ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Και τώρα τρέχουμε…

Τα κενά σε άμυνα και κέντρο «φωνάζουν» για ενίσχυση και ο Ολυμπιακός έχει δύο «γεμάτες» εβδομάδες μπροστά του για να σουλουπώσει την κατάσταση.
Και τώρα τρέχουμε…

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ειδικός για να καταλάβει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στο κέντρο της άμυνας και τη μεσαία γραμμή. Δεν φτάνει ένας παίκτης σε κάθε θέση, αλλά πρέπει άμεσα να γίνει η αρχή. Έχει χαθεί, ήδη, πολύτιμος χρόνος. Το θετικό, έστω και τώρα, είναι πως οι διαδικασίες της ενίσχυσης επισπεύδονται.

Η βαριά ήττα με 4-0 στην έδρα της Γκενκ φανέρωσε όλες τις μεσοαμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού. Αν δεν υπάρχει ισορροπία και συνοχή σε άμυνα και κέντρο, η μπάλα σπάνια θα φτάνει προς τα εμπρός. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά το πρώτο γκολ στο 30′, «κατέρρευσαν», ενώ απείλησαν μόλις μία φορά την αντίπαλη εστία, στο μοναδικό ωραίο συνδυασμό (Τσιμίκας, Ποντένσε, Γκερέρο), σε 90 λεπτά αγώνα. Και αυτό είναι το ανησυχητικό: όταν ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ, αυτόματα χάνει τον προσανατολισμό του μέσα στο γήπεδο και καταρρέει αγωνιστικά. Το είδαμε και με την Έουπεν και με τη Σεντ Τρούιντεν και με την Γκενκ…

Μετά την περυσινή αλόγιστη μεταγραφική ενίσχυση επί εποχής Χάσι, το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό. Οι στόχοι είχαν εντοπιστεί από νωρίς, αλλά οι διαδοχικές αρνήσεις ορισμένων ποδοσφαιριστών, όπως και οι διαπραγματεύσεις, για τις οποίες δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για την έκβασή τους, έχουν ζορίσει την κατάσταση.

Η Γκενκ βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο, καθώς την προσεχή Πέμπτη (26/7) δίνει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι για τη νέα σεζόν, ενώ η μόλις μία αλλαγή που έκανε στο φιλικό καταγράφει στο απόλυτο το βαθμό ετοιμότητάς της. Προφανώς και πείραξε η έκταση του σκορ, για τον Ολυμπιακό μιλάμε, αλλά αυτό που ενόχλησε περισσότερο ήταν η άνευ όρων παράδοση μετά το 1-0, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη, όπως και τα πολλά νεύρα των παικτών κατά τη διάρκεια του φιλικού. Πολλές οι φωνές και οι παρατηρήσεις την ώρα του αγώνα για τα ατομικά λάθη που έγιναν, δείγμα κακής νοοτροπίας. Όλοι μαζί κερδίζουν, όλοι μαζί χάνουν. Απόδοση ευθυνών όταν παίζεται το παιχνίδι και «στραβώνει», δείχνει έλλειψη συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει έξι στόπερ, αλλά κανείς δεν εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη στην άμυνα, ενώ η «τρύπα» στη μεσαία γραμμή είναι εμφανής. Με τέσσερις κεντρικούς χαφ σε σύνολο τριάντα παικτών, υπάρχει ανισορροπία. Ο Ρομαό είναι φευγάτος, ο Ανδρούτσος παραμένει στάσιμος και δεν είναι για βασικός. Ο Μπουχαλάκης παίζει φιλότιμα, αλλά δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ μένει ο Καμαρά, ο οποίος είναι σούπερ ταλέντο, ωστόσο δεν πρέπει να επιφορτιστεί με τόσες ευθύνες στο ξεκίνημα της «ερυθρόλευκης» καριέρας του. Η μεσαία γραμμή της ομάδας, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι «γυμνή».

Υπάρχει κούραση από τις προπονήσεις, τα φιλικά διεξάγονται για να διορθώνονται τα κακώς κείμενα, αλλά η ουσία είναι πως ο Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να βοηθηθεί. Με την υπάρχουσα δομή του έμψυχου δυναμικού, είναι ουτοπικό να περιμένουμε να αρχίσει να βγάζει κάθε φορά κάποιον άσο από το μανίκι… Μέχρι τις 9 Αυγούστου και το πρώτο επίσημο ματς για τη νέα σεζόν, είναι δύο «γεμάτες» εβδομάδες για να φτιαχτεί ό,τι πρέπει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Και τώρα τρέχουμε…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.