ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πιστός στον τρόπο του

O Mαρίνος Ουζουνίδης επιμένει στη μεθοδολογία του χωρίς να κάνει... εκπτώσεις
Πιστός στον τρόπο του

Από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως επιθυμεί να περάσει τη δική του αγωνιστική ταυτότητα και φιλοσοφία στην ΑΕΚ. Πλέον όμως, οι παίκτες  γνωρίζουν ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είναι ένας προπονητής που απλώς θα δίνει οδηγίες και δεν θα παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.

Ο Εβρίτης τεχνικός για πρώτη φορά, όσο η ομάδα βρίσκεται στο Κίελτσε, πάτησε… πόδι και ξεκαθάρισε με μια μόλις φράση ότι εκείνος θα διατάζει: «Θα κάνετε ό,τι σας λέω εγώ, όχι ό,τι θέλετε εσείς».  Μια κίνηση, η οποία ακόμα και σε μια ομάδα με ίσως τα καλύτερα αποδυτήρια στην Ελλάδα, έχει την αξία της.

Ο Ουζουνίδη θέλει να βγαίνουν αυτοματισμοί στις προσπάθειες των παικτών, αλλά χωρίς εκείνοι να επισκιάζουν το ομαδικό στοιχείο. Κοινώς, στοχεύει σε δημιουργία συνόλου.  «Εσκισε» λοιπόν τη γάτα από νωρίς, ώστε να προλάβει τυχόν εκδηλώσεις βεντετισμού ή άλλα μεμονωμένα περιστατικά που θα δημιουργήσουν εσωτερικά προβλήματα στο μέλλον. Κάτι που δείχνει ότι παραμένει πιστός στον τρόπο του και δεν θα κάνει… εκπτώσεις, ούτε θα χαριστεί σε κανέναν.

Οσον αφορά της ασκήσεις τακτικής και επιθετικής ανάπτυξης που δούλεψε πολύ στην χθεσινή προπόνηση, ο 50χρονος κόουτς έδειξε στο ρόστερ πως να ξεδιπλώνεται ταχύτατα μπροστά με ελάχιστες πάσες, αλλά και πως με κατάλληλες θέσεις να εξουδετερώνονται οι προσπάθειες του  αντιπάλου.

Τριάδα Μάνταλος – Λιβάια – Μπακασέτας ενόψει ΑΕΚ

Το σύστημα που χρησιμοποίησε προκειμένου να δείξει την τακτική, ήταν το 4-2-3-1. Σχηματισμό που αναμένεται να παρατάξει και κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας, στο αυριανό φιλικό. Μετά τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε ο Αλμπάνης, αλλά και την αναμονή στο θέμα του βασικού μεσοεπιθετικού, η «Ενωση» έχει ξεμείνει από εξτρέμ. Γι’ αυτό και η κατά συνθήκη τριάδα πίσω από τον επιθετικό θα αποτελείται από τους Μάνταλο αριστερά, Μπακασέτα δεξιά και Λιβάια ως κρυφό κυνηγό.  Αυτό φυσικά μοιραία προϋποθέτει ότι τα μπακ θα ανεβαίνουν συνεχώς ( κάτι που ζητάει ο Ουζουνίδης) και θα αποτελέσει ένα τεστ για το κατά πόσο έχουν βελτιωθεί στο transition.

Μπακάκης: «Οι απαιτήσεις είναι πλέον μεγαλύτερες» (vid)

Ουζουνίδης: «Θα κάνετε ό,τι λέω εγώ»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πιστός στον τρόπο του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.