ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οικονόμου στο Sportime: «Όλα θ’ αλλάξουν»

Αισιόδοξος εν όψει της νέας σεζόν ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο Sportime από το Τίλμπουργκ.
Οικονόμου στο Sportime: «Όλα θ’ αλλάξουν»

Αισιόδοξος για τη νέα χρονιά στον Παναθηναϊκού παρουσιάστηκε ο Βαγγέλης Οικονόμου, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην έντυπη έκδοση του Sportime.

Ο αμυντικός του «τριφυλλιού» μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους Γιώργο Δώνη και Νίκο Νταμπίζα, ενώ επανέλαβε αυτό που είχε δηλώσει και ο προπονητής του, αμέσως μετά το φιλικό με την Άλκμααρ: «Έχουμε αποβάλλει τα περσινά, για εμάς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία».

Δώνης στο Sportime: «Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, αγαπάω τους νέους»

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλη Οικονόμου, όπως δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Παρασκευής (20/7) στο Sportime:

Νέα αρχή, καινούριος προπονητής, δύσκολες οι συνθήκες που παραμένουν… Μπορεί να γίνει προσδιορισμός στόχων για τη σεζόν που έρχεται ή είναι ακόμη νωρίς;

«Ο Παναθηναϊκός έχει νέο προπονητή, πολύ αξιόλογο, τον Γιώργο Δώνη. Ο Νίκος Νταμπίζας έκανε εξαιρετική δουλειά και την προηγούμενη φορά που εργάστηκε στον Παναθηναϊκό. Δεν θα έχει η χρονιά καμία σχέση με πέρυσι. Όλα θ’ αλλάξουν. Περιμένουμε τα πάντα να μπουν σε μία τάξη, ανεξαρτήτως αν έρθει νέος πρόεδρος ή όχι. Ξεκινήσαμε από το μηδέν. Έχουμε αποβάλλει τα περυσινά. Είναι δύσκολο το διάστημα, αλλά για εμάς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Υπάρχουν έμπειροι και νέοι παίκτες, με το αρνητικό της απαγόρευσης μεταγραφών ν’ αποτελεί εμπόδιο. Μπορούμε να κάνουμε μία καλή σεζόν, διότι το ρόστερ είναι αξιόλογο».

Πώς είναι η προετοιμασία για έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή, με πολλά νέα παιδιά να μετέχουν σ’ αυτήν;

«Όσοι στην ομάδα έχουμε περισσότερη εμπειρία επιβάλλεται να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά. Να τα βάλουμε στο κλίμα της ομάδας και στις απαιτήσεις της. Γιατί είμαστε Παναθηναϊκός και είναι μεγάλες οι προσδοκίες. Ανεξαρτήτως μεταγραφών. Όσοι είμαστε εδώ αξίζουμε να βρισκόμαστε στον σύλλογο και να το δείχνουμε αυτό μέσω των θετικών αποτελεσμάτων που θα κατακτούμε».

Ο Παναθηναϊκός αρχίζει τη χρονιά ως αουτσάιντερ στη συνείδηση όλων όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Είναι υποτιμητικό τούτο για εσάς, σας πληγώνει τον εγωισμό δηλαδή; Ή μήπως σας μειώνει το άγχος και σας δίνει έξτρα κίνητρο;

«Είμαστε προσηλωμένοι να κάνουμε καλά τη δουλειά μας με τον προπονητή. Δουλεύουμε εδώ στην προετοιμασία μας και δεν ασχολούμαστε με το τι λένε ή τι γράφουν. Δεν πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι ποτέ αουτσάιντερ. Μπορούμε να καταλάβουμε όλοι που βρισκόμαστε. Ξεπεράσαμε και ξεπερνάμε ακόμη τα προβλήματά μας. Η σκληρή δουλειά θα φέρει αποτελέσματα. Σίγουρα θα ήταν αλλιώς με μεταγραφές κι έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλιώς με νέους και φιλόδοξους. Αλλά αυτό δεν μας αποπροσανατολίζει από τους στόχους».

Οι προσωπικές επιδιώξεις ποιες είναι; Επίσης, το 3-4-3 που δουλεύει ο Γιώργος Δώνης πώς το αφομοιώνεται μέχρι στιγμής;

«Είναι ένα νέο σύστημα που ο προπονητής μάς μαθαίνει, με 3 κεντρικούς αμυντικούς. Καλό σύστημα, αλλά θέλει πολλή δουλειά. Εργαζόμαστε σ’ αυτό. Όμως η εφαρμογή από την προπόνηση στο γήπεδο είναι διαφορετικό πράγμα. Θα προσαρμοστούμε, είναι το μόνο βέβαιο. Μπορούμε ν’ αποδώσουμε σ’ όλα τα συστήματα, με τη βοήθεια των έμπειρων παικτών που υπάρχουν. Αυτό που μετρά είναι να πάει καλά το σύνολο. Όλοι μας μετά θ’ ανεβαίνουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να διακριθούμε μέσα από την ομάδα».

Ποιος μίνι απολογισμός μπορεί να σταθεί, μετά το πρώτο φιλικό με την Άλκμααρ;

«Πολύ δυνατό τεστ, ειδικά για πρώτο ματς προετοιμασίας. Πιο έτοιμος ο αντίπαλος, παίζει Ευρώπη μάλιστα την επόμενη εβδομάδα. Τα πόδια μας ήταν λίγο βαριά, λόγω των προπονήσεων, όμως κάθε ημέρα που περνά το αγωνιστικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού θα είναι καλύτερο».

Ο κόσμος είναι μουδιασμένος στο μεταβατικό αυτό διάστημα. Τι θα μπορούσες να πεις τώρα στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού εν όψει της σεζόν που έρχεται;

«Ο κόσμος δυσανασχετεί με όσα βλέπει και όσα διαβάζει. Να είναι δίπλα στην ομάδα πρέπει. Μείναμε όλοι εδώ, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο κλαμπ. Θα ξεπεράσει τα προβλήματά του. Οι φίλαθλοί μας έχουν αποδείξει την αγάπη τους. Την κριτική την περιμένουμε. Περνάμε κρίση, πράγματι. Ανεξάρτητα τι θα γίνει με το ιδιοκτησιακό, να στηριχθεί η ομάδα στη νέα αρχή που κάνει με τον νέο προπονητή».

Στο φιλικό με την Άλκμααρ έδωσε το «παρών» ο Πιτ Πιεμπονγκσάντ. Πώς το εκλαμβάνουν αυτό οι παίκτες σε συνάρτηση με τη διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησίας που εξελίσσεται;

«Δεν ασχολούμαστε μ’ αυτό. Μείναμε εδώ για τον Παναθηναϊκό, χωρίς να σκεφτούμε ποιος θα είναι πρόεδρος. Δεν είναι κάτι που μας αφορά. Θέλουμε να είμαστε υγιείς, να δουλεύουμε και αγωνιστικά να γυρίσει ο Παναθηναϊκός εκεί που αξίζει».

Η άσκηση των τερματοφυλάκων με τα μπαλάκια του τένις! (vids)

Τηλεοπτικό το δεύτερο φιλικό του Παναθηναϊκού

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οικονόμου στο Sportime: «Όλα θ’ αλλάξουν»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.