ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Παπαγιάννης: «Έχω πεισμώσει. Θα ήθελα να παίξω το καλοκαίρι στην Εθνική»

Χαρούμενος στο Πόρτλαντ είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης, όπως υπογράμμισε στην έντυπη έκδοση του Sportime, λίγες ημέρες μετά την άφιξή του στην Ελλάδα. Ο Έλληνας σέντερ ύστερα από διάφορες δυσκολίες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και την αποδέσμευσή του από τους Σακραμέντο Κινγκς, βρήκε το… λιμάνι του στο Πόρτλαντ για λογαριασμό των Μπλέιζερς και μίλησε για...
Παπαγιάννης: «Έχω πεισμώσει. Θα ήθελα να παίξω το καλοκαίρι στην Εθνική»

Χαρούμενος στο Πόρτλαντ είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης, όπως υπογράμμισε στην έντυπη έκδοση του Sportime, λίγες ημέρες μετά την άφιξή του στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας σέντερ ύστερα από διάφορες δυσκολίες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και την αποδέσμευσή του από τους Σακραμέντο Κινγκς, βρήκε το… λιμάνι του στο Πόρτλαντ για λογαριασμό των Μπλέιζερς και μίλησε για τη νέα του ομάδα, τους στόχους του, την Εθνική ομάδα, αλλά και τον Νικ Καλάθη.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο 20χρονος άσος στην εφημερίδα Sportime:

Για την καλύτερη ψυχολογία που έχει από όταν μετακόμισε στο Πόρτλαντ: «Πιστεύω μια αλλαγή στην καθημερινότητα κάνει τον καθένα χαρούμενο. Ειδικά όταν είναι στον επαγγελματικό χώρο. Στον πρώτο ενάμιση χρόνο δεν κατάφερα να παίξω στους Σακραμέντο Κινγκς. Ο κάθε παίκτης θέλει να παίζει. Δυστυχώς δεν έγινε αυτό. Ωστόσο είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρήκα μια ομάδα για να μου δώσει μια ακόμα ευκαιρία».

Ερωτηθείς αν του προσέθεσε άγχος το γεγονός πως έπαιζε σε ένα μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, αλλά και για την επιλογή στο νούμερο 13 στα draft, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι άγχος δεν υπήρχε. Ηξερα και ακόμα ξέρω που μπορώ να φτάσω, παρόλο τις δυσκολίες που έχω αντιμετωπίσει μέχρι τώρα. Υπήρξαν κάποιες βλέψεις την πρώτη χρονιά να παίξω, να αποδείξω ότι μπορώ να αγωνιστώ στο κορυφαίο επίπεδο. Αυτό δεν έγινε, αλλά έχω πεισμώσει και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στο Πόρτλαντ για να πετύχω αυτό τον στόχο».

Για τους Μπλέιζερς: «Μόνο θετικά μπορείς να πάρεις από αυτούς τους παίκτες. Το να έχεις τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ και τον Ντάμιαν Λίλαρντ για γκαρντ σου είναι πάρα πολύ καλό για εμένα, γιατί μπορώ να μάθω πολλά απ’ αυτούς και είναι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με δύο all star παίκτες. Από την πρώτη στιγμή που πήγα στους Μπλέιζερς όλοι με αγκάλιασαν, ειδικά ο Λίλαρντ  όπου αμέσως ήρθε μου μίλησε, με έκανε να νιώσω μέλος της ομάδας. Για εμένα είναι πραγματικά σπουδαίο να έρχεται ένας παίκτης τέτοιου επιπέδου και να σε αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο. Κάλλιστα θα μπορούσε σε ένα παίκτη με δεκαήμερο συμβόλαιο, όπως εγώ ήμουν στην αρχή, να μην του έδινε τόση σημασία, αλλά ο Λίλαρντ έκανε το ακριβώς αντίθετο πράγμα. Του είμαι πραγματικά ευγνώμων».

