ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η αντίδραση μέσω… αντίδρασης

Από τις λίγες φορές που ένα ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο διατηρεί χαρακτήρα τελικού. Παρότι με τη λήξη του, θα απομένουν 26 αγωνιστικές ακόμα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναμένεται να παλέψουν στο χορτάρι σαν να ήταν η τελευταία αναμέτρηση της χρονιάς. Στην περίπτωση της ΑΕΚ, μια ενδεχόμενη νίκη στο ντέρμπι Δικεφάλων, μπορεί να λέει...
Η αντίδραση μέσω… αντίδρασης

Από τις λίγες φορές που ένα ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο διατηρεί χαρακτήρα τελικού. Παρότι με τη λήξη του, θα απομένουν 26 αγωνιστικές ακόμα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναμένεται να παλέψουν στο χορτάρι σαν να ήταν η τελευταία αναμέτρηση της χρονιάς.

Στην περίπτωση της ΑΕΚ, μια ενδεχόμενη νίκη στο ντέρμπι Δικεφάλων, μπορεί να λέει πολλά, ίσως όμως και τίποτα. Το πιο σημαντικό τη δεδομένη χρονική στιγμή για την Ένωση, είναι η πρόκληση της διόρθωσης μια βασικότατης αδυναμίας που έχει εμφανιστεί σε αρκετά από τα προηγούμενα παιχνίδια της φέτος.

Αυτή συνοψίζεται στην έλλειψη ικανοποιητικής αντίδρασης των ποδοσφαιριστών, μόλις δεχθούν κάποιο γκολ. Ξαφνικά, θαρρεί κανείς πως η ψυχολογία τους κάνει ελεύθερη πτώση, οι… σπίθες στα μάτια σβήνουν και τότε αυτομάτως δίνεται η δυνατότητα στον αντίπαλο να το εκμεταλλευθεί.

Πέραν του δευτέρου ημιχρόνου στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ, παρόμοια διαστήματα σε έναν αγώνα, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν στους επαναληπτικούς των  προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ με Σέλτικ και Βίντι, στο ΟΑΚΑ. Με το που μπήκε η μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα, η ΑΕΚ άφησε Σκωτσέζους και Ούγγρους να ελπίζουν ότι μπορούν να την αποκλείσουν. Κάτι που ευτυχώς δεν έγινε.

Να δείξει ότι δεν… μασάει

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος λοιπόν, καλείται να ξεπεράσει αυτό το μελανό σημείο στην απόδοσή της και η απαραίτητη αντίδραση από την ήττα στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» να έρθει μέσω… αντίδρασης στο γήπεδο της Τούμπας. Να δείξει ότι δεν… μασάει, το οποίο για τους φίλους της ομάδας είναι απείρως πιο σημαντικό.

Ακόμα δηλαδή και στο ενδεχόμενο που δεχτούν κάποιο γκολ, είτε πρώτοι, είτε σε περίπτωση που ισοφαριστούν, οι παίκτες του Ουζουνίδη να αποδειχθούν ψύχραιμοι. Να το διαχειριστούν, να μην απογοητευτούν και κατά συνέπεια να μην τα παρατήσουν. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό άλλωστε, αποτέλεσε θεμέλιο λίθο της περσινής επιτυχίας με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο.

Επομένως, τόσο για τον Εβρίτη κόουτς, όσο και για τους ποδοσφαιριστές αυτή η μαχητικότητα κάτω από δύσκολες συνθήκες, αν το ματς στραβώσει, θα πρέπει να φανεί κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος. Ειδάλλως, το εν λόγω αγωνιστικό ψεγάδι, θα αρχίσει να διογκώνεται…

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχασαν την ευκαιρία τους εδώ και καιρό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η αντίδραση μέσω… αντίδρασης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.