ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΙΤΣΗΣ

Πόσο και που τελικά χρειάζεται ο ΠΑΟΚ τις μεταγραφές;

Η ετοιμότητα του Δικεφάλου οι... απώλειες και το μεγάλο του ατού
Πόσο και που τελικά χρειάζεται ο ΠΑΟΚ τις μεταγραφές;

Δύο εβδομάδες πριν την πρώτη μεγάλη κόντρα του ΠΑΟΚ με τη Βασιλεία για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, γίνεται ξεκάθαρο πως ο Δικέφαλος θα έχει για μεγάλο του ατού τη «χημεία».

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια οι «ασπρόμαυροι» δεν έχουν κάνει μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ τους και δεν «ψάχνονται». Αλλωστε η παραμονή του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι εγγύηση για τη μη αλλαγή των «σταθερών» και της φιλοσοφίας του ΠΑΟΚ που πέρσι στέφθηκε με εμφατικό τρόπο Κυπελλούχος και πήρε μέσα στο γήπεδο το πρωτάθλημα Ελλάδα.

Για να γίνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, θέλει φέτος να είναι «πάνοπλη» σε όλες τις θέσεις, να είναι πλήρης στο πάγκο της αλλά και έναν ενδεκατάδο που δεν είχε πέρσι, έναν ποδοσφαιριστή πιο μεγάλης κλάσης απο αυτούς που έχει, ως παρτενέρ του Μαουρίσιο.

Με λίγα λόγια η ομάδα του Λουτσέσκου θα χρειαστεί σίγουρα έναν στράικερ για μπακ απ του Πρίγιοβιτς και έναν αριστερό μπακ απ για τη θέση του Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας, ωστόσο παρά την δεδομένη καθυστέρηση απόκτησης των δύο αυτών παικτών, δεν φαίνεται πως επηρεάζεται η ομάδα σε ότι αφορά τα παιχνίδια της με τη Βασιλεία αφού τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, τις χρειάζεται κυρίως για τον «μαραθώνιο αγώνων» που θα έχει μετά τους δύο πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες. Αντίθετα η καθυστέρηση της απάντησης Βέρνμπλουμ σίγουρα είναι απώλεια για τον ΠΑΟΚ, ενόψει των δυνατών αγώνων με την ελβετική ομάδα καθώς ο Σουηδός θα μπορούσε να ανεβάσει την ποιότητα στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου. Ομως ακόμα και στη μεσαία γραμμή ο ΠΑΟΚ είναι πλήρης με Χαρίση, Μαουρίσιο, Κάνιας, Σάχοφ (με τον Ελ Καντουρί να μπορεί να παίξει και εκεί αν χρειαστεί.

Από εκεί και πέρα στα εξτρέμ οι Ελ Καντουρί-Μπίσεσβαρ-Λάμπρου με τις εμφανίσεις τους στην Ολλανδία κάνουν τον Λουτσέσκου να χαμογελούν ενώ οι Ουάρντα-Ενρίκε δυναμώνουν και άλλο τα άκρα του ΠΑΟΚ. Ερωτηματικό παραμένει το κέντρο της άμυνας και πόσο γρήγορα θα εγκλιματιστεί ο Χατσερίδης τη στιγμή όμως που με Βαρέλα-Κρέσπο ο Ρουμάνος τεχνικός μπορεί να αισθάνεται ήρεμος.

Πάντως είτε έτσι είτε αλλιώς η πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένας στόχος πολύ δύσκολος ως ακατόρθωτος και να για πετύχει το σύνολο του Λουτσέσκου το «θαύμα», θα χρειαστεί πολλά περισσότερα και πράγματα που ίσως να μην κρίνονται από μία απόκτηση ή μία απομάκρυνση παίκτη. Ποια είναι αυτά; Κυρίως ο «ατσαλένιος» χαρακτήρας που έδειξε ο ΠΑΟΚ πέρσι στις κρίσιμες στιγμές, όπως επίσης η ομοιογένεια, ο τσαμπουκάς και το πείσμα των παικτών για διάκριση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πόσο και που τελικά χρειάζεται ο ΠΑΟΚ τις μεταγραφές;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.