ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Κι αυτό το βράδυ θα’ ναι δικό τους

Όταν βρέθηκαν πάνω από 60 χιλιάδες κόσμου στο ΑΕΚ- Λεβαδειακός, κάτι έλειπε στο ΟΑΚΑ. Τότε, το ενδόμυχο «κράτημα» που υπήρχε στους πανηγυρισμούς, ήταν φανερό, καθώς το δημιουργούσαν οι δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν. «Τώρα πανηγυρίζουμε ή περιμένουμε;», ήταν το ερώτημα που είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, αυτοί που αποθέωναν τους παίκτες στο γύρο του θριάμβου.
Κι αυτό το βράδυ θα’ ναι δικό τους

Όταν βρέθηκαν πάνω από 60 χιλιάδες κόσμου στο ΑΕΚ- Λεβαδειακός στο ΟΑΚΑ, κάτι έλειπε . Τότε, το ενδόμυχο «κράτημα» που υπήρχε στους πανηγυρισμούς, ήταν φανερό, καθώς το δημιουργούσαν οι δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν. «Τώρα πανηγυρίζουμε ή περιμένουμε;», ήταν το ερώτημα που είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, αυτοί που αποθέωναν τους παίκτες στο γύρο του θριάμβου. Πλέον όμως, τίποτα δεν  μπορεί να σταματήσει το κύμα ενθουσιασμού που θα «μεθύσει» απόψε το βράδυ, όσους βρεθούν στους δρόμους της Ν. Φιλαδέλφειας.

Το γλέντι και οι χοροί στους δρόμους της περιοχής θα είναι κάτι παραπάνω από έκρηξη χαράς. Δάκρυα, φωνές και αναμνήσεις του πρόσφατου επίπονου παρελθόντος της ομάδας θα συνοδεύουν το ασταμάτητο τραγούδι των «κιτρινόμαυρων» φιλάθλων. Διότι σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός, πάντα θα μνημονεύονται οι στιγμές που έκαναν πιο δυνατούς τόσο την ομαδα, όσο και εκείνους που βρίσκονταν πάντα δίπλα της, χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα. Για εκείνους λοιπόν, που περνούσαν τα βράδια και ξυπνούσαν με έναν βαρύ αναστεναγμό για την πορεία της αγαπημένης τους παρέας, θα είναι αφιερωμένο το ξέφρενο πάρτι.

Για εκείνους που δεν έχασαν την πίστη τους, όσο χαμηλά κι αν έφτασε η ΑΕΚ. Δεν κούνησαν ρούπι από κοντά της, είτε με τη φυσική τους παρουσία, είτε νοερά. Είναι οι ίδιοι που πλέον στις ημέρες δόξας, εκτιμούν περισσότερο από τον καθέναν το φετινό επίτευγμα. Η αναμονή και η επίπονη περιπλάνηση 24 χρόνων, επιτέλους ολοκληρώνεται με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, εκεί που άρχισαν όλα. Ένα τέλος που σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Μια νέα εποχή, στην οποία η «Ένωση» γνωρίζει πως να φτάσει στην κατάκτηση κι άλλων κορυφών, χωρίς να δεχτεί «στοπ» από κανέναν, παρά μόνο από τον ίδιο της τον εαυτό.

Η αποψινή νύχτα κοντοζυγώνει και μαζί της η απελευθέρωση εκείνου του συναισθήματος που στο παιχνίδι με τους Βοιωτούς, στο ΟΑΚΑ έμενε «φυλακισμένο» στις ψυχές των ΑΕΚτζήδων. Κανείς δεν μπορεί να τους στερήσει ό,τι ονειρεύονταν και περίμεναν καρτερικά τόσο καιρό. Και επειδή κάθε μεγάλη στιγμή είθισται να συνοδεύεται από ένα soundtrack, το θρυλικό, ελαφρώς παραλλαγμένο, τραγούδι της Κωνσταντίνας (είχε βγει κατά την περίοδο που η ΑΕΚ μεσουρανούσε στο ελληνικό πόδόσφαιρο στα late 80’s και early 90’s) θα ταίριαζε… ταμάμ στην περίσταση. «Κι αυτό το βράδυ, θα’ ναι δικό τους, για την αγάπη τους και τ’όνειρό τους».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κι αυτό το βράδυ θα’ ναι δικό τους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.