ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 30.000 μέλη του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε την Δευτέρα, περίπου 20.000 με 30.000 μέλη του Ισλαμικού κράτους παραμένουν στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, με αρκετές χιλιάδες “μπαρουτοκαπνισμένους” ξένους μαχητές αναμεσά τους. Μπορεί το Ισλαμικό Κράτος να έχει ηττηθεί στρατιωτικά στην Συρία και το Ιράκ, όμως διαθέτει σε “ύπνωση” μεγάλο αριθμό μαχητών και ισχυρό...
Τουλάχιστον 30.000 μέλη του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε την Δευτέρα, περίπου 20.000 με 30.000 μέλη του Ισλαμικού κράτους παραμένουν στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, με αρκετές χιλιάδες “μπαρουτοκαπνισμένους” ξένους μαχητές αναμεσά τους. Μπορεί το Ισλαμικό Κράτος να έχει ηττηθεί στρατιωτικά στην Συρία και το Ιράκ, όμως διαθέτει σε “ύπνωση” μεγάλο αριθμό μαχητών και ισχυρό δίκτυο υποστηρικτών στη Λιβύη, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Δυτική Αφρική, αναφέρει ο ΟΗΕ.

Μάλιστα ειδικοί εκτιμούν ότι η ήττα του Ισλαμικού Κράτους στο πεδίο της μάχης θα αυξήσει τις πιθανότητες τρομοκρατικών επιθέσεων, ώστε να υπάρξει απάντηση στην ήττα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουλάχιστον 30.000 μέλη του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.