ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Eφυγε» από τη ζωή ο Σταύρος Τσακυράκης

«Eφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών o καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Σταύρος Τσακυράκης στις 2 μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Σάββατο, νοσοκομείο Μυτιλήνης.
«Eφυγε» από τη ζωή ο Σταύρος Τσακυράκης

«Eφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών o καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Σταύρος Τσακυράκης στις 2 μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Σάββατο, νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Hταν γνωστός αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του αντιδικτατορικού αγώνα μέσα από τις γραμμές του «Ρήγα Φεραίου».

Πέθανε έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο επιλέγοντας να αφήσει την τελευταία του πνοή στο γενέθλιο τόπο του. Αντιλαμβανόμενος το επερχόμενο τέλος επέστρεψε στο νησί.

Είχε γεννηθεί στη Μήθυμνα (Μόλυβο) της Λέσβου το 1951 και βρέθηκε στην Αθήνα ως οικότροφος του Κολλεγίου Αθηνών. Εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών ενώ ως φοιτητής δραστηριοποιήθηκε έντονα κατά της χούντας των Συνταγματαρχών. Για αυτή του τη δράση συνελήφθη, βασανίστηκε και φυλακίστηκε στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, τον Απρίλιο του 2018 έδωσε το τελευταίο του μάθημα σε μία κατάμεστη αίθουσα καθώς θα αφυπηρετούσε στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς. Στο παρελθόν υπήρξε ακαδημαϊκός επισκέπτης σε ξένα μεγάλα Πανεπιστήμια.

Η κηδεία του Σταύρου Τσακυράκη θα γίνει αύριο Κυριακή στις 5 το απόγευμα από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής στο Μόλυβο.

Ο Αλ. Τσίπρας για τον θάνατο του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρου Τσακυράκη

«Αγωνιστής της Δημοκρατίας, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μαχητικά αντίθετος στη χούντα και διακεκριμένος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, ο Σταύρος Τσακυράκης αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο μέτωπο της προόδου», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Twitter.

Γεώργιος Κατσάνης: Ο αθλητής του Ηρακλή που σκοτώθηκε στην Κύπρο

Μεγάλη πυρκαγιά στο Λασίθι

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Eφυγε» από τη ζωή ο Σταύρος Τσακυράκης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.