ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Συνεχίζει να ονειρεύεται μαζί σου

Τα εισιτήρια διαρκείας για την επόμενη σεζόν και η γιγάντωση των ερασιτεχνικών τμημάτων του Ολυμπιακού, που φέρουν τη σφραγίδα του Μαρινάκη, του Κουντούρη, και των φιλάθλων του συλλόγου.
Συνεχίζει να ονειρεύεται μαζί σου

Οι περισσότεροι περιμένουν το Μουντιάλ για να πάρουν μία γερή «τζούρα» από ποδόσφαιρο, καθώς έτσι και αλλιώς η αθλητική δράση του καλοκαιριού είναι περιορισμένη. Ο Ολυμπιακός, όμως, ακόμα και στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού εξακολουθεί να διεκδικεί τρόπαια. Και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θέλει να κατακτήσει τρεις ακόμα τίτλους. Το πρώτο Πρωτάθλημα και νταμπλ στο χάντμπολ, το 2ο Κύπελλο Πρωταθλητριών στο πόλο και το 13ο Πρωτάθλημα στο μπάσκετ.

Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Άλλοι σκέφτονται τα καλοκαιρινά μπάνια και οι οπαδοί του Ολυμπιακού και άλλους τίτλους! Χάρη στην προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη και τη βοήθεια των φιλάθλων του Ολυμπιακού, τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου γιγαντώθηκαν. «Όταν ο Μιχάλης Κουντούρης μπήκε μπροστά, για να ηγηθεί του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης του είπε “προχώρα και εγώ είμαι εδώ”. Έκτοτε, με την ανυπολόγιστη στήριξη του κόσμου του Ολυμπιακού, μέσω των διαρκείας, με την κάρτα μέλους, αλλά και με τη διαρκή και αδιάκοπη οικονομική αιμοδοσία του κ. Μαρινάκη, ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού έχει κατακτήσει 55 τίτλους συνολικά. Από τη γέννησή του, μέχρι το 2010, είχε 77 και τα τελευταία 7-8 χρόνια, έχει κατακτήσει 55! Στόχος μας είναι να παραμένει ο Ολυμπιακός ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός Σύλλογος της Ευρώπης» είπε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, στην επίσημη παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα σεζόν, περιγράφοντας με λίγα και καλά λόγια τι έχει συμβεί στον Ολυμπιακό την τελευταία οκταετία, επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός βρέθηκε το 2010 λόγω της λαίλαπας Συγγελίδη σε παρόμοια θέση με αυτή που βρίσκεται τώρα ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Για την ακρίβεια, ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση, καθώς ο Παναθηναϊκός φέρεται να έχει χρέος ύψους 3.600.000 ευρώ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε πάνω από 7.000.000 ευρώ (το διάδοχο σχήμα «κληρονόμησε» χρέη ύψους 3.670.000 ευρώ, που διπλασιάστηκαν εξαιτίας των συμβολαίων που βρίσκονταν σε ισχύ και τα οποία δεν είχαν συνυπολογιστεί). Μάλιστα, ο Γιάννης Συγγελίδης είχε λάβει έντοκο δάνειο 800 χιλιάδων ευρώ, εκχωρώντας μελλοντικά έσοδα του Ολυμπιακού από τις επόμενες διοικήσεις. Τα περισσότερα χρήματα, τα πήρε πίσω ο Συγγελίδης, ως επιστροφή χρημάτων που είχε βάλει στον Ολυμπιακό.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βοήθησε τα μέγιστα στην αποπληρωμή του χρέους, όπως και οι οργανωμένοι σύνδεσμοι του Ολυμπιακού σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ ο Μιχάλης Κουντούρης αποδείχθηκε ο άνθρωπος-«κλειδί» του εγχειρήματος, δείχνοντας εντυπωσιακές οργανωτικές και ηγετικές ικανότητες που θα ζήλευαν πολλοί με μεγαλύτερη εμπειρία σε διοικητικά πόστα. Όχι μόνο εξυγίανε οικονομικά τα τμήματα και συμμάζεψε τα ασυμμάζευτα μέσα σε τρία χρόνια, αλλά τα διατήρησε σε ρόλο πρωταγωνιστή και βήμα-βήμα ήρθαν και οι ευρωπαϊκές επιτυχίες, μετά τις εντός συνόρων κατακτήσεις. Ο σύλλογος πρωτοστάτησε με την Κάρτα Φιλάθλου των 10 ευρώ, ενώ στα εισιτήρια διαρκείας υπάρχει το εξτρά ποσό των 50 ευρώ για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη με την αγορά της Κάρτας Μέλους. Όλα αυτά τα χρήματα μεταβιβάζονται απευθείας στο ταμείο του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Την τελευταία διετία, μάλιστα, τα ίδια βήματα ακολουθεί και η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, συμβάλλοντας στην προσπάθεια ενίσχυσης των ερασιτεχνικών τμημάτων, που αναπτύσσονται διαρκώς και φέρνουν διαδοχικές επιτυχίες.

Κανείς δεν μπαίνει στην τσέπη κανενός. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν σημαντικό μερίδιο σε όλους τους τίτλους που κατακτά ο σύλλογος, που συνεχίζει να ονειρεύεται με τους υποστηρικτές του. Και μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότεροι οι φίλαθλοι που συμβάλλουν και στην πράξη με την αγορά της Κάρτας Φιλάθλου (ένα παράδειγμα που έχει βρει, ήδη, μιμητές εντός συνόρων) και της Κάρτας Μέλους του Ερασιτέχνη. Είναι σπουδαίο το συναίσθημα να βλέπεις την ομάδα σου να κυριαρχεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη, γεμίζοντας ολοένα και πιο πολύ την «ερυθρόλευκη» τροπαιοθήκη. Το συναίσθημα, όμως, να έχεις βάλει και εσύ το λιθαράκι σου για τα διαδοχικά επιτεύγματα, είναι μοναδικό και σε γεμίζει ολοκληρωτικά.

Η επόμενη σεζόν είναι κρίσιμη σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού επαναφέρουν την ομάδα στο γνώριμο πρόσωπό της. Με το ελληνικό στοιχείο να βρίσκεται στο επίκεντρο. Το δέσιμο της κερκίδας με την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο είναι ο βασικός πυλώνας και η συνταγή της επιτυχίας για την επιστροφή στην κορυφή.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συνεχίζει να ονειρεύεται μαζί σου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.