ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΙΤΣΗΣ

Δύο-τρεις σαν τον Βιεϊρίνια…

Ο Βιεϊρίνια και το κατόρθωμα του ΠΑΟΚ μοιάζει εγγύηση για το μέλλον
Δύο-τρεις σαν τον Βιεϊρίνια…

Ο Ιβάν Σαββίδης όταν ήρθε στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ δεν γνώριζε τους περισσότερους από τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ. Ετσι λοιπόν σίγουρα δυσκολεύτηκε να βρει αρκετούς ανθρώπους το ποδοσφαίρου που να γνωρίζουν καλά τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του Δικεφάλου.

Η απουσία τέτοιων προσωπικοτήτων δημιούργησε συχνά κενά μέσα στην ομάδα που έβαζε δύσκολα στον εαυτό της. Αυτή η συζήτηση είναι μόνιμη στον ΠΑΟΚ.

Πλέον όμως και όσο περνούν τα χρόνια τόσο καλύτερη εικόνα έχει η ο μεγαλομέτοχος για τα μέλη της οικογένειας του Δικεφάλου ενώ το χτίσιμο μίας ομάδας πρωταθλήτριας, η «βάση» που μπορεί επιτέλους να δημιουργηθεί με ποδοσφαιριστές που μένου για χρόνια και μπορούν να ηγηθούν του συνόλου, δίνει στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα, να βρει αυτό που τόσο καιρό ψάχνει.

Ενα από τα πρόσωπα αυτά που είναι πιθανόν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στο μέλλον είναι για παράδειγμα ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Στον ΠΑΟΚ είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με την συμπεριφορά του αρχηγού, έχουν να λένε μόνο τα καλύτερα για αυτόν και θεωρείται σχεδόν βέβαια πως τον Πορτογάλο θα τον περιμένει ένα πόστο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανάλογα βέβαια και με τα δικά του «θέλω» και την καριέρα που θα θέλει να κάνει όταν τελειώσει αυτή του ποδοσφαιριστή.

Αλλωστε και για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη η πόρτα φαίνεται πως αργά ή γρήγορα θα ανοίξει για αυτόν ενώ υπάρχουν και άλλοι, όπως για παράδειγμα ο Στέλιος Μαλεζάς που στον Δικέφαλο θεωρούν ότι είναι ικανοί αλλά και αγαπούν τόσο τον ΠΑΟΚ ώστε να έχουν να «δώσουν πράγματα» και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το σημαντικότερο όλων είναι πως ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες ώστε οι ποδοσφαιριστές να θέλουν να παίζουν με την «ασπρόμαυρη φανέλα», και να βλέπουν τη ζωή τους και μετά το ποδόσφαιρο συνδεδεμένη  με τον ΠΑΟΚ. Αλλωστε γιατί όχι; Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι υγιής οικονομικά,παρέχει τα πάντα στα μέλη της,  η Θεσσαλονίκη είναι μία πανέμορφη πόλη για να ζει μία οικογένεια και ο ΠΑΟΚ μία ομάδα με πολλούς φιλάθλους που έχουν σαν «βασιλιά» όποιον τα δίνει όλα για τον Δικέφαλο. Παλιότερα απουσίαζε ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας για να γίνει ο ΠΑΟΚ, ο «παράδεισος» κάθε επαγγελματία ενώ τα προηγούμενα χρόνια έλειπε η αγωνιστική σταθερότητα με τα πρόσωπα να αλλάζουν συνεχώς.

Πλέον και τα δύο υπάρχουν και οι Κυπελλούχοι που είναι έτοιμοι να κατακτήσουν επιτέλους ένα πρωτάθλημα Ελλάδας (και θα το είχαν κάνει ήδη, αν δεν το έχαναν στα δικαστήρια), εκτός από τα τρόπαια που φέρνουν και θα συνεχίζουν να φέρνουν, χτίζουν λιθαράκι, λιθαράκι και το αύριο του συλλόγου, με αυτούς που τώρα «φτιάχνουν» και αύριο θα «γουστάρουν» και θα ψηφίζουν ΠΑΟΚ και εκτός γηπέδου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δύο-τρεις σαν τον Βιεϊρίνια…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.