ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Ο «Φέτφα» φέρνει το απρόβλεπτο

Οι προσεγμένες κινήσεις του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό παζάρι και η ποιοτική προσθήκη του Γιάννη Φετφατζίδη.
Ο «Φέτφα» φέρνει το απρόβλεπτο

Η περυσινή, απόλυτα αποτυχημένη, καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος αποτελεί οδηγό για κάθε επόμενη. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο και τα μεγάλα λόγια δεν βοηθούν τον Ολυμπιακό. Δεν γίνεται να παρουσιάζεται σαν μεταγραφική βόμβα ο Πρτσιτς, όταν ο σύλλογος προέρχεται από ένα τέτοιο μεταγραφικό κάζο.

Το «κλειδί» για την επιστροφή στην κορυφή είναι η αγωνιστική υγεία και η κατάλληλη νοοτροπία για την επίτευξη του κοινού σκοπού και το κοινό καλό, κάτι που δεν είχε η ομάδα την περυσινή σεζόν. Και τότε, ο σύλλογος έβαλε στη μηχανή του ποιοτικούς παίκτες, αλλά ουδέποτε αυτοί κατάφεραν να ενσωματωθούν στο σύνολο, καθώς ο Ολυμπιακός δεν είχε ποδοσφαιρικές αρχές ως ομάδα και ο καθένας έκανε ό,τι γούσταρε, βλέποντας τον προπονητή να αλλάζει κάθε τρεις μήνες. Προσωπικά, είμαι μετρημένος και ξέχωρα από το αν υπάρχει προσωπική γνώση για κάποιον ποδοσφαιριστή που αποκτάται, ο αγωνιστικός χώρος καταδεικνύει τα πάντα. Μία αποτυχημένη σεζόν πρέπει να σε κάνει σοφότερο, όχι να σε οδηγεί στα ίδια λάθη. Η ανάλυση για τι μπορεί να προσφέρει κάθε μεταγραφή είναι υποχρεωτικό να γίνεται, αλλά χωρίς να τρελαίνουμε τον κόσμο.

Στα δικά μου μάτια, ο σχεδιασμός είναι ξεκάθαρος, όπως και ο στόχος για τη νέα σεζόν: Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το ελληνικό στοιχείο θα τονωθεί σε μεγάλο βαθμό. Θα αποκτηθούν παίκτες που γνωρίζουν την πραγματικότητα εντός συνόρων και έχουν τη συναίσθηση για το ποια φανέλα φορούν. Ο Ολυμπιακός πήρε τον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή της τελευταίας Super League, τον Χριστοδουλόπουλο. Ο Φετφατζίδης επιστρέφει στην ομάδα για να αποτελέσει μία «χρυσή» εφεδρεία μεσοεπιθετικά (στα άκρα και τη θέση πίσω από τον επιθετικό). Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός θα προσδώσει το απρόβλεπτο και θα είναι το «αντίδοτο» για τις κλειστές άμυνες που θα συναντούν οι «ερυθρόλευκοι» εντός συνόρων χάρη στην εκπληκτική του τεχνική κατάρτιση. Όσο και αν οι επιστροφές, οδηγούν συνήθως σε αδιέξοδο, ο «Φέτφα» είναι Έλληνας, σε καλή ηλικία, ξέρει την ομάδα και τις συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οπότε οι πιθανότητες είναι υπέρ στο να αποτελέσει μία σημαντική λύση για την επόμενη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός θέλει τον Μολέντο για να ηγηθεί στην άμυνα. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός γνωρίζει το ελληνικό Πρωτάθλημα από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Ο Γιαννιώτης προέρχεται από δύο εντυπωσιακές σεζόν με Πανιώνιο και Ατρόμητο, αλλά το ρίσκο είναι δεδομένο. Επί πέντε χρόνια δεν του δόθηκε ούτε μία ευκαιρία στον Ολυμπιακό και τώρα παίρνει χρίσμα βασικού, μπαίνοντας κατευθείαν στα βαθιά. Η απόκτηση ενός έμπειρου τερματοφύλακα για τον ανταγωνισμό είναι επιβεβλημένη. Πάντως, ο Γιαννιώτης έχει το «πακέτο» για να ανταποκριθεί και το ζητούμενο είναι να στηριχθεί στα λάθη και τις δύσκολες στιγμές, που έχουν όλοι οι τερματοφύλακες παγκοσμίως.

Οι έως τώρα κινήσεις του Ολυμπιακού δείχνουν προσεγμένες και προσαρμοσμένες στο βασικό στόχο για την καινούργια ποδοσφαιρική χρονιά, που είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Το κλαμπ δεν λειτουργεί υπό καθεστώς πίεσης και πανικού. Υπάρχει σχέδιο και έχει αρχίσει να υλοποιείται. Το ζητούμενο για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι να καταφέρει ο Πέδρο Μαρτίνς να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Να μοιράσει ρόλους και αρμοδιότητες και να αποκτήσει ξανά η ομάδα ποδοσφαιρικές αρχές στο παιχνίδι της. Τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά και ο Πορτογάλος είναι δουλευταράς. Από εκεί και πέρα, η δυναμική του ρόστερ για την κατάκτηση του νταμπλ και την προσπάθεια διάκρισης στο Europa League θα εξαρτηθεί από τον στόπερ-ηγέτη, τον παίκτη-κολόνα μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, τον ξένο εξτρέμ, που θα είναι εντεκαδάτος και πρέπει να έχει δημιουργία και εκτέλεση, αλλά και τον κεντρικό επιθετικό, ο οποίος είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να διέπεται από συνέπεια στο σκοράρισμα και να έχει το εύκολο γκολ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο «Φέτφα» φέρνει το απρόβλεπτο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.