ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Πυρά κατά ΝΔ για δήλωσή της για τον Κορυδαλλό

Κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης κάνοντας λόγο για «δήθεν υπερασπιστές» αναφερόμενο στο σχολιασμό της ΝΔ για το περιστατικό με το σωφρονιστικό υπάλληλο στον Κορυδαλλό. Πιο συγκεκριμένα σε σχετική δήλωση τους ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, Κώστας Καραγκούνης αναφέρθηκαν στο περιστατικό στις φυλακές...
Υπουργείο Δικαιοσύνης: Πυρά κατά ΝΔ για δήλωσή της για τον Κορυδαλλό

Κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης κάνοντας λόγο για «δήθεν υπερασπιστές» αναφερόμενο στο σχολιασμό της ΝΔ για το περιστατικό με το σωφρονιστικό υπάλληλο στον Κορυδαλλό.

Πιο συγκεκριμένα σε σχετική δήλωση τους ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, Κώστας Καραγκούνης αναφέρθηκαν στο περιστατικό στις φυλακές μιλώντας για «περιστατικό ξυλοδαρμού σωφρονιστικού υπαλλήλου προστίθεται στη γενικότερη κατάσταση ανομίας και ασυδοσίας που επικρατεί και μέσα στις φυλακές».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης από την πλευρά του απαντώντας στη δήλωση αυτή, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η Νέα Δημοκρατία άρχισε να ασχολείται με τις φυλακές, με το μόνο τρόπο που ξέρει: λαϊκίζοντας» και συνέχισε λέγοντας:

«Οι δήθεν υπερασπιστές ξέρουν κάτι περισσότερο από τον σωφρονιστικό υπάλληλο;»
Αν ασχολούνταν όταν ήταν Κυβέρνηση θα απέτρεπε την ομηρία των πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Μαλανδρίνου τον Μάρτιο του 2013 από τον Αλκέτ Ριζάϊ, την ομαδική απόδραση 11 Αλβανών κρατουμένων τον Μάρτιο του 2013 από τις Φυλακές Τρικάλων με χρήση όπλων και χειροβομβίδων και τον σοβαρό τραυματισμό των 2 εξωτερικών φρουρών, την δολοφονία του υπαρχιφύλακα – σωφρονιστικού υπαλλήλου Τσιρώνη της φυλακής του Μαλανδρίνου τον Μάρτιο του 2014 από τον βαρυποινίτη Αλβανικής καταγωγής Καρέλι, τον θανατηφόρο βασανισμό του ιδίου κρατουμένου στις φυλακές Νιγρίτας, τις αποδράσεις με ελικόπτερο των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάϊ την 4η Ιουνίου του 2006 και την 22η Φεβρουαρίου του 2009, την απόδραση τον Ιούλιο του 2012 από τις Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού της Όλια Κρίκοβιτς που ανήκε στη Διεθνή Σπείρα «Ροζ πάνθηρες» και καταγεγραμμένες εξεγέρσεις κρατουμένων την 23η Σεπτεμβρίου του 2012 στη φυλακή Κορυδαλλού, την 5η Δεκεμβρίου του 2012 στη φυλακή Ιωαννίνων και την 5η Μαρτίου του 2013 στη φυλακή Ναυπλίου» και προσέθεσε:

«Όσο δε για την παραπληροφόρηση που επιχειρούν Νέα Δημοκρατία και κατευθυνόμενα ΜΜΕ σχετικά με δήθεν “ξυλοδαρμό” ή “μαστίγωμα” υπαλλήλου στις φυλακές Κορυδαλλού ας γίνει γνωστό ότι ο εμπλεκόμενος υπάλληλος τα διαψεύδει ρητώς και ανεπιφύλακτα, τόσο στην αναφορά του όσο και ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου, κάνοντας λόγο απλά για “έντονη λεκτική αντιπαράθεση”, “ύβρεις” και “απειλές”. Οι δήθεν υπερασπιστές του ξέρουν κάτι περισσότερο απ’ αυτόν; Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένει το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας που αμέσως διέταξε ενώ ο κρατούμενος ήδη τιμωρήθηκε αυστηρά», αναφέρθηκε κλείνοντας η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υπουργείο Δικαιοσύνης: Πυρά κατά ΝΔ για δήλωσή της για τον Κορυδαλλό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.