ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μπασκετάρα, να γουστάρουμε!

Ο Σπύρος Βασιλείου γράφει για τη σεζόν που αρχίζει σε Basket League και Α2 και τις 16 διαφορετικές πόλεις που θα ζουν σε μπασκετικούς ρυθμούς!
Μπασκετάρα, να γουστάρουμε!

Καλή (μας) σεζόν!

Μετά από την πρώτη γεύση με το Κύπελλο τις προηγούμενες ημέρες, από σήμερα ζούμε και τυπικά τη νέα μπασκετική σεζόν. Τζάμπολ σήμερα Σάββατο στην Α1 και την Α2, και ακολουθούν οι Ευρωλίγκα, το Τσάμπιονς Λιγκ και το ΝΒΑ.

Μετά από χρόνια το καλοκαίρι που πέρασε ήταν φτωχό μπασκετικά. Μεγάλη διοργάνωση δεν υπήρξε, η Εθνική έδωσε μόλις δύο παιχνίδια και αυτά τον Σεπτέμβρη, οι μεγάλες ομάδες έκλεισαν από νωρίς το ρόστερ τους, ενώ ο Άρης και το Λαύριο αποχαιρέτησαν πολύ γρήγορα τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από αυτό το Σάββατο όμως πιάνουμε θέσεις στις εξέδρες και αρχίζουμε το φετινό μπασκετικό ταξίδι.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις εγχώριες διοργανώσεις, οι ενδείξεις είναι άκρως ενθαρρυντικές. Ειδικά με την Betshop Basket League. Το πρωτάθλημα δείχνει πως έχει θωρακιστεί εξωαγωνιστικά (συμφωνία με την ΕΡΤ, χορηγίες κτλ) αλλά το σημαντικότερο είναι πως αγωνιστικά αναμένεται να είναι πάρα πολύ δυνατό.

Σίγουρα και φέτος θα είναι μία κούρσα τριών ταχυτήτων, με τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να δείχνουν πως είναι αρκετά βήματα πιο μπροστά. Ωστόσο οι ομάδες που προσπαθούν να «κάνουν ζημιές» σε αυτό το δίπολο αναμένονται πιο ισχυρές φέτος. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ αλλά και ο Προμηθέας που και φέτος στοχεύει ψηλότερα!

Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες ομάδες, η κάθε μία με τη δική της δυναμική συγκροτούν ένα «νέο» πρωτάθλημα με… έπαθλο την έκτη θέση και τους «χαμένους» στις δύο τελευταίες θέσεις, που έχει τη δική του άγρια ομορφιά. Ειδικά όταν σε αυτό το γκρουπ βρίσκονται μεγέθη όπως ο Άρης, ο Πανιώνιος και το Περιστέρι.

Την ίδια στιγμή στην Α2 –με τα πολλά στραβά της αποκλειστικά λόγω ανικανότητας της ομοσπονδίας να αναδείξει και να προφυλάξει το προϊόν της– ο Ιωνικός και ο Ηρακλής είναι τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο και την άνοδο, ενώ ο Εθνικός μοιάζει ο αδύναμος κρίκος. Στις υπόλοιπες ομάδες όμως δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές και ουσιαστικά εκείνες που θα αντέξουν να βγάλουν τη χρονιά (αγωνιστικά, οικονομικά κοκ) θα βρεθούν στις πιο ψηλές θέσεις.

Αυτά όμως θα φανεί αν θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευσθούν μέσα στη σεζόν.

30 ομάδες, 16 πόλεις!

Τα ωραία είναι, ή μάλλον θα είναι αλλού. Θα είναι στη Χαλκίδα, την Πάτρα, τη Λήμνο, τη Ρόδο, το Λαύριο, το Ρέθυμνο, αλλά και στη Λάρισα, την Κω, την Καβάλα, την Καρδίτσα, την Καστοριά, την Αμαλιάδα, το Μεσολόγγι και το Πευκοχώρι. Και από δίπλα φυσικά η Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη. Συνολικά 16 διαφορετικές πόλεις, που κάθε Σαββατοκύριακο θα ζουν στους ρυθμούς του μπάσκετ.

Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος. Ο γεωγραφικός διασκορπισμός, που βάζει συνεχώς νέες πόλεις στο «παιχνίδι». Σίγουρα οι περισσότεροι έχετε εικόνα από τα γήπεδα της Α1. Μια βόλτα όμως από τα αντίστοιχα της Α2 και θα εκπλήξει πολλούς. Οι περισσότερες ομάδες της περιφέρειας έχουν πολύ κόσμο στο πλευρά τους, ενώ προσπάθειες όπως αυτή που γίνεται στη Νίκαια με τον Ιωνικό, φέρνει και πάλι πίσω τον κόσμο στα γήπεδα.

Και αυτό είναι που θέλουμε όλοι όσοι περιστρεφόμαστε γύρω από το άθλημα. Τον κόσμο στα γήπεδα…

ΥΓ: Η κεντρική φωτογραφία είναι από το Ηράκλειο, στα Δύο Αοράκια. Μπορεί η πόλη να μην είναι φέτος στις 16 που προαναφέραμε, είναι όμως απόδειξη πως χτυπάει ο παλμός στα γήπεδα της περιφέρειας…

http://www.sportime.gr/basket/basket-league/157518/afieroma-a1-basket-league-2018-2019/

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπασκετάρα, να γουστάρουμε!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Βασιλείου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.