ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Κακός συγχρονισμός

Το δεύτερο αγωνιστικό πέρασμα του Κέβιν Μιραλάς στον Ολυμπιακό, συνέπεσε σε άσχημη συγκυρία και για τις δύο πλευρές.
Κακός συγχρονισμός

Συνήθως, οι επιστροφές εξελίσσονται σε… καταστροφές, όπως ερμηνεύει και ο Πασχάλης Τερζής στην τραγουδάρα του. Τα πραγματικά καλά και ευλογημένα πράγματα στη ζωή, άλλωστε, συμβαίνουν μόνο μία φορά. Και αν.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τέλος ο Μιραλάς!

Το Sportime αποκάλυψε την Παρασκευή (4/5) το τέλος της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος επιστρέφει, προς το παρόν, στην Έβερτον. Ωστόσο, από τις 7 Απριλίου είχατε ενημερωθεί στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, ότι ο σύλλογος δεν προτίθεται καν να μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με την αγγλική ομάδα για την αγορά των ποδοσφαιρικών δικαιωμάτων του Μιραλάς.

Ο Κέβιν δεν κατάφερε να προσφέρει το κάτι παραπάνω αυτό το τετράμηνο, αν και έχει ένα σωρό ελαφρυντικά. Ήρθε σε μία ομάδα, που άλλαξε απροσδόκητα προπονητή ούσα πρώτη στη βαθμολογία της Super League, και σε ένα σύνολο που δεν είχε αποκτήσει «χημεία» από την αρχή της σεζόν. Προερχόταν από μία μακρά αγωνιστική απραξία και μπήκε κατευθείαν στα βαθιά. Σε μία ομάδα, κακά προπονημένη, με ελλιπή (έως και ανύπαρκτη) καλοκαιρινή προετοιμασία.

Μπορεί να διανύει το 31ο έτος της ηλικίας του και να έχει χάσει μέρος της εκρηκτικότητας, που είναι το σήμα κατατεθέν στο παιχνίδι του, αλλά η ποιότητα του Μιραλάς είναι δεδομένη και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Άλλωστε, στον Ολυμπιακό «εκτόξευσε» την καριέρα του, «φορτώνοντας» με γκολ τις αντίπαλες εστίες τη διετία 2010-2012 και παίρνοντας μεταγραφή στο κορυφαίο Πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League. Ανεξάρτητα με το αν θα πάει ή όχι με το Βέλγιο στο Μουντιάλ της Ρωσίας, η ποδοσφαιρική λογική εκτιμά πως συμμετέχοντας κανονικά στην καλοκαιρινή προετοιμασία και παίρνοντας διαδοχικά παιχνίδια στα πόδια του, ο Κέβιν θα έβρισκε τον παλιό καλό εαυτό του.

Το μπάτζετ, όμως, της ομάδας μειώνεται. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί και να σηκώσει μεταγραφές και ετήσια συμβόλαια τύπου Μιραλάς. Ακόμα και να επεκτεινόταν ο δανεισμός του Βέλγου κυνηγού για μία ακόμα σεζόν, μαζί με την εφορία το κόστος θα άγγιζε τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Ο Ολυμπιακός αλλάζει εντελώς φιλοσοφία και προσαρμόζεται στα δεδομένα της διαμορφωθείσας αγωνιστικής κατάστασης, της εποχής που ζούμε, αλλά και της ευρωπαϊκής διοργάνωσης που θα δώσει το «παρών» η ομάδα στη νέα σεζόν.

Είναι βέβαιο πως αν ο Μιραλάς, ακόμα και σε αυτήν την κακή αγωνιστική κατάσταση, ερχόταν σε μία ομάδα με ποδοσφαιρικές αρχές και ξεκάθαρους ρόλους στο παιχνίδι της, θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά και η εξέλιξη να ήταν άλλη σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Σίγουρα, έχει «δεθεί» με την ομάδα και ήθελε να συνεχίσει. Έτσι και αλλιώς, είναι από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές της «ερυθρόλευκης» εξέδρας, την τελευταία οκταετία. Η ζωή, όμως, συνεχίζεται και ο Ολυμπιακός το μόνο πράγμα που πρέπει να έχει στο μυαλό του για τη νέα σεζόν είναι το πώς θα γίνει ξανά ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της αγωνιστικής επανεκκίνησης, δίνοντας ρόλο και χώρο στους Έλληνες και με ξένους παίκτες που θα τιμούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ που παίρνουν. Στο ρόστερ της επόμενης σεζόν, παίκτες της κλάσης και του «πορτοφολιού» του Μιραλάς θα είναι πολυτέλεια και θα αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κακός συγχρονισμός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.