ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο νεκροί μετανάστες από αμαξοστοιχία στην Αλεξανδρούπολη

Ήταν ξαπλωμένοι στις ράγες και δεν έγιναν αντιληπτό από τον μηχανοδηγό – Παρασύρθηκε και τρίτος, που είναι σοβαρά τραυματίας
Δύο νεκροί μετανάστες από αμαξοστοιχία στην Αλεξανδρούπολη

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενη αμαξοστοιχία του ΟΣΕ.

Επίσης ένας τρίτος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αφού νοσηλεύεται με πολύ βαριά τραύματα στην εντατική.

Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο, όταν στο ύψος της Άνθειας, παρέσυρε και σκότωσε δύο άτομα. Σύμφωνα με τον μηχανοδηγό, οι δύο άνθρωποι –κατά πάσα πιθανότητα παράτυπα μετανάστες- ήταν ξαπλωμένοι στις ράγες, αλλά όταν έγιναν αντιληπτό από τον ίδιο ήταν πάρα πολύ κοντά για ν σταματήσει η μηχανή. Ο ίδιος επιχείρησε να σταματήσει τη μηχανή, αλλά η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη.

Αμέσως ενημέρωσε την Αστυνομία, αλλά δεν μπορούσε να διακόψει την πορεία του και το δρομολόγιό του. Μάλιστα όπως αναφέρεται βάση σχετικής παραγγελίας της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αν η αμαξοστοιχία φέρει επιβάτες, το δρομολόγιο πρέπει να συνεχιστεί κανονικά.

Ωστόσο, υπήρχε και συνέχεια. Σχεδόν μισή ώρα αργότερα, η ίδια αμαξοστοιχία παρέσυρε και τρίτο άτομο στη διασταύρωση του Λουτρού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το οποίο ο μηχανοδηγός φέρεται να μην αντιλήφθηκε παρά μόνο μετά τη σύγκρουση.

Και πάλι ο μηχανοδηγός ενημέρωσε τις Αρχές, οι οποίες πήγα και στα δύο σημεία σύγκρουσης. Στο πρώτο για να περισυλλέξουν τα διαμελισμένα σώματα των δύο θυμάτων και στο δεύτερο σημείο για τον βαριά τραυματία, ο οποίος διακομίστηκε στο ΠΓΝΕ στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο νοσοκομείο πήγε και ο μηχανοδηγός, προκειμένου να περάσει από τις προβλεπόμενες εξετάσεις και το πρωί του Σαββάτου (21/7), έπειτα από απόφαση του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη διαδρομή αποτελεί ένα πολύ επικίνδυνο σημείο, αφού σε πολλά σημεία της, μπορούν οι μετανάστες να περνούν, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τους μηχανοδηγούς, με συνέπεια να κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους.

Ο κάδος που ανακυκλώνει μόνος του απορρίματα!

Τέσσερις πνιγμοί σε μία ημέρα σε όλη την Ελλάδα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δύο νεκροί μετανάστες από αμαξοστοιχία στην Αλεξανδρούπολη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.