ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος αδειάζουν τις τσέπες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας
Τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος αδειάζουν τις τσέπες

Μεγάλες επιβαρύνσεις περιμένουν τις τσέπες των φορολογούμενων τις τελευταίες  μέρες του έτους.

Ο φιλόδοξος στόχος για πλεόνασμα άνω του 4%, προϋποθέτει πως θα πρέπει να πληρώσουμε περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ έως την Πρωτοχρονιά.

Ειδικότερα:

1.  Φόρος εισοδήματος: Σήμερα λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της τρίτης (και τελευταίας) δόσης για τον φόρο εισοδήματος των φυσικών προσώπων.  Παράλληλα, λήγει και η προθεσμία για την πληρωμή της τέταρτης ή πέμπτης δόσης (αναλόγως εάν υποβλήθηκε μετά τις 27 Ιουνίου η δήλωση) του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα. Η επόμενη δόση θα καταβληθεί στις 31 Δεκεμβρίου.

2.  ΕΝΦΙΑ: Πρέπει να καταβληθεί σήμερα η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ στις 31 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η τέταρτη δόση.

3.  Έμμεσοι φόροι (ΦΠΑ, φόρος κατανάλωσης, κλπ.): Έως το τέλος του έτους αναζητούνται εισπράξεις 7 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους για να φτάσουν στα 27,078 δισ. ευρώ από 19,9 που έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα.

4. Τέλη κυκλοφορίας: Θα πρέπει να καταβληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου.

5. Δόση ρύθμισης: Οι οφειλέτες του Δημοσίου θα πληρώνουν ταυτόχρονα με όλα τα ανωτέρω και τη δόση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Συνολικά μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται να καταβληθούν περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ:madata.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος αδειάζουν τις τσέπες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.