ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ευτυχώς τελειώνει η κανονική περίοδος

Μία νίκη αναζητούσε ο Ολυμπιακός στα τρία ματς μπολ που είχε ως το φινάλε της κανονικής περιόδου ώστε να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας εν όψει των πλέι οφ, και αυτή τη σημείωσε απέναντι στην ουραγό Εφές. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους δύο παιχνίδια για να οριστικοποιήσουν το τελικό τους πλασάρισμα. Δύο παιχνίδια που όπως...
Ευτυχώς τελειώνει η κανονική περίοδος

Μία νίκη αναζητούσε ο Ολυμπιακός στα τρία ματς μπολ που είχε ως το φινάλε της κανονικής περιόδου ώστε να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας εν όψει των πλέι οφ, και αυτή τη σημείωσε απέναντι στην ουραγό Εφές.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους δύο παιχνίδια για να οριστικοποιήσουν το τελικό τους πλασάρισμα. Δύο παιχνίδια που όπως αυτά με την Εφές ή την Μπαρτσελόνα θα λειτουργήσουν ως τεστ εν όψει της post season.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός εδώ και δύο εβδομάδες, αν όχι και περισσότερο, ετοιμάζεται για τα παιχνίδια της οκτάδας. Το δείχνει άλλωστε και ο τρόπος που η ομάδα κινείται μέσα στο γήπεδο.

Στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη, σταθερά πλέον στα 27 με 30 λεπτά πάνω στο παρκέ, τελείωσαν ουσιαστικά 28 επιθέσεις, δύο ημέρες μετά από τις 30 που είχε στη Μόσχα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρα αυτή τη στιγμή το Α και το Ω στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός είναι πλέον αποφασισμένος να βασιστεί πάνω σε αυτό το μπάσκετ. Ειδικά τις συνεργασίες του Σπανούλη με τον Πρίντεζη  και τον Μιλουτίνοφ που μοιάζει να είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους – από άποψη αποτελεσματικότητας και οικονομίας- ψηλούς της Ευρωλίγκας. Μάλιστα η Εφές με τον τρόπο που αμυνόταν στις συνεργασίες τους ήταν σα να τους… προκαλούσε να σκοράρουν.

Ο Σφαιρόπουλος δείχνει πως πλέον έχει καταλήξει στο βασικό του ροτέισον και αυτό είναι ως έναν βαθμό λογικό. Όταν πλησιάζουν τα σημαντικά, ο χρόνος μοιράζεται διαφορετικά και οι προπονητές πάνε με πιο «σφιχτές» επιλογές. Ειδικά σε έναν Ολυμπιακό που με τις αποτυχημένες επιλογές σε ξένους (Τόμπσον, Ουίλτζερ) ή το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα (Μάντζαρης) είτε τις ειδικές συνθήκες που υπάρχουν (ο Τιλί προσπαθεί να καλύψει χαμένο έδαφος και οι Στρέλνιεκς και Ρόμπερτς επαναπροσδιορίζουν τον ρόλο τους), οι συνθήκες έχουν αλλάξει μέσα στη σεζόν.

Ευτυχώς, και για τον Ολυμπιακό αλλά και για τον κόσμο του, η κανονική περίοδος τελειώνει. Μαζί και τα πειράματα. Θα αρχίσει το… ζουμί της χρονιάς και εκεί πλέον οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να δείξουν και πάλι το πρόσωπο που είχαν σχεδόν σε όλα τα «σοβαρά» παιχνίδια που κλήθηκαν να δώσουν μέχρι τώρα.

ΥΓ: Από το πρωί της Παρασκευής το Sportime.gr είναι στον «αέρα». Σκοπός όλων όσοι κληθήκαμε να πορευθούμε μαζί του, είναι να κάνουμε, καθαρά, τη δουλειά μας και να είμαστε τίμιοι απέναντι σε όσους επιλέξουν να ενημερωθούν από εμάς, όπως γίνεται εδώ και εννέα μήνες και με την εφημερίδα. Στόχος μας είναι να μείνουμε πιστοί σε αυτό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ευτυχώς τελειώνει η κανονική περίοδος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Βασιλείου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.