ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η καλή, η κακή και η… άσφαιρη

Οι αγωνιστικές πτυχές της ΑΕΚ στο φιλικό κόντρα στον Ατρόμητο
Η καλή, η κακή και η… άσφαιρη

Κανείς δεν κέρδισε τον μαραθώνιο έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο χιλιόμετρο. Φράσεις σαν την παραπάνω έχουν γραφτεί, ειπωθεί ή εκφραστεί με κάθε διαφορετικές παραλλαγές αμέτρητες φορές.

Μια από αυτές μπορεί να ταυτιστεί απόλυτα με το ποδοσφαιρικό πλαίσιο. Σε αυτό ανήκει η χθεσινή αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, την οποία όσοι παρακολούθησαν, είδαν πράγματα που τους άρεσαν και  άλλα που σίγουρα δεν τους ενθουσίασαν.

Οι πτυχές που έβγαλε η «Ενωση» στο χορτάρι ήταν κυρίως τρεις και θυμίζουν… spaghetti western. Η καλή, η κακή και η…άσφαιρη. Στην πρώτη, οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν συχνά πράξη τις οδηγίες του Ουζουνίδη για πρέσινγκ ψηλά και έλεγχο της κατοχής της μπάλας (από το 20΄ και μετά). Παράλληλα κατόρθωσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν την εστία των γηπεδούχων.

Όσον αφορά τα άσχημα, σε αυτά προστίθεται, πέρα από τον τραυματισμό του Τισγκρίνσκι, ένα μεγάλο ερωτηματικό, το οποίο βρίσκεται στον άξονα και στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ. Η αντίδραση στην πίεση του αντιπάλου και κάποια λάθη στη μεσαία γραμμή,  εξέθεσαν σε ορισμένες περιπτώσεις την άμυνα των «κιτρινόμαυρων». Μάλιστα, αν οι Περιστεριώτες ήταν περισσότερο συγκεντρωμένοι, ενδεχομένως να είχαν εκμεταλλευτεί αυτές τις ολιγωρίες. Προς το παρόν, αυτές θεωρούνται δικαιολογημένες. Στην Ευρώπη βέβαια, θα πρέπει να περιοριστούν σημαντικά, διότι ακόμα και ένα λάθος  μπορεί να στοιχίσει. Εξάλλου για αυτό τον λόγο αποκτήθηκε ο Άλεφ και σε βάθος χρόνου χρειάζεται ένας ακόμα.

Η πιο ενδιαφέρουσα πλευρά όμως από τις τρεις είναι αναμφισβήτητα η τελευταία. Η επιθετική αφλογιστία της «Ενωσης» , η οποία μετράει ήδη 270 λεπτά και την οποία ο Ουζουνίδης δεν θεωρεί τόσο ανησυχητική ενόψει συνέχειας. Ισως γιατί ο Εβρίτης κόουτς ότι γι’αυτό δεν οφείλεται η έλλειψη ρυθμού. Οι ευκαιρίες παράχθηκαν, η μπάλα φλέρταρε έντονα με τα δίχτυα, αλλά δεν κατέληξε σε αυτά. Ο λόγος; Ο κεντρικός φορ απουσίαζε χθες από τον αγωνιστικό χώρο και βρισκόταν στις κερκίδες.

Ο Εσεκιέλ Πόνσε γνωρίζει ήδη τις ευθύνες που πρόκειται να επωμιστεί μόλις φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας. Καθήκοντα υψηλής δυσκολίας, τα οποία καλείται να φέρει εις πέρας το συντομότερο δυνατόν. Το αν θα τα καταφερει, αν μη τι άλλο, ακόμα δεν μπορεί να το γνωρίζει ούτε ο ίδιος, ούτε ο κόσμος.

Περί Μπογέ

Για δύο λόγους θα μνημονεύεται έντονα το χθεσινό ματς. Για την αφόρητη ζέστη στο γήπεδο, αλλά και το ανεπίσημο ντεμπούτο του Λούας Μπογέ με την ΑΕΚ. Ο Αργεντίνος μπήκε μόλις για είκοσι λεπτά στο παιχνίδι, αλλά πρόλαβε να αγωνιστεί σε τρεις διαφορετικές θέσεις. Φορ, «κρυφός» και δεξί εξτρέμ. Πολλές οι δοκιμές από τον πορπονητή της «Ενωσης», ώστε να τεστάρει, μεταξύ άλλων, και την προσαρμοστικότητα του 22χρονου.

Μακρόσυρτες αναλύσεις δεν μπορούν να γραφούν, αλλά ο νεαρός μεσοεπιθετικός έδειξε όρεξη και έτοιμος σωματικά για να βοηθήσει τους νέους του συμπαίκτες. Ερωτήματα όπως το που, το πως και το πότε θα κάτσει η τακτική….μπίλια και θα «κουμπώσει» στην ομάδα ο κύριος με το 31 στη φανέλα,  θα παραμείνουν για λίγο ακόμα άλυτα. Μέχρι να «ζεστάνουν» για τα καλά οι μηχανές.

Ουζουνίδης: “Καμία ανησυχία για το γκολ, σίγουρος για Μπογέ”

Θλάση ο Τσιγκρίνσκι!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η καλή, η κακή και η… άσφαιρη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.