ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και το δικό μας… i love this game!

Ο Σπύρος Βασιλείου γράφει για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας αλλά και τη θέση εκκίνησης που βρίσκονται ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και το δικό μας… i love this game!

Φώτα, κάμερα, πάμε! Μετά από την έναρξη του πρωταθλήματος τις προηγούμενες ημέρες απόψε, Πέμπτη, ανοίγει η αυλαία της Ευρωλίγκας. Το… ευρωπαϊκό ΝΒΑ κάνει το πρώτο του τζάμπολ και οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα είναι από τις πιο δύσκολες και αμφίρροπες των τελευταίων χρόνων.

Ο Παναθηναϊκός απόψε και ο Ολυμπιακός αύριο στέκονται στην αφετηρία για τη φετινή διαδρομή και θέλουν, ο καθένας με τις δικές του πιθανότητες, τον ερχόμενο Μάιο να είναι παρόντες στο μεγάλο ραντεβού.

Το μπάσκετ, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, αλλάζει. Οι μεγάλοι Ευρωπαίοι παίκτες άρχισαν και πάλι το ταξίδι προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ενώ την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί που κάνουν το αντίθετο δρομολόγιο δεν είναι, πλέον, από το πάνω ράφι.

Στην Ευρωλίγκα νικούν και κατακτούν τίτλους οι ομάδες. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που δεν έφτασε στην κορυφή εκείνη που ήταν πραγματικά ομάδα. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ.

Οι αγώνες τα τελευταία χρόνια, για τα μεγάλα κλαμπ, είναι πολλοί. Η σεζόν είναι κοντά στους 70 και πλέον αγώνες, που σημαίνει πως οι ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν χρειάζονται μεγάλα ρόστερ. Χρειάζονται ανταγωνιστικό «πάγκο». Και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η φετινή σεζόν μοιάζει πιο αμφίρροπη σε σχέση με τις προηγούμενες. Δεδομένα οι… παραδοσιακές δυνάμεις, η Φενέρ, η Ρεάλ, η ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός ακόμα και ο Παναθηναϊκός θεωρητικά θα είναι και πάλι στις ομάδες που θα παλέψουν για την πρώτη τετράδα. Ωστόσο ποιος μπορεί να αγνοήσει την Μπασκόνια που θα φιλοξενήσει το Final-4, την περυσινή έκπληξη Ζαλγκίρις, την Χίμκι του Γ. Μπαρτζώκα, την ενισχυμένη Εφές ή την πληγωμένη τα τελευταία χρόνια Μπαρτσελόνα. Ή τις πρωτάρες αλλά έτοιμες για… ζημιές Μπάγερν, Γκραν Κανάρια, Μπουντούτσνοστ. Είναι άλλωστε τόσο μεγάλη η σεζόν που όποιος δεν έχει διάρκεια θα έχει πρόβλημα…

Ας δούμε όμως και το που βρίσκονται οι ελληνικές ομάδες.

Ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ο Παναθηναϊκός δείχνει να είναι λίγο πιο μπροστά από τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» αφού αποφάσισαν να συνεχίσουν στη διοργάνωση κρύβοντας το τσεκούρι του πολέμου με τον Μπερτομέου, έχουν ενισχυθεί εκεί που πέρυσι έδειξαν πως είχαν πρόβλημα ενώ το βασικότερο είναι πως έχουν ένα ρόστερ έμπειρο στη διοργάνωση.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχοντας αλλάξει τη μισή και πλέον ομάδα του, αλλά το κυριότερο έχοντας μπει σε νέα αγωνιστική λογική ως επακόλουθο της αλλαγής στην τεχνική ηγεσία, είναι λογικό να χρειάζεται πίστωση χρόνου. Οι «ερυθρόλευκοι» μέσα από τις επιτυχίες της τελευταίας δεκαετίας έχουν χτίσει αυτό που λέμε «ευρωπαϊκό χαρακτήρα» -το είχε και ο Παναθηναϊκός στα 00s- που μπορεί να δώσει την απαραίτητη… πίστωση χρόνου. Μόνο που αυτή για μια ομάδα που έχει στόχο να είναι στη Βιτόρια, δεν είναι μεγάλη.

Από απόψε το βράδυ λοιπόν μπαίνουμε για τα καλά στη «νέα μπασκετική σεζόν»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και το δικό μας… i love this game!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Βασιλείου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.