ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί λόγω της επίσκεψης Μέρκελ

Σήμερα στις 16:00 μ.μ., θα κλείσει ο σταθμός «Eυαγγελισμός», ενώ στις 16:30 θα ακολουθήσουν οι σταθμοί «Kατεχάκη», «Mέγαρο Μουσικής» και «Σύνταγμα»
Ποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί λόγω της επίσκεψης Μέρκελ

Κλειστοί θα είναι, σήμερα και αύριο, σταθμοί του μετρό, κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ λόγω της άφιξης της καγκελαρίου Γερμανίας, Άνγκελας Μέρκελ.

Σήμερα στις 16:00 μ.μ., θα κλείσει ο σταθμός «Eυαγγελισμός», ενώ στις 16:30 θα ακολουθήσουν οι σταθμοί «Kατεχάκη», «Mέγαρο Μουσικής» και «Σύνταγμα».

Αύριο, Παρασκευή, ο σταθμός «Σύνταγμα» θα παραμείνει κλειστός από τις 08:30 έως τις 11:30. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Σημειώνεται ότι δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας. Συνολικά, 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός και δέκα Γερμανοί αξιωματούχοι της προσωπικής της ασφάλειας θα συνοδεύουν τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Χθες, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν αυτοψία και ελέγχους στα σημεία που πρόκειται να επισκεφθεί η κ. Μέρκελ και από χθες το βράδυ επιτηρούνται στόχοι γερμανικών συμφερόντων, όπως η πρεσβεία, το σπίτι του Γερμανού πρέσβη, το Ινστιτούτο Γκαίτε κ.α.

Επίσης, μέλη αναρχικών ομάδων (αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας») βρίσκονται σε κλοιό για το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν ακτιβιστική ενέργεια.

Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αττικής απαγορεύονται από τις 6 π.μ. σήμερα οι δημόσιες συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στις περιοχές απ’όπου θα διέλθει η καγκελάριος.

Η απαγόρευση δεν επηρεάζει την συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί από διάφορες παρατάξεις και συλλογικότητες του αριστερού χώρου για τις 18.00 το απόγευμα στα Προπύλαια, καθώς αυτά δεν είναι μέσα στην ζώνη απαγόρευσης – δεν θα επιτραπεί όμως η πορεία προς το Σύνταγμα, που επίσης έχουν προαναγγείλει οι διοργανωτές, καθώς το όριο που τίθεται είναι η οδός Αμερικής.

ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα: Αλλαγές και στα δρομολόγια του Προαστιακού

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί λόγω της επίσκεψης Μέρκελ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.