ακόμη και όταν δεν παίζει καλά, ακόμη και όταν τα βρίσκει… σκούρα. Η απώλεια του Πρίγιοβιτς αυτό το εμπόδιο βάζει στην ομάδα πλέον. Την αμφιβολία.

Η αμφιβολία για το αν μπορεί η ομάδα να τα καταφέρει και χωρίς τον πρώτο σκόρερ της. Από τη διοίκηση, τον κόσμο, το προπονητικό τιμ και τους πρώην- όπως όλα δείχνουν- συμπαίκτες του Πρίγιοβιτς, αυτή η αμφιβολία θα υπάρχει τουλάχιστον μέχρι τα πρώτα δύσκολα ματς που αργά ή η γρήγορα θα έρθουν. Η αναμέτρηση στην Τρίπολη ήταν ούτως ή άλλως κομβική, τώρα είναι ακόμη πιο σημαντική. Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να διώξει αυτήν την αμφιβολία, να συνεχίζει να πιστεύει στη δύναμη του, στον εαυτό του και ότι μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο. Αλλωστε μάλλον το σύνολο είναι πάντα πάνω από τα πρόσωπα και ο ΠΑΟΚ μπορεί να ξεπεράσει τη φυγή του Πρίγιοβιτς. Αν δεν μπορέσει και χάσει το πρωτάθλημα θα σημαίνει ότι δεν άξιζε να το πάρει.

Ομως επειδή αξίζει και επειδή ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο ένας παίκτης, παραμένει φαβορί για τον τίτλο. Αρκεί βέβαια αυτή η αμφιβολία μην δημιουργήσει τόσο μεγάλη πίεση και βάρος στην ομάδα πριν καλά, καλά αυτή, καταφέρει τα παραπάνω, διότι ο ΠΑΟΚ συνήθως είναι αυτοκαταστροφικός και ενώ δύσκολα χτίζει, εύκολα καταστρέφει. Αν στην ΠΑΕ μείνουν ψύχραιμοι, θα μπορέσουν όχι μόνο να αντικαταστήσουν τον Πρίγιοβιτς αλλά και να περάσουν αυτή την ηρεμία στα αποδυτήρια. Το περιβάλλον του δεν μπορεί να είναι ψύχραιμο, δεν έχει εκπαιδευτεί ακόμη σε αυτό, οπότε η ΠΑΕ θα πρέπει να χτίσει ένα μεγάλο τείχος γύρω από τον Δικέφαλο.

Αλλωστε το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου παραμένει το πιο ποιοτικό της χώρας και μιλάμε για μία απόλυτα δεμένη ομάδα, με παίκτες που έχουν περάσει πολλά μαζί με επιτυχία και έχουν και το προβάδισμα των 8 βαθμών. Οσον αφορά αυτό κάθε αυτό το deal, Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη πώληση της ιστορίας του και είναι μία απόδειξη, πόσο πολύ έχει μεγαλώσει ο σύλλογος.

Ο ποδοσφαιριστής αναζητεί εδώ και δύο χρόνια αυτό το συμβόλαιο. Για αυτό έπαιζε, για αυτό έβαζε τα γκολ, όπως όλοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αν βέβαια ήταν Έλληνας και έφευγε στα μέσα της σεζόν που ο ΠΑΟΚ πάει για το πρωτάθλημα θα είχαν στηθεί λαϊκά δικαστήρια…

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας πάντως, εφόσον δόθηκε η ρήτρα από την Αλ Ιτιχάντ, δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά. Αυτό που μπορούν να κάνουν, είναι να φέρουν έναν σπουδαίο σέντερ φορ για να ξεχαστεί γρήγορα ο Σέρβος. Μόνο για αυτό, μπορεί να κατηγορηθεί η ΠΑΕ, αν δηλαδή δεν φέρει έναν αξιόλογο επιθετικό όπως και αν δεν γίνουν ΧΘΕΣ οι ανανεώσεις που έπρεπε εδώ και καιρό να γίνουν. Η διοίκηση πρέπει να δείξει τώρα γρήγορα αντίδραση για να… κόψει τον βήχα όλων και να στείλει εντός και εκτός τειχών ότι παραμένει το αφεντικό της μοίρας της. Για αυτό φυσικά και ο Μάρκους Μπεργκ είναι μία καλή λύση. Γιατί είναι ένα όνομα που έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που μπορεί από μόνο του να διώξει την αμφιβολία. Αν όμως ο ΠΑΟΚ συνεχίσει να καθυστερεί στις αποφάσεις του τότε θα βάλει ένα μεγάλο αυτογκόλ που μπορεί να τον καταστρέψει και να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα απο αυτήν καθε αυτήν απώλεια του Πρίγιοβιτς.

Υγ: Έρθει ή δεν έρθει ο Μπεργκ, η εξέλιξη δικαιώνει το sportime που όταν τόλμησε να γράψει πέρσι πως όταν κάποτε φύγει ο Πρίγιοβιτς πρώτος στόχος θα είναι ο Σουηδός κάποιοι μας επιτέθηκαν χυδαία. Οταν όμως γράφεις αλήθειες η απάντηση έρχεται απο τα ίδια τα γεγονότα. Αργά ή γρήγορα.

Ιβάν-Πρίγιοβιτς: Γιατί δεν έγινε το ραντεβού

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Να βάλει η ΠΑΕ τα γκολ του Πρίγιοβιτς!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.