ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσίπρας: «Δεκτή η παραίτηση Καμμένου, ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης»

Πάει για ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή – Ο Ναύαρχος Αποστολάκης επόμενος Υπουργός Άμυνας
Τσίπρας: «Δεκτή η παραίτηση Καμμένου, ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης»

Με δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε γνωστό πως έκανε δεκτή την παραίτηση του Πάνου Καμμένου από την θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως την θέση του θα πάρει ο Ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ επεσήμανε πως θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα:

«Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια έντιμης και ειλικρινής συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο. Είναι γνωστό σε όλους ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες και ιδεολογικές διαφορές. Ωστόσο, σε αυτό το διάστημα, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πολλά.

Βγάλαμε τη χώρα από μια δύσκολη περιπέτεια με μνημόνια και ανοίξαμε τον δρόμο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, καθώς και στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Και τον ευχαριστώ από καρδιάς για την σημαντική συμβολή του σε αυτή την προσπάθεια.

Ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο, αλλά και όλους, καθαρές λύσεις και κουβέντες. Και ανταποκρίθηκε σε αυτή τη προσπάθεια. Μου δήλωσε πως παραιτείται από την θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και πως θα ζητήσει το ίδιο και από άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ που είναι σε κυβερνητικές θέσεις. Έκανα δεκτή την παραίτησή του από το υπουργείο και το ίδιο θα πράξω και αν ζητηθεί από τα άλλα στελέχη.

Έχω καταστίσει σαφές ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια, στόχος μας είναι να αποκατασταθεί η χώρα στο διεθνές στερέωμα και να ανακτήσουμε τον κυρίαρχο ρόλο μας στα βαλκάνια. Έχω ξεκαθαρίσει ότι μπροστά στον εθνικό στόχο και το εθνικό συμφέρον, δε πρόκειται να κάνω πίσω, να δειλιάσω ή να λογαριάσω πολιτικό κόστος.

Νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα είναι ο Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα από την μεριά μου, ότι δεν θα διακινδυνεύσω ούτε λεπτό, την ασφάλεια της χώρας.

Υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις μπροστά μας και το Σύνταγμα μου δίνει την δυνατότητα να αφήσω ασαφές το αν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία, που στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Θέλουμε να υπάρξει αποκατάσταση της κανονικότητας, στήριξη της κοινωνίας, αύξηση του κατώτατου μισθού, προστασία της πρώτης κατοικίας, ενίσχυση των αδυνάμων στο θέμα της στέγασης…

Έχουμε μια συνταγματική αναθεώρηση που πρέπει να προχωρήσει. Με θέματα όπως η σχέση κράτους – Εκκλησίας. Ποτέ δεν πορεύθηκα εκ του ασφαλούς. Το Σύνταγμα μου δίνει την δυνατότητα να αναζητώ πλειοψηφίες σε τέτοια ζητήματα. Γι’ αυτό έχω πάρει την απόφασή μου και ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Βουλής, για να πάμε σε διαδικασία για την ανανέωση στην εμπιστοσύνη της κυβέρνησής μας.

Είναι υποχρέωσή μας να ολοκληρώσουμε την θητεία μας τον Οκτώβρη. Οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον τόπο. Και πρώτος εγώ».

Καμμένος: «Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση, παραιτούμαι»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσίπρας: «Δεκτή η παραίτηση Καμμένου, ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.