ΚΟΙΝΩΝΙΑ

14 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης

Η 14η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα αγάπης, μία έννοια που έχει υμνηθεί και δοξαστεί, με μεγάλο παράδοξο πως στο όνομα της έχουν γίνει και μερικά από τα χειρότερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας
14 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης

Όσο πλησιάζουμε στις γιορτές η ανάγκη για προσφορά στο συνάνθρωπο γίνεται μεγαλύτερη, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτές τις ημέρες που πρέπει έμπρακτα να δείχνουμε την αγάπη μας στους γύρω μας.

Η 14η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα αγάπης, μία έννοια που έχει υμνηθεί και δοξαστεί, με μεγάλο παράδοξο πως στο όνομα της έχουν γίνει και μερικά από τα χειρότερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η Παγκόσμια αυτή Ημέρα αναγνωρίζεται διεθνώς και γιορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο και στόχος της είναι να αφήσουμε πίσω όλα τα αρνητικά συναισθήματα, σκέψεις και λόγια και να μοιράσουμε αγάπη απλόχερα.

Λόγια Διασήμων για την Αγάπη

«Η αγάπη είναι μία προσωρινή τρέλα. Εκρήγνυται όπως το ηφαίστειο και μετά καταλαγιάζει. Και όταν καταλαγιάσει πρέπει να πάρεις μία απόφαση. Πρέπει να σκεφτείς αν οι ρίζες σας έχουν γίνει τόσο δεμένες που είναι ασύλληπτο πως κάποτε ζούσατε χώρια. Γιατί αυτό είναι αγάπη.

Η αγάπη δεν είναι παγερή, δεν είναι ο ενθουσιασμός, δεν είναι οι υποσχέσεις για αιώνιο πάθος. Είναι απλά η «αγάπη» που κάθε ένας από εμάς μπορούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι την έχουμε.

Η αγάπη από μόνης της είναι αυτό που μένει όταν ο έρωτας έχει περάσει, και αυτό είναι μία τέχνη και ένα τυχαίο γεγονός. Η μητέρα σου και εγώ το είχαμε, είχαμε ρίζες που μεγάλωναν από κάτω μας, και όταν όλα τα φύλλα έπεσαν από τα κλαδιά μας, ανακαλύψαμε ότι ήμασταν ένα δέντρο και όχι δύο.»
Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι

«Η ζωή μας έμαθε ότι αγάπη δεν είναι να κοιτάζει ο ένας τον άλλον, αλλά να κοιτάζουν και οι δύο προς την ίδια κατεύθυνση»
Antoine de Saint Exupery

«Αγάπη είναι να ανακαλύπτουμε τους εαυτούς μας σε άλλους και η λάμψη αυτής της αναγνώρισης»
Alexander Smith

«Στην πραγματική αγάπη θέλεις το καλό του προσώπου. Στην ρομαντική αγάπη θέλεις το πρόσωπο»
Margaret Anderson

«Σ’ αγαπώ, όχι για αυτό που είσαι, Αλλά για αυτό που είμαι εγώ όταν είμαι μαζί σου»
Roy Croft

«Είναι τόσο εύκολο, Να σκέφτεσαι την Αγάπη, Να μιλάς για την Αγάπη, Να εύχεσαι την Αγάπη, Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο, Να αναγνωρίζεις την Αγάπη, Ακόμα και όταν την κρατάμε… στα χέρια μας»

Jaka

« Η αγάπη είναι δύο ψυχές μαζί αλλά μία σκέψη, δύο καρδιές που χτυπούν σαν μία»
John Keats

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «14 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.