ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Να παίζει ο Μοράν ή να μην παίζει;

Η απορία για τον τρόπο με τον οποίο έχει αξιοποιηθεί ο Ισπανός μέσος
Να παίζει ο Μοράν  ή να μην παίζει;

Πραγματικός γρίφος. Όποιος προσπαθεί να εξηγήσει από την αρχή της σεζόν τι γίνεται με τον Ερικ Μοράν και την ΑΕΚ, κάθε Σαββατοκύριακο βρίσκει… τοίχο.

Εκεί που τον έχει συμπεριλάβει ο Ουζουνίδης στην αποστολή, τον αφήνει εκτός 18αδας. Εκεί που τον έχει εντελώς παροπλισμένο σε θέμα συμμετοχής αγώνα, τον ενεργοποιεί. Εκεί που πάει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του ο Ισπανός, ξαφνικά βλέπει το επόμενο ματς από τις εξέδρες.

Η απορία που δημιουργείται αυτόματα σχετικά με τη χρησιμοποιησή του λοιπόν, είναι ξεκάθαρα σαιξπηρική: Να παίζει ο Μοράν ή να μην παίζει;

Η μετάβαση από το κρύο στο ζεστό, δεν ζημιώνει μόνο την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή, αλλά και την ίδια την ομάδα, η οποία σε πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στον άξονα έχει φανερή έλλειψη. Στοιχεία, τα οποία έχουν πολλάκις επισημανθεί πως τα διαθέτει ο 27χρονος από το Πορτουγαλέτε.

Δυο- τρεις στρωτές πάσες έκανε ο Βάσκος και αμέσως η μεσαία γραμμή απέκτησε πιο δημιουργική χροιά. Το σουτ μάλιστα που επιχειρεί και που περνάει εκατοστά από το δοκάρι του Γιαννιώτη, απόδειξη, ότι ακόμα και απειλητικός μπορεί να γίνει ο Ιβηρας χαφ, αν του δοθεί η ευκαιρία.

Τα λάθη που έκανε ήταν αναμενόμενο να γίνουν. Μην ξεχνάμε ότι το ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» ήταν η πρώτη του επίσημη εμφάνιση τη νέα σεζόν. Επομένως, χρειάστηκε λίγη ώρα για να βρει τα πατήματά του. Το… ρεζουμέ όμως είναι άλλο.

Σε μια θέση, όπου η προεργασία θα πρέπει να γίνει πριν φτάσουν Χριστούγεννα, ώστε να γίνει κάποια κίνηση τον Γενάρη, η χρησιμοποίηση του Μοράν ως τέταρτου αμυντικού μέσου μέχρι τότε, είναι αναγκαίο να γίνει. Το σίγουρο είναι πως ο ίδιος προσπαθεί να αποδείξει ότι μπορεί να προσδώσει στοιχεία στο ρόστερ ήδη από το Κίελτσε και πως πρόκειται για παίκτη που έχει ποιότητα. Πόσω μάλλον για το επιθετικό στιλ που εφαρμόζει ο Ουζουνίδης στην Ένωση.

Η ΑΕΚ κέρδισε τόσα πολλά από μια ισοπαλία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Να παίζει ο Μοράν ή να μην παίζει;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.