ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο αρχηγός, ο «killer» και η…σαΐτα

Οι τρεις παίκτες που αναμένεται να τραβήξουν το μεσοεπιθετικό «κουπί» στη μάχη με τον Άγιαξ, στο Άμστερνταμ
Ο αρχηγός, ο «killer» και η…σαΐτα

Η εμφάνιση της ΑΕΚ απέναντι στον Πανιώνιο προκάλεσε αυτόματα τη δημιουργία πολλών χιλιάδων χαμόγελων στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Αμυντική και επιθετική συνοχή, καλή κυκλοφορία, αυξημένη παραγωγή φάσεων οδήγησαν το σύνολο του Ουζουνίδη σε μια όμορφη ποδοσφαιρική παράσταση πριν από την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το παιχνίδι, στο οποίο όλοι στην «Ενωση» έχουν στρέψει την προσοχή τους βέβαια, είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από εκείνο του Σαββάτου, τόσο ως προς τον βαθμό δυσκολίας, όσο και ως προς τη φύση του. Ο Άγιαξ αποτελεί ομάδα που θα επιχειρήσει να δώσει από νωρίς γρήγορο ρυθμό στο ματς και δεν πρόκειται να περιμένει τους «κιτρινόμαυρους» με μια ενδεκάδα πίσω από την μπάλα.

Ωστόσο, από την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, τουλάχιστον για το μεσοεπιθετικό κομμάτι, φάνηκε ποια θα είναι τα «όπλα» της πρωταθλήτριας Ελλάδος με τα οποία θα δοκιμάσει να βάλει δύσκολα στους Ολλανδούς. Πρόκειται για τρεις παίκτες που έδειξαν ότι μπορούν να τραβήξουν το… κουπί.

Ο πρώτος είναι ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός έκανε τα πάντα κόντρα στους «κυανέρυθρους» και καλείται να κάνει και κάτι… παραπάνω απέναντι στον «Αίαντα». Ηρεμία στη μεσαία γραμμή, κουβάλημα της μπάλας, τροφοδοσία στους επιθετικούς και γιατί όχι να απειλήσει κι ο ίδιος με κάποιο σουτ. Απόντων των Μπακασέτα και Λιβάια, μοιραία ο κάπτεν θα επωμιστεί τις περισσότερες δημιουργικές ενέργειες. Οντας φύσει και θέσει ηγέτης στη φετινή ΑΕΚ, ο 27χρονος, που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να βγει ξανά μπροστά. Και δεν είναι ο μόνος.

Ο Εσεκιέλ Πόνσε έδειξε ότι διαθέτει το χαρακτηριστικό του «killer». Ο Αργεντίνος, που σκόραρε κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες με την πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, θα αποτελέσει τον επιθετικό στον οποίο θα στηριχτεί η «Ενωση» στο Άμστερνταμ. Διαθέτοντας καλές κινήσεις στον χώρο, ο 21χρονος μπορεί να προκαλέσει ρήγματα στους Ολλανδούς επικουρούμενος από τον παίκτη- αποκάλυψη μέχρι στιγμής στη φετινή χρονιά.

Η ταχύτητα, αλλά και το μομέντουμ στο οποίο βρίσκεται ο Βίκτωρας Κλωναρίδης σίγουρα δεν θα περάσουν απαρατήρητα από τον Ουζουνίδη, όταν ο δεύτερος θα δομήσει την ενδεκάδα για την αναμέτρηση στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα». Ο 26χρονος μπορεί να αποδειχθεί… σαΐτα στις αντεπιθέσεις του Δικεφάλου και το γεγονός πως ήδη έχει πετύχει 4 τέρματα στη σεζόν, με τον προπονητή του να τον εμπιστεύεται, του δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση. Και για τον συγκεκριμένο,  η ψυχολογία είναι το παν για να αποδώσει τα μέγιστα.

Το καλύτερο ξεκίνημα της δεκαετίας για την ΑΕΚ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο αρχηγός, ο «killer» και η…σαΐτα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.