Για τη σχέση του με τον Τέρι Στοτς: «Ο κόουτς μου έχει φερθεί άψογα. Πρώτα απ’ όλα συμπεριφέρεται σε όλους λες και είμαστε παιδιά του. Πραγματικά με αγκάλιασε και ο κόουτς Στοτς και οι GM. Ολοι! Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο».

Για τη ζωή του στο Όρεγκον: «Στο Ορεγκον η ζωή είναι τελείως διαφορετική από την Καλιφόρνια. Είναι μια πόλη πιο αργή σε ρυθμούς. Οσο αφορά στο πως κυλάει η μέρα μου, αν έχουμε προπόνηση στις 11:00  θα είμαι στο γήπεδο στις 9:00. Θα πάρω το πρωινό μου, θα ξεκινήσω με κάποιες ασκήσεις για το σώμα. Επειτα θα μπω στα βάρη και μετά θα κάνω μια ατομική προπόνηση 45 λεπτών. Θα κάνω την ομαδική που διαρκεί συνήθως 1-1,5 ώρα και μετά αναλόγως, ή θα συμπληρώσω τα βάρη που θέλω για τον εαυτό μου, ή θα συνεχίσω με ατομική. Το απόγευμα συνήθως πηγαίνω στο γήπεδο, εκτός αν κάποια μέρα έχω κενή, θα κοιτάξω να πάω στο σινεμά ή να κάτσω σπίτι να ξεκουραστώ».

Για την Εθνική Ελλάδας και το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το φετινό καλοκαίρι: «Μίλησα με τον κύριο Βασιλακόπουλο και του είπα  ότι ο ατζέντης μου, ο Μάριος Ολύμπιος, θα μιλήσει με την ομάδα. Το ξέρουν στην Εθνική ότι για εμένα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι. Είμαι στην ομάδα μόλις δύο μήνες, δεν κατάφερα να παίξω γιατί η ομάδα ήταν έτοιμη για τα πλέι οφ και η αλήθεια είναι ότι δεν είχα καμία βλέψη στο να παίξω, απλώς ήθελα να προπονηθώ και αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Το κακό με τα παιχνίδια της Εθνικής είναι ότι θα γίνουν στο Τελ Αβίβ και στην Εσθονία και θα είναι κάπως δύσκολο για εμένα καθώς θα πρέπει να γυρίσω στο Πόρτλαντ και μετά να πάω στο Λας Βέγκας, αλλά είπα στον πρόεδρο ότι θα ήθελα να είμαι εδώ να παίξω».

Στην ερώτηση ποιος πιστεύει πως θα πάρει το πρωτάθλημα στο NBA φέτος, απάντησε: «Ολοι έχουμε δει τι μπορεί να κάνει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Είναι… παικταράς και πιστεύω αν όχι ο καλύτερος, είναι μέσα στους πέντε καλύτερους παίκτες που έχουν περάσει ποτέ από το μπάσκετ. Πιστεύω ότι Καβαλίερς και Ουόριορς θα πάνε στους τελικούς. Ο Χάρντεν έχει κάνει μια καταπληκτική χρονιά, μπορεί οι Ρόκετς να είναι καλύτερη ομάδα, όμως πιστεύω πως οι Ουόριορς θα πάνε στον τελικό».

Για τον Νικ Καλάθη και την πιθανότητα να βρει ομάδα στο NBA: «Ξεκινάμε πρώτα από το γεγονός ότι πρέπει να πάρει τον τίτλο του MVP της Ευρωλίγκας, δικαιωματικά του αξίζει. Συγχαρητήρια στον Νικ που βρίσκεται ήδη στην καλύτερη πεντάδα, έκανε μια καταπληκτική χρονιά. Είναι ένας παίκτης της κλάσης του ΝΒΑ και πιστεύω αν θέλει θα έχει πολλές προτάσεις από ομάδες του ΝΒΑ. Εδώ και ένα δίμηνο πρέπει να έχουν αρχίσει να του έρχονται προτάσεις».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παπαγιάννης: «Έχω πεισμώσει. Θα ήθελα να παίξω το καλοκαίρι στην Εθνική»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