ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Λιβάια, Μπογέ, Πόνσε: Το τρίο της κιτρινόμαυρης ευτυχίας

Δύο Αργεντίνοι και ένας Κροάτης μπορούν να συνθέσουν έναν αχτύπητο συνδυασμό στην επίθεση της ΑΕΚ
Λιβάια, Μπογέ, Πόνσε: Το τρίο της κιτρινόμαυρης ευτυχίας

Η εμφάνιση της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη, νωπή ακόμα. Όπως και η ανάμνηση του δευτέρου ημιχρόνου, κατά την οποία τα βλέμματα μοιραία έλκονταν από τρεις φιγούρες στην μεσοεπιθετική γραμμά της Ένωσης.

Οι Μάρκο Λιβάια, Εσεκιέλ Πόνσε και Λούκας Μπογέ αναπόφευκτα σκόρπισαν ενθουσιασμό στους φίλους των «κιτρινόμαυρων». Ειδικά ο τελευταίος, στο πρώτο παιχνίδι που αγωνίστηκε ως βασικός, έδειξε για ποιον λόγο τον επέλεξε η πρωταθλήτρια Ελλάδος το καλοκαίρι για τη θέση του εξτρέμ. Γκολ, ασίστ και συμμετοχή στο τρίτο γκολ,  ο 22χρονος αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του και σύντομα, θα μπορέσει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του σε μεγαλύτερο βαθμό.

Ωστόσο, η αξία του Μπογέ δεν είναι το μόνο στοιχείο που καθιστά πολύτιμο τον Αργεντίνο, αλλά η χημεία που «μαγειρεύεται» με τους άλλους δυο συμπαίκτες του, τον Λιβάια και τον Πόνσε, εξάπτει την περιέργεια. Μια περιέργεια για το πως θα φτάσουν οι τρεις τους να συνεργάζονται σε έναν μήνα από τώρα και που αυξάνεται λόγω του μικρού δείγματος κόντρα στον Άρη.

Λογικό, μιας και δύο Αργεντίνοι και ένας Κροάτης μοιάζουν ικανοί να αποτελέσουν το τρίο της… κιτρινόμαυρης ευτυχίας. Οι συνεργασίες που έβγαζαν στο χορτάρι του ΟΑΚΑ θύμισαν στον κόσμο του «Δικεφάλου»… λάτιν εποχές απο τα τέλης της προηγούμενης δεκαετίας και τις αρχές της τρέχουσας. Καλός συγχρονισμός, με τον καθένα τους να «διαβάζει» την επόμενη κίνηση του άλλου και να προσαρμόζεται αναλόγως.

Κάτι που φάνηκε στις περισσότερες από τις τελικές που δημιούργησε το σύνολο του Ουζουνίδη. Υπήρξαν μάλιστα στιγμές που άρχισαν να εναλλάσσονται μεσοεπιθετικά εντελώς αρμονικά, παρότι δεν ήταν στη θέση τους. Ο Μπογέ ερχόταν στον άξονα, ο Πόνσε γινόταν κρυφός και ο Λιβάια φορ. Ένας από τους αρκετούς συνδυασμούς που φανερώθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Και τα καλύτερα… έρχονται. Μια τριπλέτα, η οποία θα χαρίσει όμορφες στιγμές προκαλώντας πολλαπλά επιφωνήματα θαυμασμού από τις εξέδρες. Σε γεμάτες, όχι στις άδειες και εντελώς άχαρες του ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής. Κλείνει η παρένθεση και έρχεται το καθαρά ψυχρό κομμάτι της στατιστικής.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

Με οκτώ αγωνιστικές να έχουν περάσει στο πρωτάθλημα, τα νούμερα των τριών δείχνουν ότι όχι μόνο μπορούν να φτάσουν τα αντίστοιχα περσινά, αλλά και να τα ξεπεράσουν.

Με τον Βαλκάνιο άσο να παραμένει και φέτος η σταθερά στο ρόστερ της Ένωσης (4 γκολ, 2 ασίστ σε 10 συμμετοχές), το ερώτημα για το κατά πόσο οι Πόνσε- Μπογέ θα φτάσουν τις επιδόσεις των Αραούχο και Χριστοδουλόπουλου πέρυσι. Πριν καν λοιπόν ολοκληρωθεί το 1/3 της χρονιάς, ο «Εσε» μετράει 5 γκολ και 1 ασίστ, όταν συνολικά ο «Τσίνο» είχε απολογισμό 14 τέρματα και 5 ασίστ.

Όσο για τον έτερο Αργεντίνο; Ο Μπογέ σε 5 ματς (τα τέσσερα πρώτα με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής) φέτος έχει σκοράρει ένα γκολ και μοιράσει 2 ασίστ. Τα 16 γκολ του Λάζαρου μοιάζουν μακρινά, αλλά οι 4 ασίστ, κάτι που θα… ισοφαριστεί λογικώς ελθέντων των πραγμάτων, πριν μας αποχαιρετήσει το 2018.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Από εδώ και μπρος, η χρησιμοποίησή τους εγείρει άλλα ερωτήματα, όπως τον σχηματισμό που θα επιλέξει ο Ουζουνίδης για να τους εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Στο 4-2-3-1 τα πήγαν εξαιρετικά, ενώ και στο 4-4-2 δεν ξεμακραίνει από το στιλ τόσο του Εβρίτη κόουτς όσο και των παικτών του. Μήπως όμως, πέρα από αυτά τα δύο, κάνει την εμφάνισή του και το 4-3-3, με Μπογέ- Λιβάια στα φτερά και Πόνσε σέντερ φορ; Ο χρόνος θα δείξει αν θα το επιστρατεύσει ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων».

ΑΕΚ, oh Boy(e)

Ουζουνίδης: “Να είμαστε καλοί για 90 λεπτά, όχι μόνο 45”

Μπογέ: «Ας ελπίσουμε πως έτσι θα είμαι στο εξής»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λιβάια, Μπογέ, Πόνσε: Το τρίο της κιτρινόμαυρης ευτυχίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.