ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ στη συνάντησή της με τους Έλληνες επιχειρηματίες

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η φορολογία οι παροχές η δημόσια διοίκηση οι επενδύσεις αλλά και το σύστημα των τραπεζών
Τι ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ στη συνάντησή της με τους Έλληνες επιχειρηματίες

Με Έλληνες επιχειρηματίες και θεσμικούς παράγοντες συναντήθηκε μεταξύ άλλων η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ,λίγο πριν την αναχώρηση της από την Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης όπως γνωστοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες βρέθηκαν η φορολογία οι παροχές η δημόσια διοίκηση οι επενδύσεις αλλά και το σύστημα των τραπεζών.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια γεύματος που διοργάνωσε την Παρασκευή ο Γερμανός πρέσβης, στο οποίο όμως δεν συμμετείχαν στελέχη της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Όπως αναφέρουν πηγές η Γερμανίδα καγκελάριος, τάχθηκε υπέρ της μείωσης των φόρων όμως τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξουν «φορολογικές και άλλες παροχές εις βάρος του πλεονάσματος» καθώς όπως είπε κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των επενδύσεων τονίζοντας πως «η Ελλάδα χρειάζεται σημαντικές επενδύσεις τόσο σε αριθμό όσο και σε μέγεθος».

Να σημειωθεί πως στο γεύμα συμμετείχαν οι:

Νικόλαος Καραμούζης, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Μιχάλης Μαϊλης (πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου), Ευτύχης Βασιλάκης πρόεδρος της Aegean, Μιχάλης Τζαμάζ πρόεδρος και CEO του ομίλου ΟΤΕ, Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μυτιληναίος, Μελίνα Τραυλού ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας Neptune Lines.

Τέρενς Κουίκ: «Ο Αλέξης Τσίπρας με έκανε υφυπουργό»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ στη συνάντησή της με τους Έλληνες επιχειρηματίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.