ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Να έχεις ηγέτη: Ανεκτίμητο

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία πόσο σημαντικό κεφάλαιο είναι για την ΑΕΚ
Να έχεις ηγέτη: Ανεκτίμητο

Γκολ με ανάποδο γυριστό, στις καθυστερήσεις, που δίνει πρόκριση σε τελικό. Ούτε ο πιο… ονειροπόλος θεατής της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να φανταστεί το φινάλε στον ημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΛ. Μερικές φορές όμως, (και) στον αθλητισμό, η πραγματικότητα ξεπερνά το πιο απίθανο σενάριο. Και γι’ αυτό ευθύνονται χαρισματικοί άνθρωποι, όπως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Η πρώτη λέξη που ξεπηδά από το μυαλό κάποιου για να χαρακτηρίσει τον 32χρονο άσο της «Ένωσης», είναι ηγέτης. Αλήθεια, με τι μετριέται ένας από.. δαύτους; Με τα κατορθώματα, την ικανότητά, ή μήπως την αποφασιστικότητά του; Η ταπεινή και ενδεχομένως ρομαντική προσωπική εκτίμηση εκείνου που γράφει το συγκεκριμένο κείμενο, καταλήγει στο ότι ένας ηγέτης μετριέται με τη δύναμη της αύρας του. Το συναίσθημα ελπίδας και συνάμα σιγουριάς που εμπνέει σε όποιον βρίσκεται δίπλα του.

Και αυτό έγινε στην περίπτωση του Λάζαρου. Με το που μπήκε στο παιχνίδι, όλοι όσοι βρίσκονταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ ή μπροστά από μια τηλεόραση, ένιωσαν ότι με κάποιον τρόπο θα επέλθει η ποδοσφαιρική λύτρωση. Πολύ απλά διότι στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε ένας leader. Μια προσωπικότητα που δεν ενδιαφερόταν για την προσωπική επιτυχία, αλλά για την ομαδική. Πράγμα σπάνιο στο σύγχρονο κόσμο της «στρογγυλής θεάς». Παρά το άγχος που υπήρχε σε όλα τα πρόσωπα των παικτών, αν παρατηρήσετε σε εκείνο του Χριστοδουλόπουλου δε κουνιόταν…φλέβα. Τέρας ψυχραιμίας. Κάτι που του επέτρεψε να κάνει αυτό το…απόκοσμο ανάποδο βολ πλανέ και να χαράξει ανεξίτηλα μια ακόμα «χρυσή» σελίδα στο φετινό «κιτρινόμαυρο» best seller της χρονιάς.

Μετά λοιπόν τη μονάδα…μέτρησης του ηγέτη, μοιραία ο νους επικεντρώνεται στο… δια ταύτα. Πόση είναι η αξία του. Η απάντηση; Απλή, αλλά και…γροθιά στο στομάχι των απανταχού ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών: Ανεκτίμητη. Και φυσικά δεν προσεγγίζεται με χρήματα. Προσοχή. Το παραπάνω δεν αποτελεί σπόντα για τα λεφτά που θα χρειαστούν ώστε να μείνει ο Χριστοδουλόπουλος. Οι δημοσιογράφοι άλλωστε, δεν είναι (και δεν πρέπει να γίνονται) λογιστές. Η ουσία του ρητορικού ερωτήματος, εντελώς διαφορετική. Η λογική επισήμανση πως η παρουσία ενός ηγέτη σε μια ομάδα αποτελεί ευλογία. Κι αυτό θα αποδεικνύεται για όσο ο Λάζαρος θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ. Είτε μέχρι τις 12 Μαΐου, είτε μέχρι την αυγή της ερχόμενης δεκαετίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Να έχεις ηγέτη: Ανεκτίμητο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.