ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΕΚ, υπό (καλή) κατασκευή

Η παρουσία της «Ενωσης» κόντρα στην Γαλατάσαραϊ που άρχισε... πρωταθλήτρια να θυμίζει
ΑΕΚ, υπό (καλή) κατασκευή

«Θα είναι έτοιμη;». Αυτό αναρωτιούνταν όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ πριν κατευθυνθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο ή πάρουν θέση μπροστά από τις τηλεοράσεις για να παρακολουθήσουν το φιλικό με τη Γαλατάσαραϊ. 

Ενενήντα και κάτι λεπτά αργότερα, η απάντηση στο ερώτημά τους είχε δοθεί.

Η «Ενωση» δεν κρατάει τη νίκη από το χθεσινό παιχνίδι. Κι ας ήταν κόντρα σε μια αντίπαλο τοπ επιπέδου, την οποία υπήρχαν στιγμές που ο θεατής ένιωθε ότι η ομάδα του Ουζουνίδη την είχε του χεριού της.  Αυτό που μπαίνει στις αποσκευές και θα αποτελέσει χρήσιμο καύσιμο για τη συνέχεια είναι ότι στο χορτάρι του ΟΑΚΑ βγήκαν βασικές αρχές στον τρόπο ανάπτυξης.

Το ξεδίπλωμα που θέλει να εφαρμόσει ο Ουζουνίδης, με συνεχή κυκλοφορία, γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και κίνηση στον χώρο, ήταν εμφανές σε αρκετά κομμάτια της αναμέτρησης. Σε πρώιμη μορφή βέβαια, όπως είναι λογικό. Δεν περιμένει κανείς άλλωστε, πόσω μάλλον το ίδιο το επιτελείο να παίζει η ΑΕΚ…  playstation πριν καλά- καλά μπει ο Αύγουστος.

Αυτό όμως που ήθελε να δει ο Εβρίτης τεχνικός ήταν προσπάθεια και πολύ αποτελεσματικό feedback για το πως πάει μέχρι στιγμής το χτίσιμο της «Ενωσης». Το πόρισμα λοιπόν, είναι ότι η ομάδα βρίσκεται υπό (καλή) κατασκευή. Εύκολο να το ακούει κανείς, δύσκολο να το κατανοήσει. Διότι μπορεί άνετα να… ολισθήσει, σκεπτόμενος την εξαιρετική εμφάνιση ειδικά του δευτέρου ημιχρόνου και να αρχίσει να κάνει όνειρα που ίσως στη συνέχεια να μην πραγματοποιηθούν.

«Κορμός», η μισή αρχοντιά

Το σίγουρο πάντως είναι πως η ΑΕΚ διαθέτει στέρεες βάσεις. Κάτι που οφείλεται και στον περσινό κορμό που θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι στη φαρέτρα του Ουζουνίδη.  Αυτά τα θεμέλια εξάλλου είναι που την έκαναν χθες το βράδυ να θυμίζει… πρωταθλήτρια και αν τραβήξουν το κουπί στη συνέχεια, η.. μισή επιτυχία είναι εγγυημένη. Οι ατομικές εμπνεύσεις του Μάνταλου, η ποιότητα του Λιβάια, το πάθος του Μπάρκα, η ηρεμία του Σιμόες και των υπολοίπων παιδιών έστειλαν μήνυμα πως ακόμα κι αν η ομάδα δεν προσεγγίζει το 100% στην ετοιμότητα, διαθέτει το know-how για να κινηθεί τόσο στην εκκίνηση του ευρωπαϊκού της ταξιδιού όσο και για τους εγχώριους στόχους.

Με όπλο το απρόβλεπτο

Φυσικά, πέραν από τις παλιοσειρές, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η ένταξη των τριών μεταγραφικών αποκτημάτων του Ιουλίου, που για πρώτη φορά μοιράστηκαν το ίδιο τερέν. Κι αν για τους Πόνσε και Αλεφ, αυτό που μπορεί να λεχθεί περιορίζεται στην αξιοσημείωτη όρεξη που έδειξαν, στον Πόνσε, το… ευαγγέλιο αλλάζει. Ο 22χρονος μέσα σε λιγότερο από μία αγωνιστική ώρα ( 20 λεπτά στο Περιστέρι και ένα ημίωρο χθες), έχει δώσει στον κόσμο να καταλάβει πως ζητά τις πρωτοβουλίες και την επαφή με την μπάλα, όπως το ψάρι το νερό.  Με το τόπι στα πόδια του, ο Λούκας βγάζει μια φοβερή αυτοπεποίθηση και σιγουριά στην κερκίδα, ότι στο τέλος της προσπάθειάς του, κάτι θα καλό θα προκύψει. Αυτή η αίσθηση του απρόβλεπτου, είναι που μπορεί να του δώσει ακόμα και βασικό ρόλο στις αναμετρήσεις με την Σέλτικ ή την Ρόζενμποργκ. Ωστόσο, ας μην προτρέχουμε. Εχει ξεκινήσει ενθαρρυντικά, αλλά θα πρέπει να το αποδεικνύει συνεχώς ο Αργεντίνος.

Η ένσταση

Πέρα από τα θετικά, δεδομένα υπήρξαν και κάποια ψεγάδια στην πρόβα τζενεράλε.  Ενα από αυτά έχει να κάνει με την αμυντική συμπεριφορά στις στατικές φάσεις , καθώς και στο πρέσινγκ από τον αντίπαλο.  Το πρώτο, γνωστό από την περασμένη σεζόν. Στο γκολ μάλιστα, αυτόματα ήρθαν οι σκέψεις από το Κίελτσε και τα «γκάζια» του Ουζουνίδη στους παίκτες για να μην χάνουν τον αντίπαλό τους σε κόρνερ και φάουλ.  Σίγουρα… θέμα, το οποίο όμως υπάρχει καιρός για να διορθωθεί. Οπως και η αντιμετώπιση του υψηλού πρέσινγκ. Δυο στοιχεία ζωτικής σημασίας που είτε δίνουν, είτε παίρνουν προκρίσεις.

Υ.Γ: Η μεσοεπιθετική τριπλέτα Λιβάια- Μπακασέτας- Μάνταλος, ήταν πραγματικά χάρμα ιδέσθαι. Αν δημιούργησε τέτοια προβλήματα στη Γαλατά που ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της την Κυριακή, τότε η… Σέλτικ θα πρέπει να ανησυχεί.

Υ.Γ.2: Με την χθεσινή του εμφάνιση,  ο Κλωναρίδης φώναξε «παρών»  δείχνοντας ότι πατάει πολύ καλύτερα από περυσι. Θα πάρει τις ευκαιρίες του.

Έτοιμη με υπογραφή αρχηγού

ΑΕΚ σε Γαλατάσαραϊ: «Ευχαριστούμε γείτονες»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ, υπό (καλή) κατασκευή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.