ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μάνταλος, ο θαυμάσιος τύπος με το περιβραχιόνιο

Ο Πέτρος Μάνταλος που αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς και επιτυχίας στην ΑΕΚ
Μάνταλος, ο θαυμάσιος τύπος με το περιβραχιόνιο

Σε ομάδα συνυφασμένη με τον πρωταθλητισμό, είναι λογικό ότι πέρα από τις καλές βραδιές, θα προκύψουν και εκείνες που η απόδοση δεν θα πιάσει υψηλά επίπεδα. Η διαφορά όμως από έναν που παλεύει για τον τίτλο και σε εκείνον που τελικώς τον κατακτάει έγκειται στην ικανότητα του να μπορεί να διαχειρίζεται τις δεύτερες.

Για να το πράξει βέβαια, χρειάζεται παίκτες που γνωρίζουν σε τι σύλλογο αγωνίζονται και δεν μασάνε. Ευτυχώς για την ΑΕΚ, παρά τις όποιες ατυχίες μέχρι στιγμής στη σεζόν, σε αυτό το κομμάτι δεν έχει… κακοπέσει. Πέρα όμως από ικανούς ποδοσφαιριστές, διαθέτει και έναν θαυμάσιο τύπο. Έναν ποδοσφαιριστή που αποδεικνύει πόσο πολύ του αξίζει το περιβραχιόνιο της ομάδας και πόσο πολύ τιμάει τη φανέλα που φοράει.

Ο λόγος για τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος είναι το σημείο αναφοράς της Ένωσης. Διόρθωση. Ήταν, είναι και θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας, όσο θα υπάρχει στο ρόστερ. Φάνηκε στα χρόνια της Β’ Εθνικής, στα πρώτα χρόνια ύστερα από την επιστροφή στην Σούπερ Λιγκ και πέρυσι (και) δια της απουσίας του.

Ενδεχομένως, προϊούσης της σεζόν, η αποψινή του εμφάνιση να περάσει στα ψιλά. Ωστόσο, κάτι τέτοιες βραδιές, η ΑΕΚ φαίνεται ότι έχει αρχηγό, ηγέτη, όπως θέλετε πείτε το. Που δεν διστάζει να παίξει ποδόσφαιρο είτε αγωνίζεται κόντρα στην… τραχανοπλαγιά, είτε κόντρα στη Ρεάλ.

Το γκολ που πετυχαίνει και «ξεκλειδώνει» ένα ματς που διαφορετικά ενδεχομένως να στράβωνε με την σχεδόν άρτια τακτικά προσέγγιση του Απόλλωνα, είναι σκέτο ποίημα και δείγμα της κλάσης του που είναι αδιαμφισβήτητη. Σπάνια βρίσκει κανείς ποδοσφαιριστές με τέτοια κάθετη κίνηση, τσαμπουκά και εκτέλεση.

Σύμφωνοι, η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν τρόμαζε, αλλά να που η γκέλα δεν ήθελε πολύ για να χτυπήσει την πόρτα των «κιτρινόμαυρων». Και ο κάπτεν της δήλωσε «παρών», χωρίς να σκεφτεί να κάνει συντήρηση δυνάμεων για την Μπάγερν. Μάλιστα, ήταν τόσο κομβικός που συμπαρέσυρε και τους υπόλοιπους «κιτρινόμαυρους», σε μια εμφάνιση άκρως παραδειγματική για τον κάθε συμπαίκτη του

Οσο «κράξιμο» και να έχει φάει, όσο και αν πολλοί τον χαρακτηρίζουν υπερτιμημένο, σε αυτήν την ΑΕΚ, ο Μάνταλος αποτελεί απαραίτητο συστατικό επιτυχίας.

Απόλλων – ΑΕΚ: “Καθάρισε” με Μάνταλο και Λιβάια (0-2)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μάνταλος, ο θαυμάσιος τύπος με το περιβραχιόνιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.