ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Όσκαρ, κόψε την πλάκα…

Ο άφαντος το τελευταίο δίμηνο, Σεμπά, κλήθηκε να παίξει στη Λιβαδειά κάτι ανάμεσα σε «οκτάρι» και «δεκάρι» για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Τα λόγια είναι περιττά, κύριε Γκαρθία.
Όσκαρ, κόψε την πλάκα…

Όταν όλοι και όλα είναι εναντίον σου, δεν βάζεις τα χέρια σου για να βγάλεις τα μάτια σου. Η ακατανόητη απόφαση στην αρχή του χρόνου, θα ακολουθεί τον Ολυμπιακό για πολύ καιρό. Το αναπάντητο ερώτημα της σεζόν και του 2018, έχει κιόλας βρεθεί. Τι θα γινόταν αν δεν αποχωρούσε ο Τάκης Λεμονής, με τον οποίο η ομάδα είχε καλύψει το χαμένο έδαφος και ήταν μόνη πρώτη στη βαθμολογία, στις αρχές Ιανουαρίου;

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε τόσο άσχημα στη Λιβαδειά και δημιούργησε τις ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το ματς, αλλά οι Ανσαριφάρντ και Ελαμπντελαουί δεν είχαν το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Απλά, μία κακοπροπονημένη ομάδα στερείται πλάνου, ιδεών και εμπνεύσεων μέσα στο παιχνίδι. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, ο Όσκαρ Γκαρθία πειραματίζεται με προκλητικό τρόπο στην ομάδα (σε διατάξεις και πρόσωπα) και οι ποδοσφαιριστές δεν τιμούν την «ερυθρόλευκη» μέσα στο γήπεδο. Οι περισσότεροι εξ αυτών μοιάζουν σαν να κάνουν αγγαρεία, έχοντας αντιληφθεί πως η νέα σεζόν δεν θα τους βρει στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Κάποιοι δεν διαθέτουν το τσαγανό που απαιτείται και είναι ολοφάνερο πως δεν αντέχουν το βάρος της φανέλας.

Ο Γκαρθία «θυμήθηκε» κόντρα στον Λεβαδειακό να χρησιμοποιήσει τον Σεμπά. Από τις 24 Ιανουαρίου και τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ είχε παίξει όλα και όλα 28 λεπτά κόντρα στον Πλατανιά στις 11 Μαρτίου. Ένας παίκτης μεταξύ πάγκου και εξέδρας θα… έσωνε τον Ολυμπιακό ως αλλαγή στη Βοιωτία. Και το απίθανο είναι πως ο Σεμπά πέρασε στη θέση του Μαρτίνς και ουσιαστικά αγωνιζόταν σε μέτρα όπου δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά (όχι ότι την κάνει, πάντως, όταν παίζει στη θέση του ως ακραίος μεσοεπιθετικός): μπροστά από τον Ρομαό και πίσω από τον Μιραλάς. Κάτι μεταξύ σε «οκτάρι» και «δεκάρι». Ο Πάρντο ήταν εκτός 18άδας και ο Τζούρτζεβιτς μπήκε στο 86′ και ενώ ο Ολυμπιακός έψαχνε το γκολ της νίκης.

Είναι ένας τρίμηνος εφιάλτης και ένα γερό μάθημα για το μέλλον. Η ομάδα βάλλεται από παντού, αλλά, αντί να συσπειρωθεί απόλυτα και να «πεθάνει» με τον δικό της τρόπο στο δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος, φέρθηκε αλαζονικά και το πληρώνει. Να φύγει αυτή η σεζόν και να μην ξανάρθει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όσκαρ, κόψε την πλάκα…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.