ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Το «πάρτι» του Σπανούλη και οι… ακάλεστοι

Ο τίτλος θα μπορούσε να έχει διττή σημασία. Από τη μία η βραδιά του Βασίλη Σπανούλη. Η πρωτιά στις ασίστ στην ιστορία της Ευρωλίγκας που επιβεβαιώνει και αριθμητικά πως αποτελεί μέρος της ιστορίας της διοργάνωσης. Και από την άλλη η παρουσία τού, πάνω στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Μάλαγα, απώλεσε οριστικά τη δεύτερη θέση...
Το «πάρτι» του Σπανούλη και οι… ακάλεστοι

Ο τίτλος θα μπορούσε να έχει διττή σημασία. Από τη μία η βραδιά του Βασίλη Σπανούλη. Η πρωτιά στις ασίστ στην ιστορία της Ευρωλίγκας που επιβεβαιώνει και αριθμητικά πως αποτελεί μέρος της ιστορίας της διοργάνωσης.

Και από την άλλη η παρουσία τού, πάνω στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Μάλαγα, απώλεσε οριστικά τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, αλλά αλήθεια πόσο σημασία έχει; Εδώ και δύο περίπου εβδομάδες οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν να βρουν κίνητρα σε αδιάφορα παιχνίδια. Από τη στιγμή δηλαδή που το πλεονέκτημα της έδρας εξασφαλίστηκε ο Ολυμπιακός πειραματίζεται και προετοιμάζεται για τα πλέι οφ. Έχουν άλλωστε κάθε δικαίωμα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες του να κάνουν δοκιμές, σε σχήματα, πρόσωπα, συνεργασίες και… αντοχές. Μέχρι εδώ καλά. Ή μάλλον κάπου εδώ αρχίζουν τα «προβλήματα».

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο δεκάλεπτο στην Ανδαλουσία προκαλεί προβληματισμό. Ωστόσο η εικόνα του στην τρίτη περίοδο τον επιβεβαιώνει και κάνει τις σκέψεις ακόμα περισσότερες.

Η «δεύτερη πεντάδα» του Ολυμπιακού έδειξε ανήμπορη στη Μάλαγα να συμπεριφερθεί ως ομάδα πάνω στο παρκέ. Επέτρεψε στη Μάλαγα να βρει ρυθμό και να το επιβάλει και μάλιστα το έκανε δίχως να χάσει έστω μία μπάλα. Οι Ισπανοί έκαναν το πρώτο του λάθος στο 24′ δείγμα της… άμυνας του πρώτο ημιχρόνου.

Αντίθετα όταν στην τρίτη περίοδο, μπήκαν μέσα οι «βασικοί», έστω και με… πειραγμένο με τρεις κοντούς, ο Ολυμπιακός ήταν άλλη ομάδα. Πρέπει να είναι ίσως η μοναδική στην Ευρωλίγκα που παρουσιάζει τόσο μεγάλη αλλαγή στην εικόνα της, ανάμεσα σε δύο διαφορετικές πεντάδες.

Γενικότερα, όταν ο Σπανούλης είναι στο παρκέ τα πράγματα για τον Ολυμπιακό μπαίνουν σε μία σειρά. Συνήθως καλύτερη. Ο αρχηγός του είναι το Α και το Ω της ομάδας και εκείνος που μόνο με την παρουσία του μπορεί να κάνει όλη την ομάδα καλύτερη. Μπορεί να της βγάλει από πάνω το άγχος της πρωτοβουλίας (ειδικά σε βραδιές που λείπουν και ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου). Φάνηκε και στη Μάλαγα, παρά την ήττα. Ο Στρέλνιεκς και Μακ Λιν του δευτέρου ημιχρόνου έδειξαν να παίρνουν τα πάνω τους, όπως και ο Βαγγέλης Μάντζαρης που προσπαθεί να πατήσει καλύτερα στα πόδια του.

Πλέον τα «ψέματα» τελείωσαν. Την άλλη Παρασκευή ο Ολυμπιακός θα ξέρει οριστικά τον αντίπαλό του και έχοντας το πλεονέκτημα έδρας θα πρέπει να διαχειριστεί εκτός των άλλων και το πρέπει της πρόκρισης. Έχει δείξει άλλωστε φέτος πως όταν τα πράγματα σοβαρεύουν (Μαδρίτη, Πόλη, ΟΑΚΑ) έχει το μαχαίρι στα δόντια.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το «πάρτι» του Σπανούλη και οι… ακάλεστοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Βασιλείου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.