ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκόπια: Έφτασε η ρηματική διακοίνωση

Αποτελούσε την τελευταία τυπική διαδικασία ώστε να έρθει η συμφωνία προς έγκριση στην ελληνική Βουλή
Σκόπια: Έφτασε η ρηματική διακοίνωση

Κοινοποίησε η κυβέρνηση των Σκοπίων, το βράδυ της Τετάρτης (16/1), στην Αθήνα τη ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στη γείτονα.

Η ρηματική διακοίνωση αποτελούσε την τελευταία τυπική διαδικασία ώστε να έρθει η συμφωνία προς έγκριση στην ελληνική Βουλή.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «η ρηματική διακοίνωση περιέχει διευκρινίσεις ότι ο όρος μακεδονική ιθαγένεια δεν καθορίζει ούτε προδικάζει την εθνότητα των πολιτών της ΠΓΔΜ και δεύτερον ότι η γλώσσα των γειτόνων μας όπως αναφέρεται στην συμφωνία και έχει αναγνωριστεί από τη διάσκεψη του ΟΗΕ το 1977 ανήκει στην ομάδα των νοτιοσλαβικών γλωσσών».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η φίλη Ελλάδα θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών και θα γίνει η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και με τον τρόπο αυτό θα υποκινήσει και τις άλλες 28 χώρες της συμμαχίας να πράξουν το ίδιο και να καταστούμε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ» είχε δηλώσει την Κυριακή ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Η σφραγίδα πάντως πάνω στο έγγραφο της ρηματικής διακοίνωσης ανέφερε την πΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ψήφος εμπιστοσύνης: Πήρε τα 151 «ναι» η κυβέρνηση

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία την Κυριακή στο Σύνταγμα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σκόπια: Έφτασε η ρηματική διακοίνωση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.