ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Η πρώτη «ζωγραφιά» για το 45ο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με άγχος την πορεία του στη Super League, αλλά η γκολάρα του Λάζαρου έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
Η πρώτη «ζωγραφιά» για το 45ο

Πέντε γκολ σε τέσσερις επίσημους αγώνες. Ο ένας πανηγυρισμός, πιο έντονος από τον άλλο. Κάθε στιγμή στα ερυθρόλευκα, με το ίδιο πάθος και την ίδια πώρωση. Ο Λάζαρος ζει το όνειρό του. «Τρελαίνει» τους Ολυμπιακούς, προκαλεί αρνητικά συναισθήματα στους υπόλοιπους.

Ο Χριστοδουλόπουλος «ξεκλείδωσε» το «αμυντικό τείχος» του Λεβαδειακού και λύγισε τον εκπληκτικό Επασί με μία εκτέλεση φάουλ-«ζωγραφιά». Το σήμα-κατατεθέν, πλέον, στο παιχνίδι του. Έβαλε φάλτσα, η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς τη γωνία, αναπήδησε στο ύψος της μικρής περιοχής, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Τελικά, ο Λάζαρος παίζει στον Ολυμπιακό. Και βγάζει ενενηντάλεπτα. Και ηγείται για την επιστροφή στην κορυφή. Και σκοράρει. Και το απολαμβάνει. Τι σου είναι το ποδόσφαιρο… Λάζαρε, δεν είναι πια αστείο! Θα χάσουν τον ύπνο τους με την πάρτη σου.

Η ομάδα αντιλήφθηκε απόλυτα τι θα συναντήσει και φέτος εντός συνόρων. Στην τρίτη σεζόν της… εξυγίανσης. Ομάδες-«ταγμένες» για να του φράξουν το δρόμο με κάθε τρόπο, αντιπάλους-«καμικάζι», που θα χτυπάνε στο ψαχνό και θα μένουν ατιμώρητοι. Οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν το γκάζι από το 58′ και μετά. Και έπαιξε ρόλο το γκολ στο 62′. Στα τελευταία 35 λεπτά της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα γκολ και έβγαλε εννέα καθαρές ευκαιρίες. Συνολικά, μέτρησε 23 τελικές προσπάθειες, παρά το κακό του πρώτο ημίχρονο, όπου είχε, βέβαια, το πέναλτι του Φορτούνη, το οποίο απέκρουσε ο Επασί, και ακόμα ένα που δεν του δόθηκε. Οδηγός, σε τέτοιου είδους παιχνίδια, είναι να… ανοίγει η αντίπαλη άμυνα νωρίς. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, το άγχος θα μεγαλώνει. Ακόμα και έτσι, όμως, ο Ολυμπιακός έχει το υλικό για να ανταπεξέλθει και να πετύχει το βασικό στόχο της αγωνιστικής χρονιάς, κόβοντας ξανά πρώτος το νήμα.

Από τη μία ο Πέδρο Μαρτίνς θα μπορούσε να προχωρήσει σε πιο εκτεταμένο rotation, από την άλλη πλευρά βρισκόμαστε ακόμα στο τέταρτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν και η κούραση από την προετοιμασία και τα «κολλητά» ματς, Πέμπτη-Κυριακή, αποτελεί μεν ελαφρυντικό, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε ενέργεια στο πρώτο ημίχρονο και ήταν δυσλειτουργικός στον κεντρικό άξονα. Ο Τοροσίδης μεγαλώνει για να διατηρεί τρεξίματα αμυντικού χαφ στο παιχνίδι του, ενώ ο Πορτογάλος προπονητής έδειξε άμεσα αντανακλαστικά, βάζοντας και δεύτερο επιθετικό από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου για να προκαλέσει τριγμούς στο «ταμπούρι» του Λεβαδειακού και να απασχολήσει ακόμα περισσότερο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του αντιπάλου, ρίχνοντας και δεύτερο επιθετικό πάνω τους.

Ο Χασάν «απελευθέρωσε» τον Γκερέρο, «γέμισε» την αντίπαλη περιοχή, αλλά τα στοιχεία που άρεσαν στον Αιγύπτιο επιθετικό ήταν η ομαδικότητα και η επιθυμία του να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, χωρίς να εκβιάσει καταστάσεις για να βρεθεί ο ίδιος σε πρώτο πλάνο. Στάθηκε άτυχος σε δύο διαδοχικές φάσεις μέσα σε ένα δίλεπτο. Άλλωστε, λίγα εκατοστά, του στέρησαν ένα απίστευτο γκολ με το εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι που επιχείρησε.

Η «παραφωνία» στην αναμέτρηση ήταν η συμμετοχή του Πάρντο. Ο Ποντένσε έμεινε εκτός 18άδας γιατί προέρχεται από επτάμηνη αποχή και δεν μπορεί ακόμα να βγάλει τρία ματς σε μία εβδομάδα. Και η διαφορά, φάνηκε. Ο Κολομβιανός ό,τι ήταν να δώσει στον Ολυμπιακό, το έχει πράξει. Δεν είναι για το επίπεδο αυτής της ομάδας. Και επειδή λέμε όλα τα θετικά για τον Μαρτίνς, εδώ έκανε λάθος. Ο Βρουσάι έπρεπε να πάρει την ευκαιρία, όπως συνέβαινε και μέχρι τώρα, όταν δεν αγωνιζόταν ο Ποντένσε.

Η βαθμολογία στη Super League αλλοιώθηκε από την 1η αγωνιστική με το πέναλτι-εφεύρεση στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός δεν… δικαιούται στο κακό του ημίχρονο να πάρει δύο κραυγαλέα πέναλτι σε τέσσερα λεπτά. Μήνυμα ελήφθη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η πρώτη «ζωγραφιά» για το 45ο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.